Duurzaam comfort en klimaatefficiënt

0
2603
Tonzon - Fotografie iStockphoto

De basis van energiezuinig wonen en goede woningisolatie is vloerisolatie. Hierdoor blijft de warmte binnen en hoeft er minder gestookt te worden. Bovendien zorgt goede vloerisolatie ook voor een gezonder en comfortabeler huis. Ook met kleinere maatregelen zoals het toepassen van radiatorfolie of het isoleren van verwarmingsbuizen, zet je al een grote stap richting lagere energiekosten en duurzaam comfort. Tonzon HR-Radiatorfolie wordt achterop de radiator geplakt. Op deze onzichtbare en effectieve manier wordt de opwarming van de buitenmuur voorkomen.

Naast het nemen van energiebesparende maatregelen, is het ook belangrijk om te letten op de milieubelasting. Hoeveel energie nodig is voor de productie, transport en installatie van een materiaal weegt mee in hoe ‘klimaatefficiënt’ een materiaal daadwerkelijk is.

Tonzon producten zijn allemaal gebaseerd op een dunne maar ijzersterke folie met speciale oppervlakken die de warmte blokkeert. Hierdoor kunnen woningen van uitstekende isolatie worden voorzien met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar voornamelijk ook bij het transport. Resultaat: een milieu impact die binnen enkele weken weer is terugverdiend.

Tonzon denkt bij alles wat zij doen na over de milieubelasting zodat zij voorop lopen op het gebied van klimaatefficiëntie. Het bedrijfspand in Enschede is voorzien van isolatie en andere energiebesparende maatregelen, zowel het kantoor als de fabriekshal. Dit stelt hen in staat om met weinig energie het in de zomer koel te houden en in de winter warm te houden. Verder wordt alle energie die zij gebruiken opgewekt met hun eigen zonnepanelen. Tonzon is al 40 jaar de meest duurzame keuze met het oog op maximaal comfort. Duurzaam warmer leven, daar draait het om.

Meer info: www.tonzon.nl