De campervakantie wordt nu breed ontdekt

0
2496
Volkswagen Campercentrum Nederland

“Rob Marchal startte 20 jaar geleden met het Campercentrum Nederland in Amersfoort. Vooral de laatste tijd merkt hij een bredere belangstelling voor de campervakantie. “Voorheen waren het vooral 55-plussers die een camper kochten. Maar steeds vaker zien we dertigers en veertigers bij ons binnenkomen. Zij willen meer zien en ontdekken in hun vakanties én de vrijheid voelen om hun eigen weg te kunnen gaan. Ook vinden ze de intimiteit en gezelligheid van een camper aantrekkelijk, je komt dichter bij elkaar in je rijdende vakantiehuis met je eigen spulletjes. Het huren van een camper zit ook flink in de lift.”

Volkswagen Campercentrum Nederland - Fotografie Arnoud J Spaaij

Enige officiële dealer

Campercentrum Nederland is al 20 jaar de enige officiële dealer van Volkswagen Campers. Rob Marchal: “De gewone Volkswagen-dealers kunnen vaak niet goed overweg met de campers. Denk aan de installaties van gas, water en stroom, het interieur en het hefdak. Al twintig jaar zijn wij de ultieme verwenplek van elke Volkswagen Camper en onze klanten komen uit heel Nederland. Omdat we elk detail van deze campers kennen. Die kennis stelt ons bijvoorbeeld ook in staat om op een nieuwe California 4 jaar gratis garantie en onderhoud te verlenen. Er is geen ander bedrijf dat deze zekerheden kan aanbieden.”

Corona-effect

Heeft Corona de vraag naar campers doen stijgen? Marchal: “Zeker, maar de onderliggende groei was er al eerder. Natuurlijk zorgt Corona ervoor dat meer mensen niet kiezen voor een vliegvakantie maar bijvoorbeeld liever als gezin in hun eigen camper verblijven. Vaak kopen ze er nu een douche- en wc tentje bij, zodat ze niet afhankelijk zijn van algemene sanitaire ruimten. Je bent met een camper van niets en niemand afhankelijk en hebt eigenlijk altijd een vakantie met een verhaal. Zeker als je niet alles vooraf vastlegt en gewoon onderweg spontaan je bestemmingen kiest. En ik kan het weten, want ik camper al dertig jaar op de bonnefooi en heb zelfs nog nooit op een camping gestaan!”

Volkswagen Campercentrum Nederland
Basicweg 5A-C, Amersfoort
T. 033-4530882
www.volkswagencampers.nl

Fotografie: Arnoud J Spaaij, e.a.