Het origineel is de Evergreen

0
2189
Big Green Egg

Sinds 1974 brengen wij outdoorcooking naar het volgende level. We zijn een kamado. Een BBQ van het allerbeste keramiek. We zijn Big Green Egg en we zijn het origineel. Maar we zijn vooral makers van mooie herinneringen. Van samen genieten met familie, vrienden en gelijkgestemde smaakmakers. Van lokale en verse ingrediënten, spannende bereidingen en onovertroffen smaak. Met een Big Green Egg kies je voor kwaliteit van leven. Generatie na generatie.

Hot and fast. Low and slow.

Grillen, bakken, stomen, wokken of roken, the sky is the limit voor de Big Green Egg. Low and slow cooking? De EGG is er voor gemáákt. Een mooi stuk vlees en de tijd doet de rest. Na urenlang langzaam garen smelt zelfs de meest kritische crowd. Maar ook gerookte vis, winterse stoofpot, delicate desserts of gegrilde groenten krijgen een upgrade in de Big Green Egg. Zelf brood bakken of pizza? Jouw creativiteit bepaalt de mogelijkheden.

Big Green Egg

Van 0°C tot 300°C in 15 minuten

De Big Green Egg werkt op houtskool: na slechts 15 minuten bereik je 300°C. Met de luchtregelaars stel je de temperatuur nauwkeurig af tussen 70°C en 350°C. Een must wanneer die ene graad nèt het verschil maakt. De temperatuur buiten heeft geen invloed op de temperatuur binnen je EGG, zodat je het hele jaar door kunt EGG’en. Het gesloten systeem en de geregelde luchttoevoer en -afvoer zorgen ervoor dat houtskool effectiever brandt. Wel zo duurzaam.

Keramiek van de hoogste kwaliteit

Ons keramiek doorloopt hetzelfde proces dat NASA gebruikt voor het Space Shuttle-programma. Hierdoor kan het de hoogste temperaturen aan, reflecteert het warmte beter en gaat het keramiek veel langer mee. Een investering die zich altijd terugbetaalt. Maar waarin het keramiek van de Big Green Egg zich echt onderscheidt, is dat het vocht absorbeert en weer vrijgeeft. Daardoor blijven ingrediënten altijd hun sappigheid behouden.

Levenslang plezier. Levenslange garantie.

Vele jaren van ontwikkeling, testen en het continu naleven van de allerhoogste kwaliteitseisen maken dat we elke EGG een levenslange garantie mee kunnen geven. Ook daarin zijn we uniek. Het feit dat de EGG veelvuldig gekopieerd wordt, zien we dan maar als een compliment. Voor de kenner is het duidelijk: er is maar één Big Green Egg. De enige vraag die je jezelf hoeft te stellen: welke van de 7 modellen neem je als eerste mee naar huis?

Kijk voor meer informatie en inspiratie op: www.biggreenegg.nl