Flexibiliteit en custom made bij Holland Parket

0
2215
Holland Parket - Fotografie Nico Brons

De consument is veeleisend. Zij willen unieke, op maat gemaakte vloeren voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en met korte levertijden. Holland Parket, dat al 33 jaar haar vakmanschap toont, speelt daar met haar vernieuwde showroom op in.

“Onze custom made vloeren zijn werkelijk tot in het detail gebaseerd op alle wensen, behoeften en eisen van particulieren en zakelijke klanten. Een houten vloer moet afgestemd worden op de beoogde sfeer in de ruimte. Hierbij kan het gaan om een romantische, klassieke, landelijke of bijvoorbeeld warme sfeer.” Deze woorden rollen over de tong van adviseur Wijnand van Beek. Gelet op het aantal telefoontjes dat op dit vroege tijdstip bij Holland Parket binnenkomt, heeft ook de parketbranche de wind volop in de zeilen ondanks de coronacrisis. De consument heeft tijd om zijn of haar woonprogramma eens flink aan te pakken.

Holland Parket - Fotografie Nico Brons

Kurk

Volgens cijfers, die afkomstig zijn van de parketbranche zal de omzetontwikkeling naar verwachting sterk afhankelijk zijn van de kwaliteit en positionering van de desbetreffende retailer. Veel winkels lijken op het oog dezelfde producten te verkopen. Maar bij binnenkomst blijkt het onderscheidend vermogen pas goed zichtbaar, zoals bij Holland Parket. Een parketdetaillist in een prachtig pand op Kamp 37 waar de consument wordt ondergedompeld in een ambiance die vakmanschap uitstraalt. Bovendien is aan de productgroepen duidelijk te zien dat het aanbod is afgestemd om de behoefte van de consument. “We willen ons onderscheiden met de waarden flexibiliteit en custom made”, bekent Van Beek. “Wenst u ook de hoogste kwaliteit? Dan bent u van harte welkom. Wij bieden interessante collecties en mogelijkheden. Als professional bieden wij een enorm assortiment houten vloeren, alsmede PVC- en laminaatvloeren en prijstechnisch aantrekkelijke kurkvloeren, zoals van het Portugese merk Wicanders, de grootste producent ter wereld. In de loop van de jaren heeft zij duurzame vloeren ontwikkeld met exclusieve eigenschappen, dankzij haar innovatieve Corktech-technologie. Door middel van een uniek ontwikkelde meerlagige structuur, waarbij nieuwe technologie gecombineerd wordt met de exclusieve natuurlijke eigenschappen van kurk, wordt een nog hogere standaard in vloerafwerking producten verkregen. Een perfecte combinatie van design, welzijn en duurzaamheid. Er zijn verschillende lijnen, zoals puur kurk, met kliksysteem of voorzien van een PVC-toplaag. Belangrijk is de milieuvriendelijkheid en het comfortabele karakter. Uiteraard kan de consument kiezen uit verschillende kleuren. Zelfs kurk met een fotoprint van hout. Niet van echt te onderscheiden. Dan hebben we PVC-vloeren in natuurlijke dessins en laminaat. Ook met kliksysteem. De vloeren kunnen zelfs verlijmd worden. Maar dan moet de ondervloer 100% geëgaliseerd zijn. Natuurlijk is er ook een zeer grote collectie laminaatvloeren vanaf 9.95 euro per vierkante meter.”

Holland Parket - Fotografie Nico Brons

Deskundigheid

Het is belangrijk dat de vloer precies die sfeer creëert die de consument wenst. En daar zijn de custom made vloeren voor. De consument kiest vaak voor hout in het algemeen en Europees eiken in het bijzonder. Van Beek hierover: “Eiken is variabel zodat de consument hier zijn of haar vloer zelf kan samenstellen. Zij bepalen de breedte en het aantal noesten. Daarnaast kan de vloer geschaafd, geschuurd of verouderd worden opgeleverd. En of het nog niet genoeg is, kan ook de kleur van de eiken vloer worden bepaald. We hebben oliën in vijftig verschillende kleuren. Ook bestaande vloeren kunnen worden gerenoveerd. Dat geeft de nieuw behandelde vloer een totaal andere uitstraling. Dat weten niet veel consumenten. Alle werkzaamheden worden door onszelf aangenomen en uitgevoerd. En dat geldt ook als de parketvloer aan een onderhoudsbeurt toe is. Wij hebben vakmensen in vaste dienst en beschikken over professionele apparatuur. Voor de behandeling van de vloer kan de consument kiezen uit lak, olie of was, elk met zijn unieke uitstraling. Een houten vloer vraagt natuurlijk wat onderhoud. Dat is niet moeilijk. Het is zelfs simpel om het zelf te doen. Een keer in de tien jaar moet de vloer geschuurd worden. Kortom, advisering, levering, leggen onderhoud is bij Holland Parket onder een dak geplaatst. Ook voor parket- en traprenovatie bent u bij ons aan het juiste, vakkundig adres! Bovendien komt onze deskundigheid tot zijn recht als het parket in patronen gelegd kan worden. Wij komen vrijblijvend thuis adviseren. Zal ik een kopje koffie inschenken?”

Holland Parket
Kamp 37, Amersfoort (033-4755501)
Vening Meineszstraat 2, Ede (0318-621572)
www.hollandparket.nl

Fotografie: Nico Brons