Nieuwe subsidie voor isoleren

0
2454
033Energie - Fotografie iStockphoto

Het koude seizoen komt eraan en daarmee begint ook het stookseizoen. Zo’n tachtig procent van je totale gasverbruik gaat naar de verwarming van je woning. Hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe minder gas je verstookt. Een goede tijd om eens na te denken over het beter isoleren van je woning. Zeker omdat de overheid een handje meehelpt met een nieuwe subsidie voor huiseigenaren.

Met deze subsidie wordt isoleren nog gunstiger. Een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie verdient zich met subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Met isoleren verbetert het wooncomfort van je woning. Een beter geïsoleerde woning is ook meer waard. De nieuwe subsidie voor het isoleren van woningen geldt vanaf 15 augustus 2019. De subsidie bedraagt circa twintig procent van de kosten. Vanaf 2 september kan de subsidie worden aangevraagd. Je krijgt de subsidie als je zelf in het huis woont dat je gaat isoleren.

Twee of meer maatregelen

De nieuwe subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een onderdeel van het klimaatakkoord. Deze subsidie is een aanvulling op de bestaande subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. De basis voor aardgasvrij wonen is goede isolatie van gevel, dak en begane vloer. Goede isolatie is ook een voorwaarde voor het toepassen van elektrische warmtepompen. Tenslotte leidt isoleren tot forse energiebesparing en daarmee tot klimaatwinst. Je kunt de nieuwe subsidie aanvragen als je twee of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Maatregelen die voor de subsidie in aanmerking komen zijn onder andere het isoleren van dak, gevel en vloer en hoogrendementsglas. Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.

033Energie - Fotografie iStockphoto

Vrijblijvend deskundig advies

Met vragen over energiebesparende maatregelen voor je woning kun je terecht bij 033Energieloket, het energieloket van Amersfoort. Of het nu gaat om een rijwoning of een appartementencomplex, om zonnepanelen, het isoleren van gevel, dak en vloer of de mogelijkheden voor energieneutraal wonen, de adviseurs van 033Energieloket helpen je verder met een gratis oriënterend gesprek. Zo’n oriënterend gesprek kan gaan over alle vragen rondom energiebesparing en de overgang naar gasloos wonen. Heb je bijvoorbeeld een goed geïsoleerde woning waarvan de cv-ketel binnenkort vervangen moet worden, dan is het interessant om de mogelijkheid van een lage temperatuur-verwarmingssysteem te onderzoeken. Is de woning goed genoeg geïsoleerd? Wat is het huidig energieverbruik? Ben je van plan om binnen afzienbare tijd te verhuizen? Is er voldoende dakoppervlak voor zonnepanelen? Deze en andere vragen komen aan bod in het gratis oriënterend gesprek. De adviezen zijn altijd vrijblijvend.

033energie.nl

033Energieloket is gevestigd in het Centrum voor Duurzaam Renoveren aan de Modemweg 3. Huiseigenaren kunnen hier op afspraak langs komen voor een gratis oriënterend adviesgesprek met een van de ervaren adviseurs. Dit is uniek in Nederland. Daarnaast is er een informatieve website: 033energie.nl of bel 06-30041761.

Fotografie: iStockphoto