Juridisch advies in abonnementsvorm

0
2754
Groene Hart Juristen - Fotografie Hermen Buurman

U heeft een geschil met uw buren, bijvoorbeeld over een heg of een overhangende tak. Of u huurt een woning en uw verhuurder komt zijn verplichtingen niet na. Of u krijgt uw salaris niet uitbetaald. Of u heeft wellicht een zakelijk conflict. Voor deze en vele andere situaties kan een juridisch abonnement van Groene Hart Juristen een uitkomst zijn.

Gelijk hebben is één, maar daadwerkelijk uw recht halen kan volgens Carla Ruijsbroek van Groene Hart Juristen uit Gouda een dure aangelegenheid zijn. “Zelfs als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u er niet klakkeloos vanuit gaan dat standaard alles binnen uw polis is afgedekt. In dat geval betaalt u achteraf vaak een hoge prijs. Wij daarentegen bieden u een voordelig abonnement aan waarbij u maandelijks een vast tarief betaalt voor één uur gratis juridische dienstverlening per kalendermaand binnen de door u gekozen modules. En heeft u meer uren nodig, dan geldt een sterk gereduceerd tarief. Wij geloven dan ook dat een juridisch abonnement een effectief en betaalbaar antwoord is op rechtsbijstandsverzekeringen.”

Juridisch abonnement

In Nederland vallen volgens Wynold Dijkstra vooral de middeninkomens tussen wal en schip. “Enerzijds verdienen ze te veel om in geval van een juridisch conflict aanspraak te maken op gefinancierde rechtshulp vanuit de overheid. Anderzijds verdienen ze juist weer te weinig om een dure advocaat in te schakelen. Primair voor deze groep mensen hebben wij ons juridisch abonnement ontwikkeld. We willen recht toegankelijk maken zonder allerlei voorwaarden. Als u een rechtsbijstandsverzekering afsluit kunt u een gebeurtenis of een kwestie waar juridische gevolgen aan vast zitten niet alsnog verzekeren”, legt Wynold Dijkstra uit. “De wet stelt voor verzekeringen namelijk de voorwaarde dat er sprake moet zijn van een onzekere gebeurtenis en deze wordt pas gedekt wanneer er sprake is van een daadwerkelijk geschil. Bovendien bevatten de kleine lettertjes van uw verzekering vaak diverse uitsluitingsclausules waarbij u zich naderhand afvraagt waarvoor u nu eigenlijk wèl verzekerd bent. Bij ons bepaalt u zelf welke disciplines u wilt opnemen in uw abonnement.” En wilt u niet vastzitten aan een abonnement, dan kunt u via de juridische webwinkel telefonische sparringstijd met een jurist inkopen.

Groene Hart Juristen - Fotografie iStockphoto

Klant staat centraal

Bij Groene Hart Juristen staat u als klant centraal. “Of het nu om advies gaat, het opstellen van een contract of het bijstaan bij een juridisch geschil, wij staan voor u klaar”, aldus partner Carla Ruijsbroek. “Wij kunnen uw vragen in de meeste gevallen binnen uw abonnement beantwoorden. Ons team bestaat uit twee partners, een secretarieel medewerker en gespecialiseerde juristen en mediators. Wij kunnen hierdoor een hoogwaardige dienstverlening bieden en zijn allround experts die u op alle rechtsgebieden kunnen ondersteunen. Van Contractenrecht tot Bouwrecht en van Familierecht tot Arbeidsrecht. Door onze werkwijze zijn wij bovendien erg flexibel en kunnen wij snel schakelen.”

Ontstaan en bestaan

Groene Hart Juristen is opgericht in 2010 door mr. Wynold Dijkstra en is een rechtskundig adviesbureau in het Groene Hart van Nederland. Door de snelle groei van het kantoor is Carla Ruijsbroek per 1-1-2019 als partner toegetreden en wordt het kantoor ondersteund door een tiental juristen waardoor een full service kan worden geboden aan zowel ondernemers als ook particulieren. Daarnaast werkt het kantoor nauw samen met een aantal advocaten, een vaste deurwaarder, onafhankelijk deskundigen bij expertiseonderzoek en een vertaalbureau. “Hierdoor hebben wij alles in huis om u van a tot z te ondersteunen”, vertelt Wynold Dijkstra.” Bovendien schenkt Groene Hart Juristen maar liefst 10% van de opbrengsten van het juridisch abonnement aan goede doelen.

Groene Hart Juristen
Hanzeweg 10, Gouda
T. 088-1165500
www.groenehartjuristen.nl

Fotografie: Hermen Buurman, iStockphoto