Salet Uitvaartverzorging is áltijd bereikbaar

0
2250
Salet Uitvaartverzorging (c) Joke Schut

Met een ongekende service onderscheidt Salet Uitvaartverzorging zich van de rest. Jeroen en Roxanna Salet zijn dag en nacht bereikbaar voor nabestaanden van een overledene. Niets is hen te veel. ,”Als het moet, brengen we de rouwkaarten ‘s avonds laat persoonlijk naar het verdeelcentrum van PostNL.”

De klant is bij Salet Uitvaartverzorging ook na de dood koning. De klant gaat immers altijd voor. Ze zijn dan ook 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar bij een overlijden. “Als we uit eten gaan met vrienden, rijden we met twee auto’s zodat altijd één van ons bij spoed snel weg kan. Vakantie vieren doen we op een camping in de buurt. Zwemmen doen we om beurten zodat we geen telefoontje missen. Als we worden gebeld gaat Jeroen naar de nabestaanden en blijf ik bij de kinderen”, vertelt Roxanna Salet, zonder enige wanklank in haar stem.

Service staat centraal

Service staat bij het echtpaar Salet ultrahoog in het vaandel. Nu even niet komt in hun woordenboek niet voor. “Voor nabestaanden komt er na de dood zoveel op hen af. We vinden dat we er gelijk voor hen moeten zijn. Liggen ze ‘s nachts te woelen omdat er nog vragen rijzen, mogen ze ons bellen of appen.” Deze service vertaalt zich terug in een hoge waardering voor de begeleiding. De tevredenheid uit zich om precies te zijn in een gemiddeld rapportcijfer van 9,6.

Dankbaar beroep

Oud-militair Jeroen Salet had er eerder nooit bij stilgestaan dat dit werk weleens wat voor hem zou kunnen zijn, tot de uitvaart van de grootmoeder van zijn echtgenote. ”Een roeping wil ik het zeker niet noemen, ik sta met beide benen op de grond. Roeping vind ik te zweverig klinken. Ik zag bij die uitvaart in dat het een bijzonder mooi vak is. Ik zinspeelde al langer met de gedachte defensie te verlaten, oma’s overlijden heeft me over de streep getrokken.”

Eigen rouwcentrum

Salet Uitvaartverzorging beschikt over een eigen rouwcentrum in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander met drie gescheiden familiekamers. Deze familiekamers zijn bedoeld voor nabestaanden bij wie een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is. Nabestaanden ontvangen een kamersleutel zodat ze dag en nacht kunnen waken bij de overledene. ,”Ze hoeven er geen afspraak voor te maken.” Het rouwcentrum kent verder een verzorgingsruimte, een aula c.q. condoleancezaal met livestreaming en een garage waar de rouwauto staat geparkeerd. “Doordat we een eigen rouwcentrum hebben, kunnen we de kosten laag houden. Het gebeurt redelijk vaak dat onze kosten onder de premie blijven die de verzekering uitkeert. De nabestaanden krijgen dan het resterende bedrag teruggestort. We zijn daar heel eerlijk in.”

Roxanna Salet is van huis uit psycholoog en fotograaf. Haar achtergrond is een extra pluspunt. “Nabestaanden hebben behoefte aan troost, aan een luisterend oor. Als fotograaf heb ik oog voor de juiste afbeelding. Als de nabestaanden een rouwkaart willen die afwijkt van de standaard, dan pas ik het ontwerp aan zonder daarvoor een meerprijs te berekenen. Rouwkaarten drukken we zelf, we hebben een professionele printer in huis. Doordat we dit niet hoeven uit te besteden kunnen we snel en efficiënt werken. Als het moet, bijvoorbeeld omdat de adressen wat later bij ons binnen zijn en de brievenbussen reeds geleegd, racen we ‘s avonds om half tien naar het verdeelcentrum van PostNL om daar de rouwkaarten persoonlijk af te geven. Geen moeite is ons te veel.”

Alles in eigen beheer

Jeroen en Roxanna Salet hebben bewust geen personeel in dienst. “Als uitvaartverzorgers zijn we na de huisarts ofwel schouwarts het eerste aanspreekpunt. Je bouwt in een heel korte tijd een vertrouwensband op met de nabestaanden. Bij grotere organisaties kan het voorkomen dat Klaas de begrafenis of crematie heeft geregeld en Piet tijdens de plechtigheid een toespraak houdt omdat deze samenvalt met de vrije dag van Klaas. Het is voor de familie doorgaans geen pretje als het stokje intern wordt overgedragen. Wij doen alles zelf, van a tot en met z.”

Salet Uitvaartverzorging
Rouwcentrum Alexander
Jacob van Akenstraat 78, Rotterdam
T. 010-7071540 / 06-41857921
www.saletuitvaartverzorging.nl

Fotografie: Roxanna Salet, Joke Schut e.a.