“Haute couture, ja, dat is ons haarwerk”

0
2221
Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Niemand vindt het leuk om al het hoofdhaar of delen ervan te verliezen. Het heeft uiteraard grote invloed op de emoties. Dan is het goed te weten dat Hair Consultancy in Bussum dé kwaliteitsoplossing in huis heeft. Zij is specialist op het gebied van haarwerken, voor mannen en vrouwen en kinderen, dankzij het gebruik van 100% onbewerkt Europees haar, de allernieuwste technieken en maatgesneden haarzorg”, zegt Eline, die het team van haarwerkspecialisten aanstuurt. Living kijkt over haar schouder mee naar haar werkzaamheden.

Elk kwartaal etaleert Hair Consultancy in Living Gooi- en Vechtstreek alle facetten van haar expertise. Niet zonder reden. Graag deelt dit ambachtelijk bedrijf haar kennis en vaardigheden die zij in de afgelopen decennia heeft opgedaan. Bovendien volgt zij alle nieuwe vaktechnische ontwikkelingen nauwgezet. Met passie en professionaliteit wordt vakwerk verricht met als opdracht ervoor te zorgen dat de klant zich weer zelfverzekerd en mooi voelt.

Niemand vindt het namelijk leuk om het hoofdhaar of een deel ervan te verliezen en/of te maken krijgt met dunner wordend haar. En zeker vrouwen niet. Volgens statistieken krijgt een aanzienlijk percentage van hen te maken met ernstig haaruitval. Haarverlies heeft allerlei oorzaken. Om te beginnen kan erfelijkheid een rol spelen. Ook de verandering is de hormoonhuishouding levert een flinke bijdrage. Daarnaast zijn echter ook andere veroorzakers als haarziekten, bestralingen of chemokuren. “Dankzij magazines als Living en onze verworven expertise weten we steeds meer klanten de weg naar ons te vinden”, opent Eline. Zij is veertien jaar als haarwerkspecialist verbonden aan Hair Consultancy, dat gehuisvest is in een 19e-eeuwse villa aan de rand van De Spieghel dat tot één van de oude villawijken van Nederlands behoort.

Zacht haar

“In onze branche bestaat veel onduidelijkheid over de kwaliteit van haarwerk”, vervolgt Eline die samen met haar vakkundige collega’s dagelijks werkzaam is in het inpandig atelier van Hair Consultancy. “Ik kan garanderen dat wij met onbewerkt Europees haar werken met een eigen atelier fysiek in huis, dat uit schubben bestaat die dicht en dakpansgewijs over elkaar liggen. Dat heeft voor de klant heel veel voordelen en niet in het minst gebruiksgemak. Onbewerkt haar glanst en is makkelijk in de omgang. Dit in tegenstelling tot geprepareerd haar dat in onze branche veelvuldig wordt gebruikt. De schubben zijn beschadigd en geopend zodat het haar dof is. Bovendien is er weinig sprake van soepelheid. Sterker, het breekt sneller. En dat heeft consequenties voor de houdbaarheid. Kortom, de klant komt bij ons om dat gevoel te krijgen alsof het hun eigen haar betreft. Europese haar valt altijd mooi en is net even dunner van draad. En dat hebben veel mensen van nature. Het is bovenal makkelijk te stylen, blijft goed in model en geeft altijd een natuurlijke look. Een ander voordeel dat de verzorging bijna gelijk staat aan het verzorgen van het eigen haar. De prijsstelling ligt hoger. Daar staat tegenover dat de klant langer plezier heeft van het haarwerk.”

Hair Consultancy Bussum

Elkaar versterken

Uiteraard streven de haarwerkspecialisten dat het haarwerk nauw overeenkomt met de karakteristieken en uitstraling van het oorspronkelijke kapsel van de klant. “Dan laat de kwaliteit van onbewerkt Europees haar nog een kwaliteit zien”, aldus Eline. “En dat is behalve het fijne karakter de natuurlijker uitstraling. Europees haar hoeft ook maar een paar tinten omhoog of omlaag gekleurd te worden om de oorspronkelijke haarkleur te bereiken. Bij grijs haar wordt volledig grijs haar gebruikt, desnoods gemixt. Geen probleem. We zorgen ervoor dat we alle haarvarianten en -diktes op voorraad hebben. Daarenboven moet je echt haar ook föhnen om het gewenste model te krijgen. Het haarwerk is pas af wanneer de klant tevreden is. Maar dat geldt net zo goed voor mijn collega’s in het atelier. Allen kijken kritisch naar het eindproduct. Ieder met haar specialismen. We versterken elkaar. Het gaat soms om details. Er wordt vaak door onze klant gezegd dat ons haarwerk dat we dadelijk maken best vergeleken mag worden met haute couture. Kijk, daar zijn we best trots op, zeg ik dan in al mijn bescheidenheid. Uiteraard is de klant vrij om het periodiek onderhoud door ons te laten verzorgen. Over het algemeen hebben we na het intakegesprek zo’n 10 tot 12 weken nodig om het haarwerk te maken zodat het in de afrondende fase bij ons in de salon in model wordt geknipt.” Dankzij de kwaliteit van de haarwerken en de borging ervan, heeft Hair Consultancy klanten uit Nederland en daarbuiten.

Spoedprocedure

Voor klanten die na een bestralingen of chemokuren hun haar verliezen, wordt een spoed procedure in werking gesteld. Eline: “Bovendien hebben we 150 haarwerken in voorraad, zodat een noodoplossing voorhanden is. Haute couture, ja dat is ons haarwerk. Daarom kiest de klant voor Hair Consultancy.”

Kwaliteitsprocedures

Het dagelijks werk binnen de praktijk berust op de company values van Hair Consultancy: kwaliteit, professionaliteit, ontzorgen, transparantie en betrouwbaarheid. Hair Consultancy is gecertificeerd en aangesloten bij HSBN, een brancheorganisatie die de positieve punten samenbrengt, zoals saamhorigheid, collegialiteit, openheid, onderlinge contacten, technische vakkennis en een sterke eigen identiteit. Bovendien is Hair Consultancy aangesloten bij de SEMH. Dit is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteitseisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteitsprocedures, krijgen deze erkenning.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons bellen of bezoeken. Er staat altijd een kopje koffie klaar.

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl

Fotografie: Peter Putters, e.a.