Bobby’s Dry Gin presenteert unieke Special Edition

0
2212
Bobby's Dry Gin

Om het 5-jarige bestaan van het eigenzinnige Schiedamse gin-merk smaakvol te vieren brengt Bobby’s Dry Gin een unieke 5 year single cask gin uit: Bobby’s Special Edition. De Special Edition is gecreëerd door Ad van der Lee, Master Distiller bij Herman Jansen, het Nederlandse familiebedrijf uit het ‘Distillers District’ Schiedam. De Special Edition, die in een gelimiteerde oplage van 1.000 flessen wordt uitgebracht, is een perfecte balans tussen de frisse, oosterse tonen van Bobby’s Dry Gin en een 5 jaar gelagerde Notaris moutwijnjenever. De rijping op hout geeft de Special Edition een complexe, extra dimensie. De Special Edition is vanaf medio oktober verkrijgbaar en kost €99,95.

Houten jubileum

Voor de Special Edition koos Ad van der Lee ervoor een batch Notaris moutwijnjenever uit 2014 als basis te gebruiken. Niet geheel toevallig is 2014 het jaar waarin het merk Bobby’s werd opgericht. Van der Lee vertelt: “Ik wilde een Special Edition gin ontwikkelen die complex is en waarin houtrijping te proeven is. Een 5-jarig jubileum wordt ook wel een ‘houten jubileum’ genoemd dus dit leek me een passende invulling.” De Special Edition heeft op speciaal behandelde virgin bourbon vaten van Amerikaans eiken gerijpt. “De groeven aan de binnenzijde van die vaten geven het distillaat extra contactoppervlak. Dit resulteert in meer intense vanilletonen, maar je proeft ook verse citrus, peper en hout.” Tenslotte bepaalde Van der Lee het alcoholpercentage op 42%, om zo het optimale resultaat uit de Special Edition te halen. En zoals altijd bij zowel Bobby’s als Notaris: geen toevoegingen, geen suikers, geen extracties, alleen de pure smaak van een tijdloze klassieker.

Bobby's Dry Gin

Bobby’s Dry Gin

Bobby’s Dry Gin is een high-end Schiedams gin-merk dat in 2014 is opgericht door Sebastiaan van Bokkel. Met zijn gin houdt hij het familierecept levend dat zijn Molukse grootvader Jacobus ‘Bobby’ Alfons ooit creeerde. Bobby’s Dry Gin is een combinatie van de traditionele Schiedamse jenever en acht Indonesische kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, citroengras, kaneel en korianderzaad. Bobby’s Dry Gin wordt gedistilleerd door Herman Jansen, de toonaangevende distilleerderij uit de jeneverhoofdstad van de wereld, Schiedam. Inmiddels wordt Bobby’s in 46 landen verkocht.

Distillers District Schiedam

Schiedam staat van oudsher bekend als dé jeneverhoofdstad van de wereld. Met vijfhonderd jaar jenevergeschiedenis heeft de stad zich ontwikkeld tot een kenniscentrum en broedplaats voor gedistilleerde dranken. Grote en kleine producenten bevinden zich nog altijd in het historische centrum van Schiedam, en hebben het authentieke verleden inmiddels in een eigentijds jasje gestoken. Daarmee is Schiedam nog altijd dé plek voor bartenders uit alle windstreken om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedistilleerd. Hier ontstaan nieuwe merken en worden trends gezet voor nieuwe drankjes en cocktails. Miljoenen liters gedistilleerd verlaten de stad om overal ter wereld te worden geschonken en gedronken. Alle ingrediënten zijn in het centrum van Schiedam aanwezig: de hedendaagse gedistilleerd industrie, de historische jenevermonumenten, het Jenevermuseum, de oude branderijen en de hoogste molens ter wereld. Evenementen als de Brandersfeesten, het jenever/gin festival en Musicdistillery omlijsten deze activiteiten. Om dé stad van het gedistilleerd te zijn en te blijven, is het van belang om al deze elementen te verbinden tot een uniek en samenhangend verhaal.

Herman Jansen

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam en stamt uit 1777. Al zeven generaties lang legt de familie zich toe tot het maken van mooie dranken, gebaseerd op eerlijkheid en kwaliteit. Toegewijd vakmanschap in combinatie met gedegen kennis en een open benadering tot samenwerking heeft er toe geleid dat distilleerderij Herman Jansen wereldwijd bekend staat als betrouwbaar en gerenommeerd.

Bobby's Dry Gin

www.bobbysdrygin.com