Wederom ‘Beste Dierenarts’ van Zuid-Holland

0
2712
Dierenkliniek Nesselande - Fotografie Maybelline Koense

Als trotse en bezorgde huisdierenbezitter gunt u natuurlijk uw huisdier het allerbeste, zeker wanneer het om de gezondheid van uw huisgenootje gaat. Uw keuze voor uw dierenarts is dan ook terecht een kritische. Bij Dierenkliniek Nesselande, voor het tweede jaar op rij gekozen tot de ‘Beste Dierenarts van Zuid-Holland’, treft u altijd een dierenarts met passie voor zorg en voor huisdieren. Uw ‘gezinslid’ is dus in goede handen.

“Onze kliniek richt zich primair op gezelschapsdieren als honden, katten en knaagdieren”, vertelt dierenarts Vahid Sheikh Bahai. “Maar ook voor vogels en bijzondere dieren kunt u bij ons terecht hoor.” Dierenkliniek Nesselande werkt alleen op afspraak. “Op deze manier kunnen we elk dier optimaal onderzoeken en behandelen en hoeft het baasje niet te lang in de wachtkamer te zitten.” Eventuele spoedgevallen worden uiteraard ook behandeld.

Jarenlange ervaring

Vahid heeft zijn opleiding tot dierenarts zowel aan de Iraanse Universiteit als de Universiteit van Utrecht gevolgd. “Daarna heb ik bij diverse klinieken in de regio gewerkt. Maar ik had altijd al de wens om een eigen praktijk te starten. Na een beetje marktonderzoek heb ik besloten om neer te strijken in Nesselande.” De kliniek is in november 2010 geopend en inmiddels telt de kliniek al duizenden tevreden ‘klanten’ en baasjes. “Wat erg belangrijk is, is dat bij ons het huisdier centraal staat.”

Bijzondere cliënten

Dieren zijn volgens Vahid bijzondere cliënten. “Het zijn eigenlijk net baby’s of kleine kinderen die niet kunnen aangeven waar het probleem zit. Je moet als dierenarts dan ook van alle markten thuis zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen. Ik denk dat het beroep van dierenarts daarom misschien wel moeilijker is dan dat van een reguliere mensenarts.” Optimale zorg voor uw huisdier hoeft bovendien niet duur te zijn. Zo zijn de prijzen van sterilisatie en castratie van uw poes of kater de afgelopen jaren flink gedaald. En ook voor het chippen van uw trouwe viervoeter bent u volgens Vahid minder kwijt dan bij een ander. “Niet alles wordt duurder”, benadrukt Vahid. Wel wijst Vahid ons op de mogelijkheden van het afsluiten van een ziektekostenverzekering voor uw huisdier (zie kader).

Full-service dierenkliniek

Dierenkliniek Nesselande is een modern uitgeruste kliniek voor gezelschapsdieren, met digitale röntgenapparatuur, echo-apparaat (buikonderzoek) en de nieuwste bewakings apparatuur voor controle van de narcose bij operaties. Daarnaast is tegenwoordig door digitaal urineonderzoek binnen 30 seconden een uitslag bekend. “Of het nu gaat om een algemeen onderzoek, vaccinaties of operaties (ook sterilisatie hond via laparoscopie en orthopedie), u weet bij ons zeker dat er respectvol met uw huisdier wordt omgegaan.” Ortopedische operaties en laparoscopische sterilisatie worden uitgevoerd in samenwerking met Dr. Klaas Vos. Sinds februari 2017 zijn er bovendien in samenwerking met Dr. Ruth Boerekamp behandelingen op het gebied van acupunctuur en chiropractie aan het dienstenpakket toegevoegd. “Verder zijn we tegenwoordig ook op zaterdag geopend. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van de inwoners van deze wijk.”

Radiologie

Röntgendiagnostiek is de techniek waarbij men röntgenfoto’s maakt en beoordeelt om zo tot een (betere) diagnose te komen. Röntgenfoto’s kunnen de arts waardevolle informatie verschaffen over de gezondheid van uw huisdier. “Het maken van een röntgenfoto bij dieren is in principe gelijk aan het maken van een dergelijke foto bij mensen”, vertelt Vahid. “Alleen hebben dierenartsen meer moeite om hun patiënten stil en in de juiste positie te krijgen. Dieren zijn vaak bang en daardoor erg onrustig. Ze moeten in een vreemde houding gaan zitten of liggen, wat meestal met verzet gepaard gaat. Daarom geven wij de dieren vaak een ‘roesje’ – een lichte narcose, waardoor het mogelijk wordt om de patiënt in iedere gewenste houding te brengen en voldoende lang stil te houden. Voor het maken van een röntgenfoto is een röntgen- en een ontwikkelapparaat noodzakelijk.” De praktijk in Nesselande beschikt over digitale röntgenappatuur waardoor het mogelijk is om snel scherpe, goed gedetailleerde foto’s te krijgen voor een optimale beoordeling. “Een röntgenopname kan vervolgens dienen om de vooruitzichten van een patiënt aan te geven. Tevens kan het helpen bij het besluit om al of niet operatief in te grijpen”, aldus Vahid.

