Zonne-energie steeds populairder

0
2372
Opgewekt

Het zijn interessante tijden voor zonne-energie. Het ene na het andere warmte- en zonneurenrecord wordt gebroken. De vraag naar zonne-energie groeit navenant en zonnepanelen op het dak vormen tegenwoordig een vertrouwd straatbeeld. “Mensen kijken niet gek meer op als de buren zonnepanelen laten plaatsen. Integendeel: vaak willen zij het zelf ook. Vooral bij particulieren is de vraag groot maar toch zien we dat er ook steeds meer grootschalige projecten gerealiseerd worden in Nederland. Ook steeds meer VVE’s van appartementengebouwen en sportverenigingen zijn geïnteresseerd om zonnepanelen aan te schaffen”, zegt Rob van der Hulst van de firma Opgewekt uit Zoetermeer.

Geweldig rendement

Dat er zo veel vraag naar zonnepanelen is, is niet vreemd. Het rendement op een investering in een zonne-energiesysteem is ongeveer 8 tot 13%. Dit is een geweldig rendement op een relatief lage investering, in tegenstelling tot het bijna negatieve rendement op een spaarrekening. Een zonne-energiesysteem is bovendien gemaakt voor de lange termijn en gaat ongeveer 25-30 jaar mee. “Na 5 tot 7 jaar is het systeem al terugverdiend”, zegt Mark. “Bovendien is het goed voor het milieu en wordt de CO2 uitstoot teruggebracht.”

A-merk

“Er is veel concurrentie in de zonnepanelenbranche waardoor de prijzen momenteel erg laag zijn. Het blijft wel zaak om met betrouwbare bedrijven in zee te gaan die met goede kwaliteit panelen en omvormers werken en met betrouwbare leveranciers die niet bij de minste of geringste verandering in de markt omvallen. Daarom werken wij alleen met A-merk panelen die geproduceerd worden door fabrikanten die vaak gediversifieerd zijn of op de beurs genoteerd staan. Wij zijn partner van het zonnepaneelmerk Denim en pro-partner van het merk LG. Daarnaast zijn we authorised partner van het prestigieuze merk Sunpower (hoog-vermogen zonnepanelen). Deze merken hebben allemaal 25 jaar productgarantie“, zegt Mark Pellemans.

Als van ouds opgewekt

producten zoals laadpalen en sinds kort miniwindmolens van Airturb. Hiermee willen we uitgroeien tot een totaalleverancier van duurzame energieopwekking en aanverwante producten. De uitbreiding zorgt er ook voor dat we medio oktober naar een groter pand verhuizen aan de Industrieweg 88 te Zoetermeer met een uitgebreide showroom. We hebben inmiddels veel tevreden klanten die onze werkwijze erg waarderen. Wij komen altijd eerst bij de klant thuis om de situatie ter plekke te bekijken en te beoordelen welk systeem het beste past bij de ligging van het dak. Wij werken met vaste prijzen en zullen nooit meerwerk in rekening brengen. Het kabeltraject zal vooraf uitvoerig worden besproken met de klant en de kabel zal op de meest nette manier worden getrokken. De gehele betaling vindt bovendien pas achteraf plaats nadat de installatie is afgerond en de klant helemaal tevreden is (geen aanbetalingen tot EUR 20.000). Wij beschikken over eigen monteurs die in de regel binnen 3-6 weken na opdrachtverstrekking kunnen installeren”, zegt Rob.

Opgewekt - Fotografie Maybelline Koense

Garantiefonds en Zonnekeur

Sinds 2019 heeft Opgewekt het keurmerk zonnekeur, het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Het geeft u houvast bij het zoeken naar de betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Bovendien is Opgewekt sinds 2016 aangesloten bij de stichting garantiefonds zonzeker (SGZZ). Daarnaast kunt u sinds enkele weken ook terecht voor een Airturb windmolen. “Wij zijn erkend installateur voor deze innovatieve mini-windmolen”, legt Mark uit. De Airturb is een ideale aanvulling op een zonne-energiesysteem – welke natuurlijk alleen werkt als de zon schijnt – terwijl de Airturb dag en nacht en ook bij slecht weer energie produceert. De Airturb is 1,40 meter hoog en behoeft weinig ruimte. Met zonnepanelen en Airturbs wekt u 24 uur per dag stroom op.

Interesse?

Indien u geïnteresseerd bent in een zonne-energie systeem, laadpaal of een Airturb windmolen, ga dan naar www.opgewekt-energie.net, bel (070-2210050) of stuur een mail (info@opgewekt-energie.net). Langs komen in Zoetermeer kan natuurlijk ook vanaf medio oktober.

Opgewekt B.V.
Industrieweg 88, Zoetermeer
T. 070-2210050
www.opgewekt-energie.net

Fotografie: Maybelline Koense, e.a.