Eetvilla van den Brink: Vorstelijke ambiance voor de echte fijnproever

0
2341
Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

Eetvilla van den Brink betekent sfeervol en ongedwongen genieten van een lunch, borrel of diner met een eigentijdse twist aan de rand van Soest, de geaccidenteerde Soester Duinen en nabij Amersfoort. Het etablissement is sinds 1952 ondergebracht in een stijlvolle dorpsvilla waar de bourgondische fijnproever de huiselijke ambiance prijst.

Gelegen pal aan de lommerrijke uitvalsweg van Soest naar Soesterberg en vice versa, is Eetvilla van den Brink een mooi etablissement waarin ondernemerschap en gastvrijheid hand in hand gaan. Uiteraard heeft zij een historie opgebouwd die rijkelijk is gevuld met mooie verhalen. Voor elke editie van Living Amersfoort mocht de pen weer gedoopt worden in de inktpot. Ook nu. “Het is in deze coronatijd niet voor te stelen, maar we hebben in het restaurant wel eens 100 gasten mogen ontvangen”, aldus Lies Ott. Zij is moeder van Sebastian en Stephan die sinds 1994 het familiebedrijf hebben voortgezet. “In dit vak moet je nu eenmaal vaak je inventiviteit tonen. Zeker in de tijd dat de toenmalige koningin Juliana hier kwam om te lunchen. Dat was steevast een keer per jaar op een zaterdag in oktober. Zij kwam met 12 studievriendinnen. Heel gezellig. We hadden toen een ronde tafel waar zij de lunch gebruikten. Voor de rest mochten er geen gasten in de ruimte zijn. Buiten liepen aardig wat beveiligers. Logisch. Maar het leidde soms tot curieuze momenten. Want toen mijn zoon Stephan, die destijds nog thuis woonde, tussen de middag nietsvermoedend kwam aanfietsen, werd hij aangehouden. Op de vraag wat hij kwam doen, vertelde hij dat hij hier woonde. Na enige aarzeling en wat heen en weer verkeer via de portofoon mocht hij hier het grindpad op.”

Drive-in

Werken in de zaak laat Lies Ott, die doordesemt is met het horecavak, al een tijdje over aan de derde generatie. Haar ondernemend kroost kan tot op de dag van vandaag genieten van de prachtige entourage en de klassieke details in het restaurantgedeelte. Zij hebben in al die jaren de naamsbekendheid van Eetvilla van den Brink versterkt. In voor- en tegenspoed. “Ook de coronatijd heeft ons weer sterker en vindingrijker gemaakt”, aldus Sebastian. “We hebben een drive-in mogelijkheid aan onze menukaart toegevoegd. Voor de bestellingen hoeven de gasten die aan komen rijden niet hun auto uit. Halverwege de rechter ingang plaatst u een bestelling en betaalt voorts met pin en contactloos. We vragen u door te rijden op ons parkeerterrein en zullen de bestelling volgens de voorschriften overhandigen. De bestelling bereiden we zoals u van de Eetvilla gewend bent. Alles in een schone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Al onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd en volgen nauwkeurig de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen wij de gast die van deze service gebruikmaakt, in de auto te blijven zitten. Als we de bestelling hebben overhandigd, kunt u links van het pand ons parkeerterrein weer verlaten. De speciale verpakking garandeert dat de maaltijd op temperatuur blijft. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het afhaalsysteem. Gelet op de reacties van de gasten zullen we zeker met dit concept door.”

Gezonde lifestyle

De broers Ott hebben een eetvilla op de kaart gezet die doorlopend de appetijt van verschillende doelgroepen trekt. “Aan de veertig couverts schuiven behalve jonge stellen ook gezinnen en senioren aan”, aldus Sebastian. “Maar het kunnen net zo goed zakenmensen zijn die hier een pitstop maken om aan een van de tafels de laptop te openen voor of na de maaltijd. Daar komt bij dat we een prima pleisterplaats zijn voor dagjesmensen die na een stevige wandeling in de Soester Duinen bij ons willen verpozen. Heerlijk om voor alle doelgroepen ons gastheerschap te tonen in combinatie met het verzorgen van de lunch, borrel en diner waar de laatste tijd erg veel in is veranderd. Louter klassiekers voorschotelen is niet meer van deze tijd. Duurzaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek is de trend. Bovendien zijn er veel gasten die graag kleinere gerechten willen eten in een restaurant. Uiteraard zijn er ook gasten die een gezonde lifestyle aanhangen. En kinderen willen wat anders dan een standaard kindermenu. Niet eens zo lang geleden hebben we een kaart geïntroduceerd in nauwe samenwerking met onze keuken onder leiding van Daniël van de Kant. Meer dan 25 jaar geleden nam hij zijn kookkunsten en -ervaring die hij opdeed bij Oud Londen in Zeist, Griftpark in Utrecht en Hotel Café Kastanjehof in Lage Vuursche, mee naar Eetvilla van den Brink. De maaltijden worden als plaatjes worden opgediend.” Voorts heeft Eetvilla van den Brink op de verdieping zalen met een ruimte voor maximum 30 personen. Regelmatig vinden hier productpresentaties plaats, jaarvergaderingen of netwerkbijeenkomsten plaats gekoppeld aan een private dining. “Kortom, in ons ondernemende leven staat de wens van de fijnproever op de eerste plaats”, duidt Sebastian. “Dat doen we met een hecht team van medewerkers dat al jaren voor ons werkt. De intieme gezelligheid, de persoonlijke benadering van de gasten en het teamwerk aan zijde zijden van de pas zijn de kenmerken van ons etablissement. Dankzij een flink portie eigenwijsheid en doorzettingsvermogen is lunchen, borrelen, vergaderen en dineren in deze leuke en gezellige eetvilla altijd gezellig en sfeervol. Het ontvangst is vorstelijk. Daar zijn we in de afgelopen decennia nooit van afgeweken.”

Eetvilla van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
T. 035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Nico Brons