Laat jij zien hoe goed je bent?

0
3548

De huidige economische situatie vraagt veel van mensen. Misschien moet je gedwongen op zoek naar een nieuwe baan of besluit je voor jezelf te beginnen. In beide gevallen is het belangrijk dat jij laat zien wat je in huis hebt. Een eerste indruk maak je ten slotte maar 1 keer. Naast het gegeven dat er kleuren zijn die je het mooist staan, kun je kleur en kledingstijl ook inzetten om je uitstraling te versterken. Waar kun je op letten?

Welke stijl van kleden ook bij je past, zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Mensen dichten jou kwaliteiten toe op basis van wat ze zien. Als je er netjes uitziet, verwacht men ook dat je nauwkeurig en punctueel bent in je werk. Denk hierbij ook aan alles wat je bij je hebt, zoals kreukloze visitekaartjes (doe ze in een houdertje), een schrijfblok of -map, en een pen.

Bedenk van tevoren wat jij wilt uitstralen. Afhankelijk van je beroep zou dat creatief, degelijk, betrouwbaar of toegankelijk kunnen zijn. Kleur en materiaalkeuze kunnen je hierbij helpen. Zo staat blauw voor betrouwbaarheid en wordt zwart veel in creatieve beroepen gedragen. Lichte kleuren maken je toegankelijk en kun je dus goed gebruiken in beroepen of gesprekken waar dit belangrijk is. Pas met zwart overigens op! Als het niet je beste kleur is kan je er erg grauw en vermoeid mee uitzien. Bovendien kan zwart ook afstand scheppen. Houd hier dus rekening mee. Je kunt ook met opvallende accessoires of een leuk overhemd of aparte bril je creativiteit onderstrepen. Verder maken zachte materialen toegankelijker (vestjasje) en stevige materialen met rechte vormen (een blazer) maken krachtiger.

Als je een beperkt kledingbudget hebt, investeer dan in ieder geval ook in goede accessoires. Mooie schoenen of laarzen, een goede werktas en een nette leren riem kunnen een voordelig pak helemaal ophalen!

Koop het best haalbare. Straal uit dat je het goed doet. Zo sprak ik onlangs een makelaar die juist nu een mooie nieuwe auto kocht. Je wilt toch in zee gaan met iemand die succesvol is.

Beter overdressed dan underdressed! Als je een jasje aan hebt, kun je het tenslotte ook uittrekken, maar je kunt je zeer ongemakkelijk voelen als je gesprekspartner er behoorlijk formeel uitziet en jij je bedenkt ‘had ik toch ook maar…’.

Tot slot: Kies kleding die past bij jouw figuur en persoonlijkheid! Alleen dan kun jij laten zien hoe goed je bent!

Nog vragen? Ik help je graag op weg bij het krijgen van een uitstraling die werkt!