‘Dit ben ik, want dit haar had ik vroeger ook’

0
2151

Iedereen wil met een volle haardos door het leven gaan. Dat geeft een prettig en zelfverzekerd gevoel. Hair Consultancy heeft de expertise om op alle vlakken te helpen met een passend haarwerk en maatgesneden nazorg. Maar hoe beoordelen klanten de dienstverlening van deze haarwerkspecialist in Bussum? “Mijn man en ik hebben destijds een goede keuze gemaakt”, bekent Sylvia Vermaas – van der Pol uit Bilthoven. “Zelfs met een dure auto op een snel circuit of op een sneeuwscooter in Finland heb ik er geen problemen mee.”

Niemand vindt het leuk om veel haar te verliezen of zelfs kaal te worden. En zeker vrouwen niet. Volgens statistieken krijgen veel vrouwen te maken met ernstige haaruitval. Haarverlies heeft allerlei oorzaken. Om te beginnen kan erfelijkheid een rol spelen. Bij vrouwen zijn het vooral de hormonen die zorgen voor veel onrust en verstoringen. Er zijn echter ook andere oorzaken waardoor haaruitval kan optreden. Het is ook mogelijk dat haaruitval wordt veroorzaakt door verschillende soorten haarziekten, bestralingen of chemokuren.

Hair Consultancy Bussum

Informatiegesprek

Natuurlijk bestaat er een groot aantal behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij onder andere aan bijvoorbeeld haargroeimiddelen in de vorm van lotions of anderszins. Aan de andere kant kan het touperen en het aanbrengen van haarextensions soelaas bieden. “Dat laatste was niets voor mij”, vertelt Sylvia terwijl ze op het zonovergoten terras naast haar huis een heerlijk kopje koffie serveert plus een schaaltje met gesneden kersverse boterkoek. “Ik wilde niet aan haarextensions. Bovendien kreeg ik een wat ongemakkelijk beeld van het bedrijf dat daarin gespecialiseerd was. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Hair Consultancy. Vanaf het eerste contact wist ik dat het professionals waren. En dat is een goed vertrekpunt als je begrijpt dat ik eindelijk een consultant heb gevonden die mijn haarprobleem adequaat kon oplossen. Mijn haarprobleem draag ik al een tijd mee. In mijn jeugdjaren had ik wat kroezig haar terwijl ik graag sluik haar had willen hebben. Enfin, van lieverlee werd mijn haar steeds dunner als gevolg van een haarziekte die ook bij mannen voorkomt. Net na het millennium vond ik de oplossing bij Hair Consultancy. Tijdens het informatiegesprek ontdekte ik de professionaliteit en klantgerichtheid van het team dat daar werkzaam is. Ik doorliep alle stadia die komen kijken bij het aanmeten van een haarwerk tot de keuze van het haar aan toe. Ik heb het Europese haar een paar keer door mijn vingers laten glijden. Het is echt. Toen ik mezelf met het haarwerk op in de spiegel zag, kon ik van geluk maar twee zinnen uitbrengen: ‘Dit ben ik, want dit haar had ik vroeger ook’.”

Circuit Zandvoort

Na een week of acht kreeg Sylvia haar eerste haarwerk. “Het zat gelijk goed. Opmerkelijk was dat mijn vriendinnen niet eens merkten dat ik vanaf dat moment een haarstuk droeg. Ik ben er ook heel open in. Haarverlies is immers een veelvoorkomend probleem. Wat dat betreft ben ik een goede ambassadrice die ook nog eens volop ervaring heeft om het haarstuk in alle omstandigheden te dragen. Zo heb ik een keer in het winterse Finland een helm en een speciale muts moeten opzetten om voorts mij veilig te kunnen voortbewegen op een sneeuwscooter. Ook tijdens een paar rondjes over het Ciruit Zandvoort moest ik uiteraard een helm en een brandwerende muts op. Nadat het racefeest was afgelopen was het heel even ongemakkelijk. Met al dat zweet van alle inspanningen zat het haarwerk behoorlijk in de war. Acht, mensen met echt haar hebben hetzelfde probleem. Even met de handen erin en klaar. Thuis kun je het haarwerk eenvoudig wassen. Gevoelsmatig laat ik dat werk het liefst over aan de professionals van Hair Consultancy. Ze hebben alle apparatuur voorhanden. Bovendien kunnen ze alles nog even goed checken.” Inmiddels heeft Sylvia zo’n vier haarwerken. Uiteraard draagt de Bilthovense de meest recente. De oudere haarwerken zitten opgeborgen in een la of op een witte kop van geperst schuimplastic. Deze zijn bestemd als Sylvia gaat sporten of schilderen. “Natuurlijk was ik ongerust dat ook mijn twee kinderen m’n haarziekte in hun DNA zouden hebben. Maar dat is gelukkig niet het geval.”

Hair Consultancy Bussum

Kwaliteitsprocedures

Het dagelijks werk binnen de praktijk berust op de company values van Hair Consultancy: kwaliteit, professionaliteit, ontzorgen, transparantie en betrouwbaarheid. Hair Consultancy is aangesloten bij HSBN, een brancheorganisatie die de positieve punten samenbrengt, zoals saamhorigheid, collegialiteit, openheid, onderlinge contacten, technische vakkennis en een sterke eigen identiteit. Bovendien is Hair Consultancy aangesloten bij de SEMH. Dit is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteits¬eisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteitsprocedures, krijgen deze erkenning.

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl