Culinair genieten bij de Eetvilla Soest

0
2796
Eetvilla Van den Brink - Fotografie Nico Brons

Restaurant de Eetvilla is een begrip in Soest en omgeving. Het sfeervolle herenhuis is gelegen naast natuurgebied de Soester duinen en is al drie generaties in de familie. Genieten van een heerlijk kopje koffie na een stevige wandeling in de bossen, zakelijk een vergadering plannen of heeft u iets te vieren? Restaurant de Eetvilla is 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel, diner en vergaderingen.

De Eetvilla wordt sinds 1995 geleid door de broers Stephan en Sebastian Ott. Samen hebben de broers een Eetvilla op de kaart gezet die doorlopend de appetijt van verschillende klantgroepen trekt. “Aan de zestig couverts schuiven behalve jonge stellen gezinnen en senioren aan”, aldus Sebastian. “Maar het kunnen net zo goed zakenmensen zijn of ZZP’ers die hier een pitstop maken om hier aan een van de tafels de laptop te openen. Daar komt bij dat we ook een prima pleisterplaats zijn voor dagjesmensen die na een stevige wandeling in de Soester Duinen bij ons willen verpozen. Heerlijk om voor alle klantengroepen ons gastheerschap op los te laten in combinatie met het bereiden en verzorgen van de lunch, borrel en diner waar de laatste tijd erg veel in is veranderd. Louter klassiekers voorschotelen is niet meer van deze tijd. Duurzaam, authentiek en het liefst ook nog een beetje fotogeniek is de trend. Bovendien zijn er veel mensen die graag kleinere gerechtjes eten in een restaurant of gasten die een gezonde lifestyle aanhangen en daardoor gezonder willen eten. Niet eens zo lang geleden hebben we deze nieuwe kaart geïntroduceerd in nauwe samenwerking met onze keuken onder leiding van Daniël van de Kant. Meer dan 25 jaar geleden nam hij zijn kookkunsten en -ervaring mee naar Eetvilla Van den Brink.”

Gezonde lifestyle

Naast deze menukaart heeft de Eetvilla vegetarische en lactosevrije gerechten en een allergenenkaart voor mensen met een voedselallergie of een voedselintolerantie. “Bovendien zijn de gerechten op onze menukaart aan te passen naar glutenvrij. Dat geldt ook voor de gerechten op de lunchkaart die bestaat uit rijkelijk gevulde sandwiches, gezonde salades en soepen. De liefhebber kan natuurlijk ook bij ons kiezen voor de klassieker: de kroket. Daarnaast is onze onvervalste high tea een mooie gelegenheid voor een gezellig samenzijn met vrienden, familie of geliefden. Het is een middagvullend programma, we starten met bouillon, heerlijke sandwiches, plateau met zoetigheden en een hartig intermezzo. Een high wine kan ook in combinatie met koude en warme gerechtjes. Samen met vrienden, familie of kennissen kunt een middag gezellig bijpraten onder het genot van al het lekkers. Voorts hebben we op de verdieping zalen met een ruimte voor maximaal 30 personen. Regelmatig vinden hier productpresentaties, jaarvergaderingen of netwerkbijeenkomsten plaats gekoppeld aan een private dining.”

Eetvilla Van den Brink
Soesterbergsestraat 122, Soest
035-6012706
www.eetvilla.nl

Fotografie: Nico Brons