Almenwelt Lofer – Top skigebied voor gezinnen

0
2178
Almenwelt Lofer

In het hart van de Pinzgau en gelegen in de drielandenhoek tussen Salzburg, Tirol en Beieren, vinden we het Salzburger Saalachtal met zijn pittoreske dorpjes Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach en de skigebieden Almenwelt Lofer en Unken Heutal. Hier hebben talloze generaties leren skiën en ieder jaar reizen vele gezinnen naar dit vakantieparadijs met de mooie sneeuwzekere pistes. Dit gebied wordt door velen met recht het juweeltje van de Salzburgse Alpen genoemd. Hier is gezinsvriendelijkheid geen leeg woord, maar een passie voor het leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze regio door bezoekers uit binnen- en buitenland jaar in, jaar uit wordt beschouwd als het meest familievriendelijke skigebied in Oostenrijk.

Almenwelt Lofer is de afgelopen jaren als skigebied uitgegroeid tot een topbestemming voor gezinnen. Oostenrijk’s mooiste skialm met 46 km pistes en 10 kabelbanen is de ideale familiebestemming in termen van sneeuwzekerheid en de kwaliteit van de liften. Een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift is bovendien deze winter in gebruik genomen. Deze ultramoderne lift met een capaciteit van maar liefst 3400 personen per uur is onder meer uitgerust met stoelverwarming en een automatische kinderbeveiliging. Hiermee is Lofer het eerst skigebied in de wereld dat over twee kindvriendelijke 8-persoons stoeltjesliften beschikt.

Almenwelt Lofer

Goedkoop en gezinsvriendelijk!

Veel specialistische tijdschriften en websites hebben de Almenwelt Lofer al onderscheiden voor skiplezier en kindvriendelijke pistes. In combinatie met de vriendelijke prijzen voor de liftpassen heeft dit skigebied heeft goede naam opgebouwd onder met name gezinnen. Zo kunnen gezinnen kiezen voor een dagkaart of een meerdagenkaart. Tijdens het hoogseizoen is er de zesdagenkaart voor gezinnen met kinderen tot 15 jaar voor slechts € 533,50. In het laagseizoen van 7 maart tot 11 april 2020 kost deze skipas slechts € 404.

Almenwelt Lofer

Sneeuwzekerheid

Maar liefst 70 sneeuwkanonnen ondersteunen Vrouw Holle en zorgen voor sneeuwzekerheid op maar liefst 75% van de pistes. Hierdoor is de kwaliteit van de pistes gedurende het seizoen gegarandeerd.

Combiticket Ski & Thermen

Wie naast skiën ook nog wil ontspannen is er een combiticket: 1 dag skiën in de Almenwelt en 4 uur in de Rupertustherme Bad Reichenhall (incl. Familiezwembad) voor € 58 per volwassene. Tickets hoeven overigens niet dezelfde dag te worden ingewisseld.

Feiten en cijfers Almenwelt Lofer

  • 46 km pistes (75% besneeuwd) waarvan 32 km blauw, 12 km rood en 2 km zwart
  • Twee kabelbanen, drie stoeltjesliften (een zeszits en twee achtzits), vier skiliften en 140 meter magisch tapijt (transportband)
  • 4 km wandelroutes en een hooggelegen langlaufparcours met kleedkamers
  • 12 live webcams op www.skialm-lofer.com
Almenwelt Lofer

Winterplezier voor jong en oud

Ook buiten de gebaande paden van de regio is er tijdens de winterperiode zoveel te doen! Verliefde stelletjes maken een romantische wandeling door het ondergesneeuwde dal, senioren lopen met sneeuwschoenen door de glinsterende diepe sneeuw en kinderen rodelen samen met hun ouders van de Hochalm en Maria Kirchental. Tijdens de après-ski treffen jong en oud elkaar alvorens men na een laatste ‘Einkehrschwung’ in één van talrijke hotels en pensions van de lokale specialiteiten geniet. Of u nu als gezin het skiën wilt ontdekken, met de skitochten de afgelegen pieken wilt verkennen of gewoon de winter in al haar pracht wilt ervaren. Het Salzburger Saalachtal en haar bewoners maken uw vakantie tot de mooiste dagen van het jaar.

Almenwelt Lofer

Skiseizoen tot paasmaandag

Het huidige skiseizoen loopt nog tot Paasmaandag (11 april 2020) en de omstandigheden zijn uitstekend. Geen tijd of gelegenheid om dit seizoen nog heerlijk te komen genieten in Lofer? Niet getreurd, want het winterseizoen 2020/21 begint al weer op 19 december 2020 en loopt door tot april 2021.

Almenwelt Lofer
Tel.: 0043 / 6588/8450- 0
www.skialm-lofer.com

Info für Reservierungen / Buchungen:
Salzburger Saalachtal Tourismus
T. +43 (0) 65 88 83 21
info@lofer.com, www.lofer.com