‘We kunnen buiten en binnen deze eetvilla elke wens van de gast inkleuren’

0
2520
Eetvilla van den Brink - Fotografie Nico Brons

Eetvilla van den Brink in Soest-Zuid is een restaurant dat klassieke gerechten serveert met een eigentijdse twist. Daarenboven waardeert de bourgondische fijnproever de huiselijke ambiance. Net als gastheren die de derde generatie vertegenwoordigen. En zij omarmen op hun beurt de sfeer net zo goed als hun bloedverwanten die dat deden in 1952. In dat jaar kreeg dit etablissement een plaats op de horecakaart.

Of het nu doordeweeks is of in het weekend, Eetvilla van den Brink is en blijft een culinair baken en rustpunt, gelegen nabij de Soesterduinen en pal aan de lommerrijke fietsroute van Soest naar Soesterberg. “Dit familiebedrijf is schuin aan de overzijde van de villa van start gegaan”, vertelt Sebastian Ott. De Soester is evenals zijn broer Stephan sinds 1994 gastheer van deze uitspanning. “Onze grootouders zijn daar aan de overzijde met hotel-pension De Bosvijver begonnen nadat ze in Den Bosch afscheid hadden genomen van hotel-restaurant Chalet Royal. In 1952 verhuisde de familie naar dit pand dat sinds de realisatie in de jaren twintig van de vorige eeuw werd bewoond door een bouwondernemer uit Nederlands-Indië. De tweede generatie begon hier ook een hotel-restaurant.” Sinds 1994 diende zich de derde generatie aan. “Toen we een paar jaar ons ondernemerschap toonden, schaarde op enig moment Ton de Zeeuw, culinair journalist van De Telegraaf, hier aan een van de tafels”, aldus Sebastian Ott. “Dat was in de tijd dat het Montignac-dieet buitengewoon populair was. Dit is een dieet om af te vallen zonder dat het nodig is om minder calorieën binnen te krijgen. De methode werd ontwikkeld door de Fransman Michel Montignac. Wij hadden als een van de weinige restaurants dit concept al op de kaart staan. Een paar dagen na het diner stond er een prachtige recensie van De Zeeuw in de krant. Hij had gesmuld in de Soester eetvilla. Sindsdien heet ons etablissement Eetvilla van den Brink.”

Eetvilla van den Brink - Fotografie Nico Brons

Drive-in

Sebastian Ott kan tot op de dag van vandaag nog steeds genieten van de prachtige entourage en de klassieke details in het restaurantgedeelte. Vorig jaar heeft de derde generatie haar 25 jarig ondernemerschap uitbundig gevierd. Of de vierde generatie al interesse heeft getoond om op enig moment de pollepel doorgespeeld te krijgen, is nog koffiedik kijken. Feit is wel dat elke generatie de naamsbekendheid van Eetvilla van den Brink weer versterkt. In voor- en tegenspoed. Sebastian: “Ook de coronatijd heeft ons weer sterker en vindingrijker gemaakt. We hebben een drive-in mogelijkheid aan onze menukaart toegevoegd. Voor de bestellingen hoeven de klanten die hier aan komen rijden niet hun auto uit. Halverwege de rechter ingang plaatst onze gast een bestelling en betaalt voorts met pin en contactloos. We vragen hen door te rijden op ons parkeerterrein. De bestelde maaltijd bereiden we zoals de gast van de Eetvilla gewend is. Alles in een schone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Al onze medewerkers zijn vooraf geïnstrueerd. Ook wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Daarom vragen wij de gast in de auto te blijven zitten en altijd 1,5 meter afstand te houden. Als we de bestelling hebben overhandigd, kan de gast met zijn of haar vervoermiddel links van het pand ons parkeerterrein weer verlaten. De speciale verpakking garandeert dat de maaltijd op temperatuur blijft. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het afhaalsysteem. Gelet op de reacties van de gasten zullen we de logistiek verder verfijnen en continueren.”

Combinatie

Behalve een ruim terras aan de zonnige zijde, herbergt de eetvilla op de verdieping ruimten voor onder meer productpresentaties of vergaderingen. “Kortom, in ons ondernemende leven staat de wens van de fijnproever op de eerste plaats”, legt de gastheer uit. “Dat doen we met een hecht team van medewerkers dat al jaren voor ons werkt. De intieme gezelligheid, de persoonlijke benadering van de gasten en het teamwerk aan bijde zijden van de pas zijn de kenmerken van ons etablissement. Dankzij een flink portie eigenwijsheid en doorzettingsvermogen is deze leuke en gezellige eetvilla levensvatbaar als nooit tevoren. Wij zijn zeven dagen per week geopend voor een kopje koffie, heerlijke lunch, uitgebreide high tea of high wine, ontspannen borrel en natuurlijk voor klassiek gerechten serveert met een eigentijdse twist die de fijnproever waardeert. Daar komt bij dat we ook een prima pleisterplaats zijn voor dagjesmensen die na een stevige wandeling in de Soester Duinen bij ons verpozen. Heerlijk om aan iedereen ons gastheerschap te tonen in combinatie met het bereiden en verzorgen van de lunch, borrel en diner waar de laatste tijd erg veel in is veranderd. Louter klassiekers voorschotelen is niet meer van deze tijd. Duurzaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek…. Dat is de trend. Bovendien zijn er veel gasten die graag kleinere gerechten gebruiken in een restaurant of een gezonde lifestyle aanhangen en daardoor gezonder willen eten. En kinderen willen wat anders dan een standaard kindermenu. Wij kunnen buiten en binnen de villa elke wens van de klant inkleuren.”

Eetvilla van den Brink - Fotografie Nico Brons

Eetvilla van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
T. 035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Nico Brons