Bladruimen zonder energie: Moeiteloos tuinruimen

0
1975
Gardena

GARDENA introduceert de tuinruimer voor herfstbladeren, gemaaid gras en verticuteerresten. Het milieuvriendelijke apparaat – zonder motor of accu – werkt stil en effectief. Zonder veel moeite is de tuin snel opgeruimd. De rug wordt niet belast en zonder te bukken wordt het blad van gazons, paden en opritten verwijderd.

Hinderlijk

Bladruimen is niet bepaald het leukste tuinklusje: het bij elkaar harken, oppakken en afvoeren is tijdrovend en ongemakkelijk. Bovendien krijg je vaak vieze handen en vindt het meestal plaats bij koud weer. Maar als je het gazon tijdens de wintermaanden gezond en groen wilt houden, zijn er weinig alternatieven. Als het wordt bedekt door herfstbladeren, begint gras snel geel te worden en gaan schimmels en mos groeien.

Moeiteloos

De GARDENA tuinruimer is in verschillende werkhoogtes in te stellen afhankelijk van de ondergrond waarop hij wordt gebruikt. Door de ergonomische handvatten beweeg je het apparaat gemakkelijk voort. Speciaal gevormde haren van hoogwaardig kunststof transporteren bladeren, gemaaid gras en verticuteerresten naar een grote opvangzak. Die kun je gemakkelijk afkoppelen en moeiteloos legen op composthoop of in de groene kliko. De tuinruimer is ruimtebesparend op te bergen. GARDENA geeft vijf jaar gebruikersgarantie op de tuinruimer. Als de borstels versleten zijn, kunnen ze snel en gemakkelijk worden vervangen zonder gereedschap.

Gardena

Verkoopinformatie

De nieuwe tuinruimer van GARDENA is vanaf september 2020 verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops voor € 139,99 (verkoopadviesprijs).

www.gardena.com