Common Woods: Woon, verbind en droom in Europa’s meest duurzame wijk

0
1941
Holistic Development

Heb jij je wel eens voorgesteld dat er een plek bestaat waar stad en bos verweven zijn? Een plek die is gebouwd om mensen met elkaar en de natuur te verbinden? Een plek waar gemeenschap het grootste goed is, en samen meer betekent dan naast elkaar? Een droomland dat is ingericht vóór jou en door jou, waar de maatschappij van de toekomst haar intrek kan nemen? Welkom in Common Woods.

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor in Amersfoort, wordt Europa’s meest duurzame wijk ontwikkeld. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. 56 circulaire woningen, omgeven door een natuurgebied dat rijk is aan historie en biodiversiteit, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied.

Common Woods verlegt de grenzen van duurzame modulaire architectuur en vindt inspiratie in het decor waartegen zij gelegen is. Droom groot in een villa, werk en creëer in je eigen atelierwoning, of bouw een groene oase op je dakterras. Bewonder het bos vanuit iedere kamer in je huis en leer de allerkleinste bosbewoners kennen.

Een buurtwoonkamer, gedeelde elektrische auto’s en bakfietsen en een gemeenschappelijke kas. Slechts een greep uit de faciliteiten die een nieuwe en holistische manier van leven inspireren. Met een breed spectrum aan baanbrekende technologieën die de wijk verduurzamen, gaat Common Woods de ultieme uitdaging aan: het creëren van de perfecte balans tussen mens, stad en natuur.

Ben je geprikkeld door dit verhaal? Inschrijven kan nu via commonwoods.nl.