Met Speedheat vloerverwarming zit u er altijd warmpjes bij

1
3753
Speedheat 't Gooi

Altijd comfortabel warm, razendsnel op temperatuur en toch besparen op energie? Het kan met Speedheat elektrische infrarood (vloer)verwarming. Met slimme Speedheat klokthermostaten in ieder apart vertrek geniet u van een aangename en gezonde leefomgeving die zich aanpast aan uw dagritme. Speedheat verwarmt snel en efficiënt alleen de vertrekken waar u bent!

Een verbouwing is volgens Tim Heinen van Speadheat ‘t Gooi een geweldige kans om uw huis (of een gedeelte daarvan) in één keer helemaal naar uw zin te maken. Wanneer bij een verbouwing ook de vloer wordt aangepakt, rijst al snel de vraag ‘Kiezen we ook voor vloerverwarming?’. Een keuze die kosten met zich meebrengt. Kiest u echter voor de elektrische infrarood vloerverwarming van Speedheat, dan verdient u die investering dubbel en dwars terug. En heeft u comfortabel warme voeten en een gezonde koude oren. Bovendien kunt u in combinatie met zonnepanelen aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele ‘water’ systemen behalen.

INVESTERING

“Het geheim van het terugverdienen van uw investering zit in het geringe energieverbruik”, aldus Tim. Hij geeft bevlogen uitleg over een product waar hij sinds 2008 mee werkt en in gelooft. “Vloerverwarming is de meest comfortabele en behaaglijke manier om een ruimte te verwarmen. Dat komt doordat vloerverwarming een constante stroom aan warmte afgeeft. De elektrische vloerverwarming van Speedheat heeft bovendien een significant voordeel ten opzichte van de conventionele evenknie”, legt Tim uit. “En dat is de uiterst geringe dikte van slechts één milimeter. Door de minimale dikte van ons systeem kan het verwarmingselement namelijk direct onder het te verwarmen oppervlak worden geïnstalleerd. Conventionele vloerverwarmingen daarentegen liggen in de dekvloer gefreesd of ingestort, tot op een diepte van zo’n vijf tot tien centimeter onder de vloer. Wanneer deze gaan verwarmen, dan moet eerst de afstand van de verwarmingsslang tot de vloer worden opgewarmd. Daardoor verliest het systeem kostbare tijd en gebruikt het onnodig veel energie. Bovendien neemt beton, als slechte warmtegeleider, al een deel van de warmte op zonder deze door te geven.” Het verwarmingselement van Speedheat ligt direct onder de vloerbedekking en bovenop de dekvloer. Wel kiest Tim er uit rendementsoogpunt voor om op de dekvloer een kurklaag van drie milimeter te plaatsen. Hierdoor wordt de warmte direct doorgegeven aan het te verwarmen oppervlak en is het verlies naar de bodem minimaal. “En juist daar zit de besparing”, benadrukt Tim. “Het is snel aangenaam warm in huis omdat ons systeem de warmte direct doorgeeft en er geen energie wordt verspild aan het overbruggen van afstand tussen element en vloer.”

SNEL COMFORTABEL

Wat verder bijdraagt aan de energiebesparing is de variabele inzetbaarheid. Binnen 30 minuten is uw vloer voelbaar warmer. Met deze wetenschap hoeft u uw vloerverwarming niet de hele dag te laten draaien. Met de instelbare klokthermostaat kunt u de verwarming zo instellen dat het aangenaam warm is als u thuiskomt of opstaat. Een conventioneel watersysteem is volgens Tim lastiger te sturen. “Aan het begin van de leiding is het over het algemeen aanzienlijk warmer dan verderop, waardoor je geen constante verwarming hebt. Je kunt het vergelijken met een radiator die niet overal even warm is.”

DUURZAME OPLOSSING

Doordat u minder energie verbruikt, bespaart u geld. Maar dat is niet de enige besparing. Omdat u minder energie verbruikt, spaart u ook het milieu. “De keuze voor Speedheat pakt dus niet alleen voordelig uit voor u, maar ook voor uw kinderen en kleinkinderen”, legt Tim uit. “Want ook zij moeten later kunnen genieten van het groen om ons heen. Naast milieueffecten heeft de vloerverwarming een gunstig effect op uw leefomgeving en gezondheid. Convectorputten en radiatoren trekken immers veel stof aan. Kachels en open haarden kunnen zelfs koolmonoxide uw woonruimte inblazen.” Twee nare bijkomstigheden die u met Speedheat vloerverwarming niet heeft. En laten we eerlijk zijn, een gezonde leefomgeving voor uzelf en uw kinderen, dat is heel veel waard.

FLEXIBILITEIT

Volgens Tim wordt de snelwarmende verwarmingstoepassing van Speedheat regelmatig als bijverwarming gebruikt. Dus wilt u alleen uw badkamer verwarmen? Of wilt u dat uw werkkamer of serre aangenaam warm wordt? Of juist de plek waar uw kinderen vaak spelen? Het systeem van Speedheat voelt zich overal thuis. De elektrische vloerverwarmingen van Speedheat worden daarnaast steeds vaker als hoofdverwarming gebruikt. “Dat is niet alleen stofvrij en energiezuinig, maar ook nog eens interieurtechnisch heel aantrekkelijk. U kunt uw kast, bank of tv-toestel immers overal plaatsen, zonder dat u rekening hoeft te houden met radiatoren, convectorputten of de plaats waar de haard of kachel komt te staan. De ultradunne verwarmingsdraad zorgt er verder voor dat Speedheat verwarmingselementen onder nagenoeg iedere ondergrond toepasbaar zijn. Tegels, natuursteen, vinyl, linoleum, hardhout, laminaat of tapijt. Juist omdat het materiaal buigzaam is, kan het flexibel worden ingezet.” Naast woningen installeert Tim regelmatig Speedheat verwarmingselementen in (sta)caravans, woonboten en zelfs in de woonvertrekken en de stuurhut op binnenvaartschepen.

VAKKUNDIGE INSTALLATIE

Tenslotte worden de elektrische vloerverwarmingen van Speedheat door de vakman zelf geïnstalleerd en afgewerkt. Als uw installatieadviseur klaar is, dan ligt uw vloer er afwerkklaar bij. U kunt meteen verder gaan met het aanbrengen van uw vloer. “Warme voeten en een gezonde frisse neus. Dat is wat ik nastreef!”

SPEEDHEAT ‘t Gooi
Prinses Beatrixstraat 2, Bunschoten-Spakenburg
T. 033-2980664
www.speedheat.nl

Fotografie: Nico Brons

1 REACTIE

  1. Besparing op energie met speedheat vloerverwarming is in het geval van een ouder huis met slechte of geen isolatie niet haalbaar. We hebben een huis uit 1968 met speedheat en ons energieverbruik is door de speedheat vloerverwarming gigantisch. Ongeveer 4000 kilowatt. We hebben daarom ook maar een pelletkachel erbij geplaatst, zodat de vloerverwarming slechts een bijverwarming is geworden. Hierdoor hebben we uiteindelijk wel een besparing kunnen behalen. De investering van een speedheat zullen we er nooit uithalen.