EetVilla Van den Brink: Heerlijk tafelen nabij de Soesterduinen

0
2195
Eet-Villa van den Brink - Fotografie: Nico Brons

Wie na een dagje wandelen in de Soester duinen op zoek is naar een goed restaurant, is bij Eetvilla Van den Brink in Soest aan het juiste adres. Bij deze historische villa met een warme en huiselijke sfeer draait namelijk alles om kwaliteit en gastvrijheid. Heerlijk dineren met een goed glas wijn of lekker een kleine hap met een verfrissend drankje nuttigen. Het kan hier allemaal. Je kunt hier heerlijk eten in een ontspannen, vriendelijke, stijlvolle en intieme sfeer. De keuken werkt uitsluitend met dagverse en seizoensgebonden producten.

Sfeervolle omgeving

Als we arriveren op onze bestemming valt ons direct de statige villa op waarin de Eetvilla is gehuisvest. Over een toepasselijke groene loper betreden wij het restaurant. Onze jassen worden bij de receptie aangenomen en Sebastian Ott himself begeleidt ons naar ons tafeltje bij het raam. Het restaurant is verdeeld over een aantal kamers en de tafels staan niet pal op elkaar, zodat je prima een gesprek kunt voeren. Overal om je heen zie je mooie details, zoals glas- in lood ramen. Als ik naar buiten kijk zie ik auto’s over de doorgaande weg passeren, maar het geluid komt niet naar binnen. Ideaal.

Het eten

Ik werp een blik op de relatief kleine kaart en besluit tot een viergangen verrassingsmenu. Ook mijn partner sluit zich hierbij aan. Een verrassingsmenu is altijd spannend, maar ook een mogelijkheid voor een keukenbrigade om de gast te verrassen met heerlijke combinaties van smaken. Het eerste gerecht is direct een schot in de roos, een ware smaakexplosie waarbij de zachtgegaarde buikspek bijna smelt op de tong. Dit belooft een zeer prettige avond te worden. Ook het tweede gerecht wordt door ons welkom geheten. De schelvis en mulfilet geven in combinatie met de dragon saus een zachte smaak. Na dit gerecht worden wij letterlijk en figuurlijk verrast door een spoom die tot doel heeft onze smaakpapillen te resetten voordat het hoofdgerecht wordt opgediend. Vooral de kruidnagel geeft een bijzondere nasmaak aan de spoom, maar is desalniettemin niet te versmaden. Het hoofdgerecht met de runderlende in rode portsaus is heerlijk mals en bloedt niet op het bord. Hoewel ik een ‘grote’ eter ben, vallen de grote porties die de Eetvilla serveert mij in positieve zin op. Ik hoop dat ik nog wat ruimte overhoud voor het nagerecht. Terwijl we nog een fles bronwater bestellen en de reeds opgediende gerechten bespreken, komt het pièce de résistance: een chocoladebrownie vergezeld van een curd, een bavarois en caramelijs. Mijn tafelgenote vraagt zich al langzaam af waar ze alles moet laten. Met een versie thee en een mini-hightea plateau met lekkernijen sluiten we deze culinaire avond af.

Conclusie: een absolute aanrader

Eetvilla is een absolute aanrader waar u zich direct thuisvoelt. De gerechten worden met een eigentijdse touch geserveerd in een monumentale setting. Door de ruime keuze in vis-, vlees- en vegetarische gerechten en tal van wijnen is er voor ieder wat te kiezen voor zowel de grote- als de kleine trek. En dat tegen keurige prijzen. Mijn favoriet deze avond was het zachtgegaarde buikspek. Wij komen hier zeker nog eens terug.

Eetvilla Van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Xilvania Koense