Hair Consultancy staat voor haarwerk van 100% onbehandeld Europees haar

0
2458
Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Hair Consultancy in Bussum heeft een doorwrocht vakmanschap en passie in huis om een hoge kwaliteit natuurlijk en passend haarwerk zelf te maken en af te leveren. Voor vrouwen en mannen. “Behalve een haarwerk dat tot in detail kloppend en passend is, voorzien we in een maatgesneden nazorg. Vakwerk dus, inclusief het duurzame kwaliteitslabel van ons bedrijf.”

Dit zegt José. Zij is een van de vakbekwame medewerkers die werkzaam is in het atelier van Hair Consultancy in Bussum. Dit atelier is samen met het kantoor en de representatieve salons ondergebracht in een 19e-eeuwse villa aan de rand van Het Spieghel, één van de oude villawijken in Nederland. Met een grenzeloos gevoel voor accuratesse hekelt José een deel van het haar dat straks in het grootatelier geknoopt wordt tot een haarwerk “Voordat ik uit een groot aanbod de samenstelling van het haar van de cliënt bepaal, is er een belangrijk proces aan vooraf gegaan”, vertelt een enthousiaste José. “Kijk, de cliënt heeft in de oriëntatiefase al veel informatieve gekregen die zij of hij thuis heeft verwerkt. Een goede vakkundige begeleiding en informatieverstrekking is namelijk essentieel om de juiste keuze te kunnen maken uit de diverse mogelijkheden die we de cliënt bieden. De keuzes tussen de verschillende soorten haarwerken zijn namelijk groot. Het vraagt volop aandacht om een juiste keuze te maken. Degene die bijvoorbeeld nog een deel van het haar heeft, kan bijvoorbeeld voor een gedeeltelijk op maat gemaakt haarwerk te kiezen. Het kan ook zijn dat voor een compleet haarwerk gekozen wordt of een deel ervan.”

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Nauwkeurig

Tijdens het gesprek, die de cliënt altijd met met een van de ervaren haarwerkspecialisten van Hair Consultancy heeft, worden alle specificaties van het oorspronkelijke haar nauwkeurig opgeschreven, zoals de gebieden van dichtheid, haarkleur of high lights. Dat geldt natuurlijk ook voor de plaats van de scheiding, de grijze slagen en de mix van haarkleuren die iedereen in zijn oorspronkelijke haar heeft of heeft gehad. Indien de cliënt al zijn of haar hoofdhaar reeds heeft verloren, kan op basis van een foto het haarwerk en de kleurschakeringen ervan nauwkeurig samengesteld worden. “De cliënt krijgt tijdens datzelfde gesprek een idee hoe het toekomstig haarwerk en de kleur ervan wordt samengesteld”, vult José aan. “Dat gaat als volgt. In het atelier krijg ik via de haarwerkspecialist alle benodigde gegevens aangereikt. Om een natuurlijk effect in een haarwerk te kunnen bereiken, is handmatig mengen van het haar een ‘must. In volledige haarwerken wordt er met enkele kleuren haar van dezelfde oorsprong gemengd zodat er meerdere subkleuren ontstaan. Van bijvoorbeeld een zeer donkere nekpartij tot een zeer lichte front of high lights. Het wordt allemaal met de hand gemengd in een zogenoemde hekel. Bovendien kijk ik ook naar de kleursamenstelling van de wenkbrauwen om de uiteindelijke look tot grote tevredenheid van de cliënt tot in elk detail te volmaken. Daarna wordt de samenstelling aan de cliënt getoond. Pas als hij of zij tevreden is, zijn wij ook tevreden. We werken overigens uitsluitend met echt Europees haar. Daarna wordt de mal gemaakt, ofwel de afdruk van de schedel. Voorts gaat het montuur, ofwel de basis voor het haarwerk plus alle bescheiden, inclusief de mal en het haar dat is geselecteerd naar het grootatelier waar zo’n 50 mensen werkzaam zijn die het haar op het montuur knopen.”

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Schubben

Gezond Europees bestaat uit schubben die dakpansgewijs over elkaar horen te liggen: het haar glanst dan mooi. Maar als de schubben beschadigd en geopend zijn dan is het haar dof, verliest het zijn soepelheid en breekt het dus sneller. De schubben kunnen ook aan elkaar haken zodat het klit. José daarover: “Via een speciale behandeling houden we het haar in een goede conditie om beschadigingen, aan de haarschubben die alle dezelfde kant op liggen, te voorkomen. Deze behandeling bestaat uit het open van de schubben, verwijderen van het vuil in de onderliggende lagen en tot slot sluiten we de schubben weer. Daarmee is het proces, dat per onderdeel op kwaliteit wordt gecontroleerd, nog niet voorbij. Vanuit het bestaande haar dat op het montuur is aangebracht, brengen we aan de hand van de specificaties kleurschakelingen, high- of lowlights, coup soleil of andere noodzakelijke details aan. Indien nodig zetten we een extra golving in voor zover het geselecteerde haar op een aantal details dat accent niet heeft. Kortom, het haarwerk komt nauwgezet overeen met het originele kapsel en de wens van de klant. Tenslotte hekelen we het haar zodat alle haardelen even lang zijn. Daarna gaan we het haarstuk wassen, föhnen en in model knippen. Een haarwerk kan overigens op verschillende manieren worden bevestigd. De populairste en stevigste methode is via tape of lijm. Als de cliënt over voldoende eigen haar beschikt, is het ook mogelijk om een haarwerk met een clip of klemkammetje te bevestigen. Onze ervaring is dat de eindbeslissing afhankelijk is van persoonlijke voorkeur.”

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Kwaliteitsprocedures

Hair Consultancy is specialist op het gebied van haarwerken voor mannen en vrouwen. Dankzij het gebruik van de allernieuwste technieken hebben de specialisten passende oplossingen om aan alle haarwensen te voldoen. Daar komt bij dat het dagelijks werk binnen de praktijk berust op onze company values, kwaliteit, professionaliteit, ontzorgen, transparantie en betrouwbaarheid. Hair Consultancy is aangesloten bij HSBN, een brancheorganisatie die de positieve punten samenbrengt, zoals saamhorigheid, collegialiteit, openheid, onderlinge contacten, technische vakkennis en een sterke eigen identiteit.

Hair Consultancy Bussum - Fotografie Peter Putters

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl

Fotografie: Peter Putters