Kies voor kwaliteit altijd voor een vakbekwame tegelzetter

0
2199
Nibo Stone

Elke natuursteen vloertegel is uniek. Dat is de grote charme van een natuursteen vloer. In de miljoenen jaren waarin natuursteen is gevormd, is er een gesteente ontstaan dat een eigen karakter heeft. Deze kwaliteit brengt echter wel een aantal extra uitdagingen met zich mee waarbij rekening gehouden moet worden bij het leggen van de vloer. Zelfs nadat het natuursteen is verwerkt tot vloertegels van gelijke afmetingen om daarmee een mooie vloer te kunnen leggen, verschilt elke tegel toch een klein beetje van de andere. Een professionele en vakbekwame tegelzetter weet precies hoe hij de kwaliteit van het natuursteen het beste tot zijn recht kan laten komen.

Keramische tegels

Ook voor je keramische tegels wil je natuurlijk het beste resultaat. Bovendien laten de huidige trends en technologieën steeds grotere formaten toe. Een tegel van 1 meter bij 1 meter is geen zeldzaamheid meer. Zo’n tegel pak je niet gemakkelijk in je eentje op.

Nibo Stone

Ondervloer, lijm, patroon

En of je nou kiest voor een natuurstenen vloer of keramische tegels, het is altijd belangrijk rekening te houden met de ondervloer waarop de tegels gelegd gaan worden. Maar niet alleen dat, ook de keuze voor tegellijm of –mortel is cruciaal voor een goed eindresultaat. Minstens zo belangrijk is, dat de tegelzetter ervoor zorgt dat er een legpatroon wordt gekozen waardoor de tegels het beste tot hun recht komen. Belangrijk om te weten is ook dat de tegels zeer zwaar kunnen zijn. Een enkele tegel kan wel 40 kilo wegen. Een vakbekwame vloerenlegger weet precies hoe hiermee het beste kan worden omgegaan.

www.nibostone.nl