RUGPIJN? Chiropractie brengt verlichting

0
2401
Van Koert Chiropractie - Fotografie iStockphoto

Wij zijn een moderne Chiropractie praktijk in het centrum van Zoetermeer. Onze bereikbaarheid is zeer goed en onze ruime openingstijden (alle werkdagen inclusief drie avonden en zaterdagochtenden) zorgen ervoor dat een afspraak eenvoudig in te plannen is.

Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeswijze en moet niet als een alternatief daarvan worden beschouwd. Een chiropractor is een universitair geschoolde professional die in verschillende Europese landen een bij de wet erkend beroep uitoefent. Onze behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door ziektekostenverzekeraars in het aanvullende pakket. De in onze praktijk werkende chiropractoren zijn geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN), een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsbevordering en bewaking van de uitoefening van chiropractie in Nederland. Daarnaast zijn zij lid van de grootste beroepsvereniging in Nederland, de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA).

Wat kunt u van ons verwachten?

Uw eerste bezoek aan de chiropractor bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek over uw fysieke klachten. Tevens stellen we u vragen over uw algehele gezondheid en medische voorgeschiedenis. Aansluitend zal de chiropractor een lichamelijk onderzoek doen. Dit onderzoek bestaat uit neurologische, orthopedische en specifiek chiropractische onderzoeken. Regelmatig is ook aanvullend (röntgen)onderzoek nodig om een goede diagnose te kunnen stellen. Wij hebben een eigen röntgenkamer in onze praktijk en kunnen de meeste voorkomende röntgenonderzoeken dus zelf uitvoeren. Bij de tweede afspraak zal de chiropractor de bevindingen en het behandelplan met u bespreken.

Van Koert Chiropractie (c) Joke Schut

Fase 1: de correctieve fase

Pijnvermindering en functionele verbetering staan hierin centraal. Vaak heeft u 4-8 behandelingen nodig om de pijnklachten te verminderen en u beter te laten functioneren. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten.

Fase 2: de stabilisatie fase

In deze fase staat het beter functioneren van de wervelkolom, de spieren en de plasticiteit (aanpassingsvermogen) van het zenuwstelsel centraal, ook om terugval van klachten te voorkomen. Deze fase is essentieel voor blijvend resultaat. Spieren, banden, kapsels en in het ergste geval zenuwweefsel dat lange tijd niet goed gefunctioneerd heeft of moet helen, heeft een langere tijd nodig om te herstellen. Ook besteden we tijd aan educatie over uw rug en uw (on)mogelijkheden.

Fase 3: onderhoud en preventie fase

Na een veelal lange periode van klachten is het zeer zinvol om periodiek op controle te komen bij de chiropractor, net zoals u uw gebit periodiek laat controleren bij een tandarts. Pijnklachten ontstaan vaak in een gevorderd stadium van disfunctie van gewrichten en zijn niet altijd een goede graadmeter. Preventief de wervelkolom of andere gewrichten controleren en optimaal functionerend houden kan dan veelal terugval van klachten voorkomen. Daarnaast is een optimaal functionerend zenuwstelsel een goede basis voor uw gezondheid. Voor goed herstel is het essentieel dat u zich aan het afsprakenschema houdt dat we voor u opgesteld hebben tijdens het bespreken van uw behandelplan en de adviezen die we geven. Op deze manier maakt u de beste kans op goed herstel.

Van Koert Chiropractie (c) Joke Schut

Een praktijk voor de hele familie

Chiropractie is er voor iedereen. Talloze (top)sporters weten inmiddels de weg naar Van Koert Chiropractie te vinden om te revalideren na een ‘trauma’ en ook voor kinderen biedt chiropractie uitkomst. Ouders komen samen met hun kinderen voor hun check-ups en behandelingen en dat vinden we superleuk. Het speelgoed, de baby-verschoningsplek en de grote ontvangstruimte waar kinderen ongestoord kunnen spelen, zetten zijn woorden kracht bij. Huilbaby’s die na het behandeling weer vrolijk kunnen zijn, mensen die krom de praktijk binnen strompelen en na de behandeling weer rechtop lopen. Het geeft ons echt voldoening om mensen van hun pijn af te helpen. Zonder medicijnen of operatie. Dat is de kracht van chiropractie!

Gertjan van Koert

Na de middelbare school is Gertjan in Engeland aan het Anglo European College of Chiropractic in Bournemouth gaan studeren. In 2000 is hij afgestudeerd met de titels BSc (met honours) in Human Sciences, MSc. in Chiropractie en DC (Doctor of Chiropractic). In november 2003 heeft hij Van Koert Chiropractie opgericht Jaarlijks volgt hij nascholingscursussen om up-to-date te blijven, waaronder de specialisatie in Neurologie, Gonstead en Radiologie. Zo heeft hij in Amerika diverse trainingen gevolgd in de Gonstead techniek met als resultaat dat hij in 2005 Gonstead Diplomate werd. Dit biedt hem de mogelijkheid om les te geven in deze techniek.

Van Koert Chiropractie

Tharsan Sellathurai

Tharsan is geboren en opgegroeid in Noord Limburg. Na de middelbare school heeft hij de opleiding tot fysiotherapeut gevolgd in Eindhoven en is daarna als fysiotherapeut gaan werken bij het (vrouwen) voetbal team bij PSV . Hier kwam hij in aanraking met Chiropractie en werd zijn interesse gewekt. Niet lang daarna heeft hij besloten opnieuw te gaan studeren. Hij heeft zijn studie Chiropractie succesvol afgerond met “Cum Laude” aan het Welsh Institute of Chiropractic (WIOC) dat onderdeel uitmaakt van University of South Wales. Tevens kreeg hij de Award van “Most Inspirational Student of the Year” van de University of South Wales. Zijn passie is om met behulp van Chiropractie voor iedereen een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Van Koert Chiropractie

Melissa Ruthven

Melissa emigreerde een jaar geleden vanuit Zuid-Afrika naar Nederland met haar man en dochters, 3 honden en 2 katten. Melissa is opgegroeid met Chiropractie, allebei haar ouders zijn ook chiropractor. Ze is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Johannesburg. Daarna heeft ze haar eigen praktijk gehad, vlakbij Johannesburg. Gedurende deze jaren heeft ze ook les gegeven aan collega’s en studenten aan de universiteit over Thompson techniek. Het mooiste van haar vak vindt ze dat ze door middel van chiropractie mensen kan helpen met plezier hun leven te leiden zonder fysieke belemmeringen.

Van Koert Chiropractie

Van Koert Chiropractie
Berlijnstraat 15, Zoetermeer
T. 079-3311445
www.vkcw.nl

Fotografie: Joke Schut, iStockphoto, e.a.