‘De patiënt hoeft niet verwezen te worden naar een specialist buiten onze praktijk’

0
2586
Tandheelkundig Centrum Kerkelanden - One-stop shop in tandheelkundige zorg

Bij Tandheelkundig Centrum Kerkelanden kunnen alle specialisten vanuit meerdere tandheelkundige disciplines naar het gebit kijken en daar waar nodig een behandeling op toepassen. “Dat is efficiënt voor de patiënt, want bij een solist is het niet meer mogelijk om alle tandheelkundige behandelingen te krijgen.”

Dit zegt Remco Scheringa. Hij is samen met Leon van der Linden tandarts en eigenaar van Tandheelkundig Centrum Kerkelanden in de representatieve ontvangstruimte van zijn praktijk die qua exterieur en interieur een forse metamorfose heeft doorgemaakt. In een oogopslag is het duidelijk dat hier alle tandheelkundige disciplines zijn geïntegreerd. “Dit is het resultaat van louter meedenken met de patiënt”, weet Scheringa. “We hebben hier in Hilversum nagenoeg alle tandheelkundig gerelateerde disciplines op een werkvloer samengebracht. Disciplines die goed met elkaar geïntegreerd zijn.”

“Onze moderne praktijk, is volledig afgestemd op de hedendaagse vraag naar tandheelkundige zorg. Kwaliteit zowel op tandheelkundig gebied als op sociaal niveau is de rotsvaste basis waarop onze praktijk gebouwd is. Ons zorgaanbod is uiteraard divers. Behalve de reguliere zorg kan het gaan om een uitgebreid behandelplan dat samen met onder meer de tandarts wordt uitgestippeld. Als de patiënt ermee akkoord gaat, dan plannen we de zorg ook in de eerste achtereenvolgende weken zodat de patiënt snel geholpen kan worden. En snelheid wordt natuurlijk ook geboden bij acute klachten. De betreffende patiënt wordt dezelfde dag geholpen.”

Tandheelkundig Centrum Kerkelanden - Fotografie Nico Brons

Synergie

Op de staalkaart van Tandheelkundig Centrum Kerkelanden staan behalve de tandarts tal van andere disciplines die de tandzorg rijk is vermeld. “Kijk, dankzij synergie zijn de kosten lager dan de som der individuele tandtechnische delen. En het bespaart ook nog tijd. De patiënt hoeft niet verwezen te worden naar een specialist buiten onze praktijk. Daarnaast hebben we alle vaardigheden in huis als het gaat om implantologie en parodontologie. Ook is er een endodontoloog met bijzondere kennis en vaardigheid op het gebied van de kanaalbehandelingen. Een belangrijke schakel is de esthetische tandheelkunde, in dit geval Cad/Cam tandheelkunde. Wij maken hoogwaardige en perfect zittende kronen, implantaatkronen, facings en bruggen met de modernste Cad/Cam-technieken,” legt Scheringa enthousiast uit. “Op basis van een digitale mondscan vervaardigen wij een kroon of brug uit lithium disilicaat met duurzame en bewezen klinische eigenschappen. Dat is glaskeramiek dat uitstekend geschikt is voor de vervaardiging van full-contour restauraties. Eenvoudig gezegd zijn we in staat om de kies of tand die we ’s ochtend hebben beslepen in de namiddag te voorzien van een definitieve kroon. En dat geldt ook voor andere elementen, zoals een brug. Happen en een paar dagen rondlopen met een vervelende noodvoorziening is nu echt voorbij.”

Tandheelkundig Centrum Kerkelanden - Fotografie Nico Brons

Onder het dak van Tandheelkundig Centrum Kerkelanden zijn natuurlijk ook mondhygiënisten die zich richten op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. De praktijk waar de patiënt/behandelaar relatie altijd voorop staat is op maandag open van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds en van dinsdag tot vrijdag van acht uur tot vijf uur.

Tandheelkundig Centrum Kerkelanden
Kerkelandenlaan 3 F, Hilversum
T. 035-6246328
www.thc-kerkelanden.nl

Fotografie: Nico Brons, e.a.