Just Notarissen wint het op prijs èn kwaliteit

0
2776
Just Notarissen - Fotografie Marc de Jong

Met het stoffige imago heeft Just Notarissen allang afgerekend. Het kantoor in Zoetermeer heeft zelfs een revolutie in notarissenland ontketend. “Door ons te onderscheiden met onze tarieven – zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen – zijn we dwars door de crisis gegroeid,” onthult commercieel manager Camillus Overmeire het succes van Just Notarissen.

Just Notarissen staat op het punt te verhuizen, van de wijk Meerzicht naar Rokkeveen. Het gerenommeerde notariskantoor is voor de zoveelste keer uit het jasje gegroeid. Je ziet echter geen spoortje van extra stress bij Camillus Overmeire, de commercieel manager. “We zijn er inmiddels redelijk bedreven in.”

Intern had hij nog kunnen schuiven waardoor Just Notarissen er nog een jaartje of wat aan vast had kunnen knopen. Het pand aan het Bredewater is eveneens verouderd en de gemeente heeft voor de nabije toekomst andere plannen met dit gebied, zij mikt op een nieuwbouwwijk. “Alles bij elkaar opgeteld is het kwestie van het nuttige met het aangename verenigen.”

Just Notarissen - Fotografie iStockphoto

Tachtig medewerkers telt Just Notarissen inmiddels – tien jaar geleden stond die teller op 8 – en behoort daarmee tot de grote jongens van Nederland. “Het is maar net hoe je telt. Tel je de manschappen of tel je het aantal aktes dat per jaar passeert. Op kadastraal gebied is Just Notarissen de nummer 2 van het land. Vorig jaar hadden wij 120.000 klanten over de vloer, makelaars en tussenpersonen meegerekend.”

Arie Jan van der Bijl is sinds 1999 werkzaam als notaris in Zoetermeer. In 2010 polste hij Camillus Overmeire of deze de kar zou willen trekken op zijn kantoor. Als rasondernemer en netwerker pur sang stond Overmeire niet direct te springen. “Terug in het notariaat, dat nooit! Maar zeg nooit, nooit.” Camillus Overmeire – in 2018 uitgeroepen tot de machtigste man van Zoetermeer – zette na zijn komst een dikke streep door het stoffige, degelijke imago. Alle vastgeroeste ideeën veegde hij van tafel. Sindsdien is Just Notarissen in alles zijn tijd ver vooruit. Door te adverteren, door te sponsoren en door te stunten met de prijs, is het kantoor zelfs dwars door de crisis gegroeid. Bij Just Notarissen betaal je gegarandeerd de laagste prijs. “Massa is kassa, het klinkt misschien plat maar met deze strategie hebben we wel de toon kunnen zetten. Op onze afdeling familierecht hebben we een wachttijd van drie maanden. Mensen zijn bereid die tijd te overbruggen.”

Just Notarissen - Fotografie iStockphoto

Van heinde en verre komen ze naar Zoetermeer voor een testament, een geregistreerd partnerschap, voor de overdracht van een woning of voor een oprichting van een bv. “Nederland is klein. Als je 400 tot 500 euro kunt besparen bij de notaris is een uurtje rijden een kleine moeite. Levensader van Nederland, de A12, loopt langs onze stad. Als je even gas geeft, zit je in Oberhausen.”

Kwantiteit gaat op dit moderne kantoor zeker niet ten koste van kwaliteit. “We zijn strak georganiseerd. Onze service is zelfs ongekend. We hebben zelfs een eigen klachtenportaal. Niet dat er vaak iets fout gaat maar waar gehakt wordt vallen wel eens spaanders. Het blijft mensenwerk. Ligt die fout bij ons, lossen wij het keurig op. We zijn een transparante organisatie. Onze nota’s zijn helder. Ons DNA is van oudsher dik in orde.” Persoonlijke aandacht hoog in het vaandel bij Just Notarissen. “De drempel is bij ons heel laag, de sfeer is heel gemoedelijk. We dragen spijkerbroeken, geen stropdassen. De koffie staat altijd klaar, de thee overigens ook. Niemand is bij ons een nummer, geen dossier wordt bij ons afgeraffeld.”

Met de komst van Maarten Schils uit Den Haag beschikt Just Notarissen over twee door justitie benoemde notarissen. Daarnaast zijn er vier toegevoegde notarissen in loondienst werkzaam. “De kennis in huis is aanzienlijk.” Ondertussen maakt Camillus Overmeire zich hard voor het levenstestament. “Men is niet op de hoogte van het belang van het levenstestament. Te weinig mensen realiseren zich de gevolgen bij Alzheimer of bij een herseninfarct. Je wordt door de overheid onder bewind gesteld als jouw hersenen je in de steek laten. Elke uitgave boven de 1.500 euro verloopt via de kantonrechter. Wil je een nieuwe auto kopen voor je partner moet je dat eerst afdwingen. Met een levenstestament geef je iemand een volmacht zodat je de regie in eigen hand houdt.”

Just Notarissen
Albert Einsteinlaan 50, 2719 ER Zoetermeer
T. 079-3239761
www.justnotarissen.nl

Fotografie: Marc de Jong, iStockphoto