Geef uw woning de uitstraling die het verdient

0
3117
Stucwerk & Bouw

Strak en egaal stucwerk zorgt ervoor dat uw muren en plafonds er weer als nieuw uitzien. Scheuren worden weggewerkt en licht wordt beter over de ruimte verdeeld. Bij het Capelse bedrijf Stucwerk & Bouw weten ze precies waar ze het over hebben. Onze redactie liep een dagje mee met de ervaren stukadoors om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Konstantinos Pagonakis (Kosta) is begonnen als eenmanszaak met een positieve kijk op de toekomst. “Ik wilde een samenwerkingsverband creëren waarin diverse bouwdisciplines perfect met elkaar samenwerken. Daarmee was de eerste ‘bouwsteen’ gelegd en was een solide basis een feit. Hoewel Stucwerk & Bouw een klein stukadoors- en bouwbedrijf is, beschikt Kosta over meer dan 15 jaar ervaring en heeft hij een breed netwerk van specialisten opgebouwd. Kosta en zijn collega’s voeren in heel Nederland uiteenlopende stukadoorswerkzaamheden uit. “De afgelopen jaren hebben we ook buitengevelisolatie aan ons dienstenpakket toegevoegd.”

Precisie- en vakwerk

Stucwerk & Bouw hecht veel waarde aan precisie- en vakwerk in een sterk samenwerkingsverband. Dagelijks wordt er met gespecialiseerde bedrijven en aannemers aan diverse (vastgoed en VVE) projecten, particuliere opdrachten en restauratie van bedrijfsmonumenten samengewerkt. “Door onze heldere communicatie, onze duidelijke afspraken én dagelijks overleg kunnen wij ons werk optimaliseren met onze turnkey-oplossingen”, benadrukt Kosta. “Wij helpen u met de juiste vakmensen voor uw projecten of restauratie zoals schilder- en timmerwerk, elektra- en loodgieterswerkzaamheden, dakbedekking, vloerbedekking, badkamers en keukens plaatsen, interieur- en kleurstylist en binnenhuisarchitect.”

Stucwerk

Op het eerste gezicht lijkt het stuccen van een muur eenvoudig, maar volgens Kosta bedriegt de schijn. “Het aanbrengen van stucwerk op muren en plafonds is zwaar werk en precisiewerk. Je werkt vaak lange tijd boven je macht en elke oneffenheid wordt door de bouwlampen afgestraft. Voor het beste eindresultaat adviseer ik dan ook altijd om een vakman in te schakelen.” Stucwerk is niet alleen decoratief maar heeft ook brandvertragende eigenschappen. Daarnaast bestaan er verschillende soorten stucwerk. De meest bekende voorbeelden zijn sierpleisterwerk (spachtelputz), schuurwerk en het sausklaar maken van wanden of plafonds. Deze laatste vorm zorgt voor een strak en schilderklaar resultaat.

Stucwerk & Bouw

Beton Ciré

“De afgelopen jaren zie ik steeds vaker dat klanten kiezen voor traditioneel en decoratief Italiaans stucmarmer met een mat of metallic effect voor hun muren en plafonds. Maar ook Beton Ciré is ongekend populair en zorgt voor een pure, solide en stoere uitstraling. Omdat Beton Ciré waterdicht is, wordt het vaak toegepast in badkamers, toiletten”, legt Kosta uit. “Maar ook in keukens, op aanrechtbladen, vloeren, trappen of eettafels is Beton Ciré uitstekend toe te passen.” Het geeft elke ruimte een natuurlijke, luxe uitstraling en wordt door de stukadoor handmatig aangebracht.

Airless latex spuitwerk

Naast het stucen van de plafonds of wanden en het schilderen op de traditionele manier, verzorgt Stucwerk & Bouw ook Airless latex spuitwerk. “Sauswerk, dus het aanbrengen van verf op een traditionele manier met verfroller is erg arbeidsintensief waardoor de kosten hoger liggen. Bovendien blijft er bij het traditioneel rollen van een verfroller altijd een structuur zichtbaar. Airless latex daarentegen is een snellere en efficiëntere oplossing voor een mooie gladde latex laag zonder strepen. Uiteraard moet het onderliggende stucwerk ook glad zijn”, glimlacht Kosta.

Buitenstucwerk en gevelisolatie

Buitenstucwerk geeft een chique uitstraling aan uw woning, die tevens de muur beschermt. Bovendien kunt u bij dit onderhoud ook direct kiezen voor gevelisolatie, zodat uw buitenmuur aanzienlijk minder warmte verliest en dus lagere stookkosten heeft. “Naast het feit dat het dus een duurzame investering is, heeft u hierdoor ook geen last meer van tocht of vocht. Bij gevelisolatie werken wij altijd in samenwerking met onze technische adviseur van Knauff, die bij u op locatie bepaalt welke oplossing het beste is.”

Stucwerk & Bouw

Re-styling

Omdat Stucwerk & Bouw graag een turnkey-oplossing biedt, kunt u ook terecht voor een complete restyling van uw interieur. “Wij kunnen u geheel vrijblijvend interieur- en stijladviezen geven om de juiste eenheid te creëren in het geheel die helemaal past bij uw leef- of werkstijl. Dit is erg belangrijk omdat de gekozen kleuren, materialen en het meubilair een grote invloed hebben op onze gemoedstoestand en de sfeer van een ruimte.”Daarbij kunt u ook denken aan een verlichtingsplan. Ook de juiste verlichting kan immers zorgen voor de juiste sfeer. Bijvoorbeeld heldere, functionele verlichting in een werkruimte of (indirecte) sfeerverlichting voor gezelligheid in woonkamer, slaapkamer of badkamer. “Naast het geven van stylingadvies, kunnen wij u ook adviseren wáár de materialen, producten en meubilair te koop zijn. In deze gevallen is het handig om zelf alvast een moodboard samen te stellen door diverse foto’s of plaatjes te verzamelen. Wij bespreken dan uw woon- /werkwensen en persoonlijke voorkeuren en combineren dit met de verschillende stijlen en / of laatste woontrends, om zo de juiste sfeer en interieur te krijgen voor elke ruimte in uw woning, kantoor of horecaangelegenheid. Samen zorgen we zo voor de juiste sfeer op uw muren, plafonds en in uw interieur!”

Stucwerk & Bouw
Capelle aan den IJssel
T. 06-38193786
www.stucwerkenbouw.nl