‘The Power of Choice’ bij Nefkens Amersfoort

0
2753
Nefkens Amersfoort - Fotografie Nico Brons

Unboring the Future. Dit is de kersverse en tegelijk opwindende visie van Peugeot. Het is gericht op een toekomst van de Franse autofabrikant waarin saaiheid nooit onderdeel zal zijn van haar DNA.Bij dit Franse merk staan bovendien autonomie en elektrisch rijden garant voor nog meer rijbeleving voor morgen en overmorgen. De ultieme sportieve en comfortabele rijbeleving begint bij Nefkens Amersfoort.

Op industrieterrein Isselt is het eigentijdse pand van Nefkens Amersfoort, ontworpen als een zogenoemd flagshipstore. Volgens de corporate Identity & design-eisen van de fabriek heeft ook dit representatieve pand een specifieke blauwe kleur volgens het Blue Box-concept dat tot en met het interieur is doorgetrokken. Dat laten de sfeervisuals wel blijken evenals de signings, displays, routing, interieur- en huisstijlelementen in en om de showroom. De Franse leeuw brult volop, zo blijkt op deze doordeweekse dag. En dan te bedenken dat de komende tijd ook bij deze vestiging van Nefkens Peugeot de reuring fors zal toenemen. Het Franse merk gaat namelijk auto’s in het B- en C-segment leveren met een volledig elektrische of geëlektrificeerde aandrijflijn. “We hebben al veel vraag naar de Peugeot e-208”, opent vestigingsmanager, Kasper Stikkelorum. “Het zijn niet alleen particulieren die overstappen op elektrisch rijden al dan niet gekoppeld aan private lease. Het zijn vooral zakelijke rijders die willen profiteren van de lage bijtelling dankzij de scherpe aanschafprijs. Daar komt natuurlijk ook nog een milieu investeringsaftrek bij evenals de vrijstelling van de wegenbelasting plus natuurlijk het feit dat elektriciteit, afgezet tegen een auto met een benzine- of dieselmotor, een stuk goedkoper is. Bovendien heeft de Peugeot e-208 een actieradius van 340 comfortabele reiskilometers. De Peugeot e-2008 SUV die in mei wordt verwacht, is wat zwaarder en staat wat hoger op de wielen. Daarom kan dit werkpaard 310 kilometer aaneen rijden. Opvallend is dat we voor deze Peugeot veel bestellingen in backorder hebben. Het grote voordeel van de Peugeot e-208 en de Peugeot e-2008 SUV is dat deze elektrisch aangedreven leeuwen qua interieur en exterieur nauwelijks afwijken van dezelfde typen met een brandstofmotor. Bovendien zijn de onderhoudskosten laag. De consumenten die elektrisch rijden zien we niet zo vaak. Alleen als het gaat om bijvoorbeeld nieuwe banden of remschoenen.”

Leeuwekeur Plus-pakket

De twee Peugeots zijn een mooie aanvulling op het leveringsprogramma van dit Franse merk. Doordat de Peugeot 208 en de Peugeot 2008 SUV ook met verbrandingsmotoren verkrijgbaar zijn, voorziet Peugeot in de behoeftes van de autoconsument die op de eerste plaats een bepaald type auto wenst en pas daarna pas over de motorisering nadenkt. “Dit noemen we ‘The Power of Choice’”, aldus de vestigingsmanager Kasper Stikkelorum. “Verder leveren we de Peugeot 108 die in het A-segment de voordeligste en marktleider is. Deze auto is ook uiterst gewild in de private lease. Naast het meer dan volledige Peugeot 208 en Peugeot 2008 SUV programma die eveneens populair is in zijn klasse, scoren we onverminderd goed met de Pegueot 308 en de Peugeot 3008 SUV. Tenslotte hebben we een vijf- en vierdeurs Peugeot 508. De reislustige Peugeot 5008 SUV, de zevenzitter vertegenwoordigt het slotakkoord in het hoogste segment. In het bedrijfswagengamma zijn we voorts prominent aanwezig met onder meer de Partner, Expert en Boxer. De laadruimten kunnen we naar elke wens ombouwen. Ook in de lease zijn deze bedrijfswagens gewild. De elektrische Expert hebben we in het najaar in de showroom. Ten slotte is de consument bij ons op het juiste adres als het gaat om een occasion. Het Nefkens Leeuwekeur Plus-pakket biedt naast garantie, veel extra zekerheden.”

MKB Lease

Nefkens Amersfoort heeft 24 medewerkers die allen de consument ontzorgen in hun mobiliteitsbehoefte. Ook als het volgens Kasper gaat om leasen. “Ons zusterbedrijf MKB Lease heeft deze kennis en middelen wel. Zo bouwt de ondernemer aan een efficiënt en economisch voordelig wagenpark tegen vooraf afgesproken kosten. De ondernemer geeft daarbij aan wat zijn of haar wensen zijn en wij zorgen voor een autoregeling op maat. Vooraf maken we duidelijke afspraken, zodat we precies weet waar de klant en wij aan toe zijn.”

Werkplaats

”Uiteraard hebben we een modern ingerichte werkplaats voor al het onderhoud, de reparaties en APK-keuringen. Alle voorkomende reparaties kunnen worden verricht met BOVAG-garantie. Daarnaast is het altijd plezierig dat de klant weer met een tevreden gevoel zijn weg vervolgt in zijn gerepareerde en nagekeken auto. Dat geldt voor de particulier en de zakelijke rijder. Tenslotte zijn we ingericht als bandenhotel voor de opslag van de winter- en zomerbanden. Kortom, we staan voor gemak, service en betrouwbaarheid. Ook als het gaat om schadeherstel. In dit geval hebben we een partnership met onze dochteronderneming UAS Schadeherstel. We beschikken ook over een haal- en brengservice en een vervangende auto. Of het wordt een fiets. Of dat straks een elektrische fiets wordt? We gaan het zien.”

Nefkens Amersfoort - Fotografie Nico Brons

Nefkens Peugeot Amersfoort
Siliciumweg 36, Amersfoort
T. 033-4613846
www.nefkens.nl

Fotografie: Nico Brons