Eén en al vrolijkheid bij BiBliss Mode

0
2590
BiBliss Mode - Fotografie Maybelline Koense

Er zijn genoeg redenen om vaker in Gouda te shoppen. Kaas, stroopwafels én BiBliss Mode. De unieke, kleurrijke damescollectie van BiBliss is meer dan een omweg waard. Zoveel vrolijkheid, je gaat onmogelijk met lege handen naar huis.

BiBliss is een vrije vertaling van Don’t Worry, Be Happy. In deze winkel, op vijf minuten loopafstand van het station in Gouda, ligt het geluk inderdaad binnen handbereik. Van zoveel kleuren in de kledingrekken wordt elke vrouw blij. De vrolijkheid spat er vanaf bij BiBliss. Kan het buiten nog zo asgrauw zijn, die winterdip ben je binnen gelijk kwijt. Waarom zou je eigenlijk nog langer als grijze muis door het leven gaan? Emile Veugelers bekende 36 jaar geleden al kleur. Via via kwam de sympathieke meubelmaker in de damesmode terecht. “Ik ben er in feite ingegroeid.” Wat begon als een onzeker avontuur, is verworden tot een begrip. Emile Veugelers weet vrouwen aan zich te binden. “Ze komen uit heel Nederland naar Gouda voor BiBliss.” Niet in de laatste plaats voor de eigenaar zelf. “Als Emile er niet is, zijn de dames teleurgesteld. Emile dringt zich niet op. Emile is betrouwbaar, zijn adviezen zijn oprecht en zijn blik heel breed”, constateert Petra, zijn rechterhand bij BiBliss. “Bij Emile voel je je op je gemak.” Zelf is hij vrij sober gekleed. “Ik draag uitsluitend blauw en groen. Ik ben geen goed voorbeeld voor mijn winkel.” Emile Veugelers wil vooral de vrouwen laten shinen. Elke vrouw mag gezien worden, vindt hij. Bij BiBliss merk je meteen dat ze je met de allerbeste bedoelingen willen laten opvallen – zonder dat je uit de toon valt. Je kunt als diva de deur uit, want BiBliss verkoopt gala- en avondjurken en zelfs behoorlijk veel, maar de kracht van BiBliss is juist dat je met extra kleur toch jezelf blijft. Je betere ik wordt in feite geaccentueerd.

Apart

Alternatief is niet het juiste woord, apart mag de collectie van BiBliss zeker worden genoemd. Deze kleding is dermate uniek dat het in Nederland bijna nergens elders verkrijgbaar is. En van alle kledingstukken is slechts een bescheiden aantal beschikbaar. Kies je voor BiBliss, dan heb je een outfit die niet iedereen draagt. En omdat de kleding zo kleurrijk is, is elke outfit tijdloos. BiBliss is niet aan een bepaalde modekleur onderhevig. Tot maat 44 is alles bij BiBliss verkrijgbaar, voor sommige items gelden grotere maten. En de prijs? Die is daarentegen heel gangbaar. “BiBliss staat voor betaalbaar”, benadrukt Emile. Je moet wel heel stevig in je schoenen staan om dat lieflijke knoopjasje, vestjas in feite, te laten hangen in het rek. De Spaanse retro schoenen zijn beeldig, je moet je bedwingen ze niet allemaal aan te schaffen. En dan die handtassen, té leuk. De gehele collectie BiBliss bestaat uit vrijwel natuurlijke stoffen als katoen, linnen en/of viscose van merken als Tante Betsy, New Jersey, Heart en Pygmees. De gekleurde panty’s zijn van Pamela Mann. “Ik doe met leveranciers uit verschillende landen zaken. Van Engeland tot Bali, van Duitsland tot India.” Het zijn overwegend jurken en rokken. Pantalons verkoopt BiBliss slechts mondjesmaat. Omdat BiBliss geen witte kleding verkoopt, zijn de wasvoorschriften heel duidelijk: alles op maximaal 40 graden in de machine. Een webshop heeft BiBliss niet. “We hebben te weinig stuks van elk kledingstuk voor een online verkoop. Als een klant erom vraagt, en we hebben het in huis zijn we de beroerdste niet en sturen we het op. We heten niet voor niets BiBliss. Als ze iemand blij kunnen maken, zullen we dat niet nalaten.”

BiBliss Mode - Fotografie Maybelline Koense

BiBliss
Kleiwegstraat 5, Gouda
T. 0182-526804
www.bibliss.nl

Fotografie: Maybelline Koense