Tuinmeubeltrends 2020

0
2633
Tuinmeubeltrends 2020

De tuin. Het is steeds vaker een verlengstuk van het huis. Een plek om tot rust te komen. Een plek om het hele jaar rond heerlijk te genieten van de zonnestralen. Een plek om te barbecueën. Een plek waar je kunt spelen met je kinderen en gezellige avonden doorbrengt met familie en vrienden. Buiten is het nieuwe binnen. Rex Magazines deed een rondje bij een aantal specialisten in tuinmeubilair om de trends voor deze zomer te benoemen. Dit jaar zijn duurzaamheid, robuustheid, rope en all-weather troef.

Duurzaam

We gaan in Nederland steeds duurzamer leven en dat merken we ook steeds vaker in onze keuze voor tuinmeubilair. We zijn dan ook bereid om meer te betalen voor kwaliteit en een langere levensduur. Duurzame (natuurlijke) materialen zoals FSC-hout en rope (kunststof vezel) doen het goed. Ook RVS wordt nog steeds veel toegepast, maar nu vaak met een poedercoating, zodat het product nog onderhoudsvriendelijker is. Daarnaast moet het geheel er natuurlijk ook nog goed uitzien. Immers het oog wil ook wat!

Teakhout tafelbladen met aluminium frame

Wie houdt van design tuinmeubelen loopt dit jaar helemaal warm voor teakhouten tafelbladen. Deze tafelbladen worden gecombineerd met een minimalistisch aluminium onderstel. Het unieke pluspunt aan teakhouten tafelbladen is dat elk blad uniek is. Doordat teakhout een natuurlijk en levend materiaal is, is elke tuintafel eigen in zijn soort. Het geeft de tuinmeubelen meer sfeer.Omdat er gebruik wordt gemaakt van aluminium als tweede materiaalsoort, worden zo onderhoudsvrije tuintafels ontwikkeld die bestand zijn tegen alle weertypen. De tuinmeubelen worden veelal geleverd met dikke, zachte kussens in warme kleuren.

Rope is Hip

Rope is het nieuwe vlechtwerk. Met dezelfde weerbestendige eigenschappen als vlechtwerk, maar met meer mogelijkheden qua vlechten, knopen en spannen is deze kunststofvezel dé trend in 2020. Rope is een nieuwe trend die in veel nieuwe tuinmeubels wordt doorgevoerd. Het is in verschillende kleuren en diktes toegevoegd aan de tuinmeubelen en geeft de tuinmeubelen een strakke en moderne look.

Tuinmeubeltrends 2020

Barista en mosgroen

Zwart en antraciet blijven mede door het succes van retro stalen binnendeuren ongekend populair. Tuinmeubelland introduceert dit jaar twee nieuwe kleuren: barista en mosgroen. Barista is een lichte kleur tussen grijs en bruin in en de groene kleur, is een donkere groene moskleur met een warme ondertoon. Daarnaast zien we ook steeds vaker (sier)kussens in hippe kleuren om het geheel af te maken.

Robuuste tuinmeubelen

Naast de opkomst van nieuwe kleuren in het volgende seizoen introduceren de verschillende merken ook robuuste tuinmeubelen in hun collecties. Een goed voorbeeld zijn de tuinsets van douglas. Dit duurzame materiaal met zijn natuurlijke kleur geven de tuin een vriendelijke, landelijke uitstraling. Ze brengen sfeer in je tuin. Douglas tuinsets zijn de duurzamere opvolger van de bekende steigerhouten tuinmeubels. Ze vergrijzen buiten prachtig naar diep zilvergrijs en gaan veel langer mee. Het design is een wezenlijk onderdeel geworden. Van ligbed tot lounge(hoek)bank, van side-table tot tuintafel, hoge tafels of lage tafels, banken, plantenbakken en zelfs schitterende buitenkeukens. Alles kan met douglas in diverse maatvoeringen en afwerkingen. Bij Droomhout maken ze je loungebank van eersteklas douglas hout al dan niet ‘afgemaakt’ met lekkere dikke trendy all-weather loungekussens. Heerlijk om in weg te dromen en direct uit voorraad leverbaar.

Tuinmeubeltrends 2020

Palletbank

Een duurzame tuinmeubeltrend waar we dit seizoen zeker niet meer omheen kunnen, is de palletbank. Ben je een echte klusser? Scoor vdan oor een prikkie een paar pallets bij een plaatselijke groothandel of op internet en ga zelf aan de slag. Je maakt je palletbank helemaal af een set losse palletkussens. Heb je net als ik twee linkerhanden of geen zin om de handen uit de mouwen te steken? Ga dan voor een kant een klare palletbank en geniet direct van die zonnige dagen.

Tuinmeubeltrends 2020

Ronde en ovale vormen

Een andere trend die ik ondanks de lockdown als veel heb teruggezien is het gebruik van ronde vormen. Dit is vanuit het huid komen overwaaien naar de tuin. Ronde vormen zijn immers gezellig, geven sfeer en creëren een open karakter. Aan een ronde tuintafel heb je interactie met alle aanwezigen. Ook binnen de loungesets zijn er bijzettafels en lage lounge tafels in ronde of ovale vormen beschikbaar.

Tuinmeubeltrends 2020

Kuipstoelen: hot or not

Volgens sommige specialisten is de witte plastic kuipstoel passé. Die zien we dus niet meer, of toch wel. De keuze voor een kunststof kuipstoel, tuintafel of zelfs een hele loungeset is een onderhoudsvrije, weerbestendige keuze. Bovendien is kunststof lichter en gemakkelijk te verplaatsen. Qua kleuren kun je gerust kiezen voor één kleur, en dan vooral een natuurlijke kleur.

Tuinmeubeltrends 2020

All weather

We willen het hele jaar door loungen en daar spelen leveranciers handig op in. Dit jaar worden all weather en loungesets steeds vaker met elkaar gecombineerd. Loungesets worden bekleed met krachtige all weather stof en voorzien van dikke (eveneens) all weather tuinkussens voor optimale ontspanning op de loungebank. Dat betekent dat je niet alleen in de lente en de zomer, maar ook in het najaar en op een zonnige winterdag heerlijk kunt genieten in je tuin. Voor de koukleums onder ons zijn de verwarmde sierkussen van Cosi Fires wellicht een uitkomst.

Tuinmeubeltrends 2020

Inspiratie nodig?
www.buitenhof-tuinmeubelen.nl
www.cosi-fires.com
www.droomhout.nl
www.dutchgarden.nl
www.intratuin.nl
www.keessmit.nl
www.leenbakker.nl
www.stigter-tuinmeubelen.nl
www.tuinmeubelland.nl