Twee fitnessclubs die elkaar versterken

0
2941
Fitnessclub Easyactive - Fotografie Nico Brons

Het aantal personen dat aan fitness doet, blijft groot. Ook het aantal uur dat jong en oud investeert in fitness neemt fors toe. Dat vraagt om een fitnessclub die dicht bij haar klanten staat en heel actief is in de omgeving waar mensen elkaar ontmoeten. Wat dat betreft is de dynamiek van Fitnessclub Easy Active, dat in Hoogland en Amersfoort is gevestigd, merkbaar. “Twee fitnessclubs die elkaar versterken.”

Dit zegt René Eleveld. In de wereld van de fitness is hij in Hoogland en omstreken geen onbekende. Vanaf 1996 was hij het gezicht van Actioncenter Hoogland, zoals Fitnessclub Easy Active voorheen heette. Met veel ondernemerslust en passie wist hij zijn sportschool succesvol op te bouwen. “Het concept past precies in het format dat we elk uur van de dag gezamenlijk uitdragen”, legt René uit. “Twee fitnessclubs die elkaar versterken. Op de eerste plaats willen we onderscheidend zijn en blijven in deze dynamische branche. Fitness behoort tot de grootste sport van ons land. De populariteit is te verklaren door de individualisering en de aandacht van consumenten voor gezondheid en beweging. Klanten kiezen zelf hun sportmoment, waar en wanneer zij willen. Wij koppelen daar de gemoedelijke sfeer, gezelligheid, aandacht en maatwerk aan vast zodat de klant zijn of haar doelen kan bereiken.” Een ander deel van het succes dankt René aan zijn uitgestippelde bedrijfsplan. Hij wilde op voorhand geen doorsnee sportschool opzetten. „We zijn een moderne fitnessclub met goed opgeleide medewerkers die elke dag de leden professioneel begeleiden. Daarnaast bieden wij kwaliteit en een thuisgevoel.”

Fitnessclub Easyactive - Fotografie Nico Brons

Intakegesprek

‘Bij Fitnessclub Easy Active kom je voor je gezondheid, je plezier of om te ontspannen. Wat jouw motivatie ook is; wij helpen je graag met een gezonde leefstijl.’ “Wij hebben min of meer twee klantengroepen”, legt René uit. “Een groot deel geeft aan te willen afvallen en/of wil fitter worden. Deze groepen worden uiteraard op maat bediend. Met onze expertise stellen wij aan de hand van een intake een trainingsprogramma samen. Met dit programma willen wij de klant voorzien in hun behoefte en het nastreven van een gezonde en fittere levensstijl. Daarnaast zijn we aantrekkelijk voor een klantgroep die doelgericht traint. Met ruim 100 groepslessen in de week en uitgebreide fitnessfaciliteiten hebben we veel mogelijkheden om in die behoefte te voorzien.”

eGym

Zoals René in de inleiding vertelde, is Fitnessclub Easy Active uitgebreid met een vestiging aan de Schothorsterlaan. “We kregen de kans om Be Fit over te nemen”, aldus René. “We hebben nu twee fitnessclubs die elkaar versterken. We bedienen zowel groepen als individuele sporters in alle leeftijdsgroepen. Door het vernieuwen van onze faciliteiten op beide vestigingen, willen we volledig inspelen op de vraag en behoefte van jong en oud. Zo hebben we geïnvesteerd in onder andere eGym-apparatuur. In 30 minuten een complete workout met gegarandeerd resultaat. eGym bestaat uit een verzameling krachttoestellen die een training voor alle grote spiergroepen verzorgen. Met de volledig geautomatiseerde apparatuur van eGym haal je meer uit jezelf, maak je prestaties inzichtelijk en volg je progressie middels de app. eGym voldoet aan de gevraagde behoefte om snel, veilig en bovenal eenvoudig te trainen. Kortom, met twee fitnessclubs hebben we een breed aanbod voor jong en oud.”

Fitnessclub Easy Active Hoogland
Hamseweg 2 H, Hoogland
T. 033-285 1280
www.fitnessclubeasyactive.nl

Fotografie: Peter Putters