Almenwelt Lofer – de mooiste wandelberg van Oostenrijk

0
2517
Almenwelt Lofer - Zomer

Daar, waar glooiende heuvels tegen trotse bergpieken opkijken, waar sprankelende beekjes door weelderige bergweiden hun weg naar het dal zoeken en het wassende water op echte mensen stuit, daar ligt het Salzburger Saalachtal. Een juweel van alpiene levensvreugde omgeven door ongerepte natuur. Waar mensen een plek treffen waar de automatische piloot uitgeschakeld wordt, het dagelijkse leven wordt vergeten en de accu weer opgeladen wordt. Families ervaren onstuimige avonturen op het water en in de bergen, paartjes genieten te samen van een adembenemend alpenpanorama en actieve senioren ontdekken de bergen vanuit het zadel van de comfortabele e-mountainbikes.

Eén regio voor de hele familie

In het hart van de Pinzgau en gelegen in de drielandenhoek tussen Salzburg, Tirol en Beieren, vinden we het Salzburger Saalachtal met zijn pittoreske dorpjes Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach. Elk dorpje is uniek en toch met elkaar verbonden door de wildstromende Saalach. Samen vormen zij een ideale uitvalsbasis voor outdoor avonturen voor jong en oud. In het gehele Saalachtal worden oude gebruiken en tradities nog in ere gehouden en door de plaatselijke bevolking samen met de vakantiegangers uit binnen- en buitenland in de praktijk uitgeoefend. Dit alles in de onmiddellijke nabijheid van de cultuurstad Salzburg. De onbetwiste hoofdrolspeler is hier echter zonder enige twijfel de natuur. De bosrijke heuvels en de toppen van de Loferer en Leoganger bergen belonen wandelaars met frisse, schone lucht en een adembenemend uitzicht na een inspannende klim. In de beekjes en de kloven kan men de elementaire oerkrachten van het wassende water met alle zintuigen ervaren. En daar, waar ’s winters skiërs het landschap bevolken, wacht één van de mooiste alpine gebieden erop om door u tijdens de zomer ontdekt en onderzocht te worden. Kortom, een avontuurlijke speeltuin voor het hele gezin.

Beleven, onderzoeken, ontdekken

Of men nu op zoek is naar die ene, zeer speciale beklimming, de bergen liever op de e-bike onderzoekt, het wassende water in al haar facetten wil ontdekken of gewoon tijd en avontuur met familie wil doorbrengen in één van meest natuurlijke alpiene paradijzen. Het Salzburger Saalachtal en haar bewoners maken uw vakantie tot de mooiste dagen van het jaar.

Almenwelt Lofer
Tel: +43 (0) 65 88 84 50
www.wanderalm-lofer.com

Info für Reservierungen / Buchungen:
Salzburger Saalachtal Tourismus
Lofer 310, A-5090 Lofer
T. +43 (0) 65 88 83 21
info@lofer.com, www.lofer.com