Dierenkliniek Nesselande

Orthopedische operaties

Orthopedie omvat volgens Vahid veel aandoeningen van het bewegingsstelsel. “Bijna altijd gaat het dan om een huisdier dat kreupel is. Gelukkig valt het vaak mee en wordt dit veroorzaakt door een verstuiking of verrekking. Zeker bij puppies zien we dat door hun speelsheid vaak iets wordt overbelast”, legt Vahid uit. “Maar soms is het ernstiger en zijn de klachten niet met een simpele ontstekingsremmer te verhelpen. In die gevallen moeten we een orthopedische operatie uitvoeren.” Dierenkliniek Nesselande voert in samenwerking met Klaas Vos orthopedische operaties uit om gescheurde kniebanden of instabiele knieschijven te herstellen. Maar ook voor fracturen en elleboogdysplasie (los botje in de elleboog) bent u hier aan het juiste adres.

Laparoscopische Sterilisatie

“Bij de laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) wordt de buikholte opgeblazen met CO2 gas. Dit verhoogt de buikwand boven de interne organen waardoor er een soort koepel ontstaat. In deze koepel van gas is genoeg ruimte om alles goed te kunnen zien en te kunnen werken”, vertelt Vahid. “Daarna maakt de chirurg twee kleine openingen in de buikwand in plaats van een grote snede. Via deze twee openingen worden een camera en werkinstrumenten ingebracht. Met de camera kan de chirurg via de monitor de werkinstrumenten volgen en bedienen. Met een cauterisatie-apparaat brandt hij de grote bloedvaten naar de eierstokken door, waarna ze kunnen worden verwijderd. Er is haast geen bloedverlies bij het lossnijden van de eierstokken.” Deze chirurgische methode heeft volgens Vahid duidelijke voordelen ten opzichte van de niet-laparoscopische ingrepen. “In het algemeen kan gezegd worden dat de ingrepen via laparoscopie sneller verlopen dan de reguliere methodes, minder pijn na afloop van de ingreep geven en daarnaast zorgen voor een sneller herstel.”

Dierenkliniek Nesselande - Fotografie iStockphoto

Beste dierenarts van Zuid-Holland

De dierenkliniek is opnieuw uitgeroepen tot de ‘Beste van Zuid-Holland’. De instelling van arts dr. Vahid Sheikh Bahai kreeg bij de verkiezing Beste Dierenarts 2019 van de landelijke vergelijkingssite (www.dierenartskiezen.nl) de meeste stemmen in de provincie Zuid-Holland. Op de nationale ranglijst hoeft de vestiging aan de Laan van Magisch Realisme alleen de Ommelander Dierenkliniek in Veendam voor zich te dulden. Behalve de eer en erkenning ontving de kliniek in Nesselande ook een plaquette. “Die hangt al naast de ingang”, zegt Vahid met gepaste trots. Hij is maar wat blij met de onderscheiding, die zijn ‘ziekenhuis’ binnenhaalde door het slimme gebruik van sociale media. “We hebben een nieuwsbrief, zitten op Facebook en zijn erg actief in het onderhouden van contacten met onze klanten, dat heeft wel geholpen.” De klanten komen niet alleen uit Nesselande, maar ook uit de Rotterdamse wijk Zevenkamp, Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Dokter Vahid Sheikh Bahai dankt het succes van zijn kliniek onder meer aan zijn stabiele tarieven en service. “Ik probeer al sinds de start van de kliniek in 2010 dezelfde prijzen te hanteren.” Bij de kliniek in Nesselande worden klanten soms zelfs ‘financieel’ geholpen. Vahid krijgt dan ook regelmatig te horen dat zijn instelling sociaal is en vooral vanuit zijn hart werkt.

Dierenkliniek Nesselande

Wel of niet verzekeren?

Net als voor uzelf kunt u ook voor uw huisdier een verzekering afsluiten. Voor een vast bedrag per maand bent u u dan verzekerd en worden de kosten van de dierenarts ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval vergoed. Geen overbodige luxe omdat de kosten van een uitgebreide operatie, behandeling of medicatie voor (chronische) ziekten fors kunnen oplopen.

Dierenkliniek Nesselande
Laan Van Magisch Realisme 201, Rotterdam
010-2224054
www.dierenklinieknesselande.nl