Goedemorgen begint bij welterusten

0
2239
Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

De kracht van Slaaphof Slaapcomfort in Harderwijk is haar no-nonsense aanpak. Directeur/eigenaar Henk van ’t Hof is ervan overtuigd dat een duurzame relatie met de consument pas is opgebouwd als het maatwerk rondom het slaapcomfort een uitgerust gevoel biedt. “We beginnen blanco zodat de consument aan het eind van het oriënterend gesprek ervaart dat hij of zij oprecht is geadviseerd.”

We slapen maar liefst een derde van ons leven. En dat is absoluut geen verspilde tijd. Want slapen is erg belangrijk voor zowel het lichamelijke als geestelijke herstel. Consequent minder slaap dan de aanbevolen hoeveelheid uren, kan namelijk grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo hebben volwassen mensen elke nacht gemiddeld 8 uur slaap nodig om optimaal te kunnen functioneren. Te weinig slaap heeft bijvoorbeeld impact op je organen. En dat niet alleen, langdurig slaaptekort geeft ook meer kans op obesitas en de ziekte van Alzheimer. Daar komt bij dat te weinig slaap prikkelbaarheid genereert alsmede somberheid en weinig puf om iets te ondernemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de afname van het probleemoplossend vermogen en de mogelijkheid dingen te onthouden. Volgens een onderzoek van het CBS in 2018 had bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder slaapproblemen. “De goede nachtrust start bij Slaaphof Slaapcomfort”, legt Van ’t Hof uit te midden van zijn representatieve showroom.”Dat begint uiteraard met de samenstelling van ons assortiment zodat de consument maatwerk krijgt en zich uiteindelijk met zijn of haar keuze ‘happy’ voelt. We stellen hoge eisen aan de merken die we hier vertegenwoordigen. Daar komt bij dat we altijd het slaapgedrag van de consument in kaart brengen voordat we überhaupt het juiste slaapcomfort kunnen adviseren. Kijk, een bed is net als een bril. Het gaat niet om de dikte van het glas maar om de juiste sterkte ervan. Zo is het ook met ons menselijk lichaam in ruststand. Het gaat niet alleen om het lichaamsgewicht. Het postuur is belangrijk omdat het bepalend is voor je lighouding. Brede en smalle schouders en dito heupen hebben veel meer impact op de lighouding en voorkomen veel krachten.” Van ‘t Hof bedient zich graag met een voorbeeld om zijn jarenlange kennis rondom het adviseren van het slaapcomfort nader te duiden. “Iedereen heeft wel eens aan het strand op zijn of haar rug in het zand gelegen. Als je na een kwartier met pijnlijke schouders en rug opstaat, zie je aan de afdruk in het zand precies welke delen van het lichaam de nodige ondersteuning verlangen. Ook in onze zaak kunnen we de meting verrichten. Daarna is de keuze van de consument afhankelijk van de intake. Sommige merken die we vertegenwoordigen zijn voor bepaalde posturen minder geschikt. Daar zijn we als adviseur eerlijk in. Natuurlijk gaat het hier om een lattenbodem, een matras of een bed. Intakegesprekken zijn nodig om de consument bewust te maken van de context van onze advisering. We zijn geen bedweter.”

Naadloos

Natuurlijk is het heerlijk om op ontdekkingstocht te gaan in de vernieuwde showroom van Slaaphof Slaapcomfort. Opvallend is dat de detaillist veel Nederlandse merken vertegenwoordigt, zoals Avek. Dit is een toonaangevende Nederlandse producent van bedden, boxsprings, matrassen en bedbodems met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Vanuit Friesland produceert Avek hoogwaardige kwaliteit waarmee een optimaal slaapcomfort is gewaarborgd. Bovendien gaan moderne technieken en ambachtelijke kennis van slaapsystemen hand in hand. “Daarnaast hebben we Somnus, een 175 jaar oud Engels merk dat ambachtelijk produceert met unieke veren en natuurlijke materialen. De producent verbetert en perfectioneert slapen door constant te testen en innoveren. Het bed is niet het resultaat maar slechts het begin. Dat geldt ook voor Eastborn. Dit Nederlands merk heeft vele opties wat betreft ligcomfort en het uiterlijk van de boxspring. Er is ruime keuze uit diverse (top)matrassen, hoofdborden, kleuren en afmetingen. Maar ook bij onze zuiderburen betrekken we het slaapcomfort dat naadloos past in ons assortiment, zoals de productrange van Egosleep. Helemaal op maat van ieders lichaam. Die verwevenheid van lichamelijk comfort met esthetische schoonheid, vormt de basis voor een goede nachtrust. Ontdek het bed dat naadloos elke lichaamsprofiel volgt. Ontspannen en genieten.”

Tussen alle gerenommeerde merken is een deel van de showroom ingericht met de producten van Schramm, een merk ontworpen door jonge designers. Droombedden, ontstaan vanuit daadkracht en passie. Met een helder design voor mensen die oog hebben voor het essentiële. “Ambachtelijk perfect vervaardigd van hoogwaardige materialen, met veel liefde voor detail”, vult de directeur/eigenaar van de grootste droomdetailzaak van Harderwijk aan. “De consument kan zijn of haar persoonlijke droombed samenstellen dankzij de ontelbare combinatiemogelijkheden met de diverse varianten, hoofdborden, panelen, stoffen, matrassen, poten etc. Natuurlijk Handmade in Germany.” Swissflex ontbreekt natuurlijk ook niet. Een productrange in het middelhoge segment. “Het gaat hier om innovatieve lattenbodems voor elke lichaamsbouw en in alle slaapposities. Deze zijn compatibel met vrijwel alle bedden. De lattenbodem kan naar wens vrijstaan, in een bedomranding worden ingelegd of met de standaard meegeleverde inbouwset in een handomdraai worden gemonteerd. Lattenbodems zijn, in combinatie met poten, ook als vrijstaand bed te gebruiken.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Lighouding

Meten is weten. Daarom doen ze bij Slaaphof op een computergestuurd testbed een meting van je lichaam. Zo ontdekken ze, en u, waar het lichaam meer vorming nodig heeft maar ook meer steun. Daarbij ervaart u meteen meer ontspanning en een comfortabeler lighouding. Natuurlijk kijken ze meteen naar een passend hoofdkussen. De dikte hangt namelijk af van een aantal factoren. Dat leggen we graag uit. Als laatste speelt de persoonlijke voorkeur een rol. Daarnaast hebben we kamerjassen, sloffen en alle andere accessoires die nauw te maken hebben met alles wat te maken heeft met het comfort dat tussen welterusten en goedemorgen zo noodzakelijk is om morgen weer fit op te staan.”

Slaaphof Slaapcomfort
Deventerweg 2, Harderwijk
T. 0341-410164
www.slaaphof.nl

Fotografie: Nico Brons