Zorg en aandacht voor uw huisdier

0
2464
Dierenkliniek Nesselande - Fotografie Maybelline Koense

Als trotse en bezorgde huisdierenbezitter gunt u natuurlijk uw huisdier het allerbeste, zeker wanneer het om de gezondheid van uw huisgenootje gaat. Uw keuze voor uw dierenarts is dan ook terecht een kritische. Bij Dierenkliniek Nesselande, treft u altijd een dierenarts met passie voor zorg en voor huisdieren. Uw ‘gezinslid’ is dus in goede handen.

“Onze kliniek richt zich primair op gezelschapsdieren als honden, katten en knaagdieren”, vertelt dierenarts Vahid Sheikh Bahai. “Maar ook voor vogels en bijzondere dieren kunt u bij ons terecht hoor.” Dierenkliniek Nesselande werkt alleen op afspraak. “Op deze manier kunnen we elk dier optimaal onderzoeken en behandelen en hoeft het baasje niet te lang in de wachtkamer te zitten.” Eventuele spoedgevallen worden uiteraard ook behandeld.

Bijzondere cliënten

Dieren zijn volgens Vahid bijzondere cliënten. “Het zijn eigenlijk net baby’s of kleine kinderen die niet kunnen aangeven waar het probleem zit. Je moet als dierenarts dan ook van alle markten thuis zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen. Ik denk dat het beroep van dierenarts daarom misschien wel moeilijker is dan dat van een reguliere mensenarts.” Optimale zorg voor uw huisdier hoeft bovendien niet duur te zijn. Zo zijn de prijzen van sterilisatie en castratie van uw poes of kater de afgelopen jaren flink gedaald. En ook voor het chippen van uw trouwe viervoeter bent u volgens Vahid minder kwijt dan bij een ander.

Dierenkliniek Nesselande - Beste Dierenarts van Zuid-Holland

Full-service dierenkliniek

Dierenkliniek Nesselande is een moderne kliniek met digitale röntgenapparatuur, echo-apparaat (buikonderzoek) en de nieuwste bewakingsapparatuur voor controle van de narcose bij operaties. Daarnaast is door digitaal urineonderzoek binnen 30 seconden een uitslag bekend. “Of het nu gaat om een algemeen onderzoek, vaccinaties of operaties (ook sterilisatie hond via laparoscopie en orthopedie), u weet bij ons zeker dat er respectvol met uw huisdier wordt omgegaan.” Ortopedische operaties en laparoscopische sterilisatie worden uitgevoerd in samenwerking met Dr. Klaas Vos. En in samenwerking met Dr. Ruth Boerekamp zijn er behandelingen op het gebied van acupunctuur en chiropractie aan het dienstenpakket toegevoegd. “Verder zijn we tegenwoordig ook op zaterdag geopend. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van de inwoners van deze wijk.” Getuige de vele positieve reviews wordt deze werkwijze zeer op prijs gesteld. En ook de vele studenten die de afgelopen jaren stage hebben gelopen zijn lovend over het feit dat zij actief hebben meegelopen en niet alleen koffie hoefden te halen.

Radiologie

Röntgendiagnostiek is de techniek waarbij men röntgenfoto’s maakt en beoordeelt om zo tot een (betere) diagnose te komen. Röntgenfoto’s kunnen de arts waardevolle informatie verschaffen over de gezondheid van uw huisdier. “Het maken van een röntgenfoto bij dieren is in principe gelijk aan het maken van een dergelijke foto bij mensen”, vertelt Vahid. “Alleen hebben dierenartsen meer moeite om hun patiënten stil en in de juiste positie te krijgen. Dieren zijn vaak bang en daardoor erg onrustig. Ze moeten in een vreemde houding gaan zitten of liggen, wat meestal met verzet gepaard gaat. Daarom geven wij de dieren vaak een ‘roesje’, een lichte narcose, waardoor het mogelijk wordt om de patiënt in iedere gewenste houding te brengen en voldoende lang stil te houden.” De praktijk in Nesselande beschikt over digitale röntgenappatuur waardoor het mogelijk is om snel scherpe, goed gedetailleerde foto’s te krijgen voor een optimale beoordeling. “Een röntgenopname kan vervolgens dienen om de vooruitzichten van een patiënt aan te geven. Tevens kan het helpen bij het besluit om al of niet operatief in te grijpen”, aldus Vahid.

Orthopedische operaties

Orthopedie omvat volgens Vahid veel aandoeningen van het bewegingsstelsel. “Bijna altijd gaat het dan om een huisdier dat kreupel is. Gelukkig valt het vaak mee en wordt dit veroorzaakt door een verstuiking of verrekking. Zeker bij puppies zien we dat door hun speelsheid vaak iets wordt overbelast”, legt Vahid uit. “Maar soms is het ernstiger en zijn de klachten niet met een simpele ontstekingsremmer te verhelpen. In die gevallen moeten we een orthopedische operatie uitvoeren.”

Laparoscopische sterilisatie

Bij de laparoscopische sterilisatie (kijkoperatie) worden een camera en werkinstrumenten ingebracht in de buikholte. Met de camera kan de chirurg via de monitor de werkinstrumenten volgen en bedienen. Deze chirurgische methode heeft volgens Vahid duidelijke voordelen ten opzichte van de niet-laparoscopische ingrepen. “In het algemeen kan gezegd worden dat de ingrepen via laparoscopie sneller verlopen dan de reguliere methodes, minder pijn na afloop van de ingreep geven en daarnaast zorgen voor een sneller herstel.”

Dierenkliniek Nesselande
Laan Van Magisch Realisme 201, Rotterdam
T. 010-2224054
www.dierenklinieknesselande.nl