50 olifantenkrachten zorgen voor dunste rand ooit!

0
1870
Bette

Het creëren van een super dunne rand bij een wastafel of ligbad lijkt misschien eenvoudig, echter er komt 250 ton aan power bij kijken, vergelijkbaar met de kracht van 50 olifanten. Maar dan mag het resultaat er wezen: de exclusieve wastafels en baden integreren ogenschijnlijk naadloos in de badarchitectuur en de randen steken bij vlakke inbouw er nauwelijks bovenuit.

Less is more

Rechte lijnen, grote vlakken, nauwelijks voegen en rustige kleuren – puristisch vormgegeven badkamers stralen harmonie en rust uit en zijn geliefd. De kracht en helderheid staan aan de basis van de kunst van het weglaten: less is more! Dit betekent eveneens dat oog voor details steeds belangrijker is en dat afleiding door or-namenten en decoratie niet meer van deze tijd is. Daarbij geven de eerlijke materialen duidelijkheid over de herkomst

Oog voor details

Één van deze details zijn de esthetische, vloeiende overgangen tussen de materialen, zoals tussen wastafel en het meubel, of tussen het bad en tegels, hout of natuursteen. Daarbij vallen het onderscheid in hoogte, oneffenheden en grote voegen extra op, verstoren de harmonie en creëren een onrustig beeld. De kunst is dus om de overgangen zo perfect mogelijk te maken met standaard oplossingen.

Bette

Dunner dan ooit!

Om deze reden gaat bad specialist Bette een enorme inspanning aan om de randen van haar wastafels en baden zo filigraan mogelijk vorm te geven. Met een ruim 60 jaar lange ervaring op het gebied van glazuurtechnieken, titaanstaal en hightech productietechnieken, produceert Bette een ongekend dunne rand van slechts 8 mm: het hoogst bereikbare op het gebied in dit vakgebied.

Bette

50 olifanten aan power

Een dergelijk rand produceren is in het licht van het robuuste titaanstaal geen eenvoudige opgave. U zult begrijpen dat de rand van een wastafel of bad tijdens het ombuigen twee keer zo dik wordt. U kunt dit vergelijken met het zomen van bijvoorbeeld een spijkerbroek, zodat een sterke en fraai afgewerkte broekspijp ontstaat. Bij een bad worden de buitenranden gefelst om scherpe randen te voorkomen en een goede ondergrond te creëren voor het glazuur. Om de gefelste rand tijdens de productie zijn slanke vorm te geven wordt 40 seconden lang met een gewicht van 250 ton gewerkt (vergelijkbaar met 50 olifanten). Daarna wordt de zacht geronde rand met een rustige geoefende hand met drie flinterdunne lagen geglazuurd. Dit geschiedt bij 850 °C met een speciaal glazuur receptuur, zodat versmelting plaatsvindt met het titaanstaal. Dankzij de sierlijke en dunne randen van de Bette wastafels en baden kunnen puristische badkamers worden gecreëerd met duidelijke vormen en een subtiele minimalistische en moderne look. De bad objecten laten zich naadloos en vloeiend integreren met het omliggende materiaal. Uw blik glijdt moeiteloos over de vlakken en wordt niet gestoord door materiaalovergangen. U geniet zo extra van een ontspannen bad.

Over Bette

Bette is specialist voor luxe badkamerobjecten uit duurzaam, geglazuurd titaanstaal, zoals ligbaden, douchevloeren en wastafels. Het familiebedrijf Bette werd in 1952 door Heinrich Bette en Günther Schlichtherle in het Westfaalse Delbrück opgericht en is gespecialiseerd in het vormen en glazuren van staal. Op de productiefaciliteit en het kantoor van Bette in Delbrück, werken momenteel 380 medewerkers. Bette produceert, uitsluitend in Duitsland, meer dan 600 verschillende modellen ligbaden, douchevloeren en wastafels, die in een groot aantal kleuren kunnen worden afgewerkt.

www.my-bette.com