De gezelligste wijnhandel van Zuid-Holland

0
2256
Wijnkoperij Huub Oostendorp - Fotografie iStockphoto

Met ruim 35 jaar ervaring is Wijnkoperij Huub Oostendorp een betrouwbare partner voor menig (horeca)bedrijf en vele particulieren in Zuid-Holland. Een modern wijnbedrijf dat ouderwetse gezelligheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Enkele jaren geleden is de Wijnkoperij door Proefschrift uitgeroepen tot beste wijnhandel van Nederland!

De winkel aan de Albrecht Beylinggracht is één van de oudste detailzaken van Schoonhoven. De historische ambiance van de winkel is zoals je van een authentieke wijnzaak verwacht: straatklinkertjes op de vloer, een beetje donker alsof je in een kelder bent en natuurlijk schappen vol zelf geïmporteerde flessen wijn.

Eigen import

“Voor onze klanten zijn we altijd op zoek naar de mooiste en lekkerste wijnen in een aantrekkelijk prijssegment”, vertelt Huub Oostendorp, van wie de naam sinds 1982 op de gevel prijkt. “We zijn onafhankelijk en kopen en verkopen alleen wijnen waar we zelf volledig achter staan. Daarbij is het de prijs-/kwaliteitverhouding die de doorslag geeft. We doen dit zelfstandig en daarnaast ook in samenwerking met een aantal collega-wijnhandelaren in het land.”

Wijnkoperij Huub Oostendorp

Webshop

Dat een oude zaak niet oubollig hoeft te zijn bewijst de wijnkoperij met hun goed functionerende webwinkel. Marcel Driesse, oud werknemer en mede-eigenaar sinds 2019, legt uit dat de webwinkel een prima verlengstuk is van de winkel. “We vinden het fijn als klanten naar onze winkel komen. Hier kunnen we de klanten rustig ontvangen, wensen inventariseren en wegwijs maken in ons assortiment. Wanneer de coronamaatregelen het toelaten laten we op vrijdag en zaterdag ook graag een aantal wijnen proeven. Zo kom je achter de smaak van je klanten en kun je ze goed adviseren. Tegelijkertijd begrijpen we dat niet iedereen hier de tijd voor heeft en zijn we ze graag van dienst middels onze webwinkel. In de regio bezorgen we de bestellingen met eigen vervoer en daarbuiten via PostNL. We zien steeds vaker dat klanten een paar keer per jaar in de winkel komen en hun overige bestellingen via onze webwinkel doen.”

Toekomst

Over de toekomst zijn beide eigenaren positief. Natuurlijk kun je wijn ook bij supermarkten en online-aanbieders kopen, maar juist de combinatie van een speciaalzaak met een goed werkende webshop biedt voor de wijnliefhebber de oplossing!

Wijnkoperij Huub Oostendorp
Albrecht Beijlinggracht 44, Schoonhoven
T. 0182-382566
www.oostendorpwijnen.nl