Kinderfysiotherapie M en M Nu in Nesselande dichterbij dan ooit!

0
2532
Kinderfysiotherapie M en M

Mee kunnen doen is belangrijk voor ieder kind. Om de wereld te ontdekken en om zintuigen & motoriek te ontwikkelen, is lekker bewegen van groot belang. Hierdoor kunnen kinderen meedoen met spelen, sporten en leren. Wij ondersteunen kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar om beter te functioneren in hun fysieke en sociale omgeving.

Wat als uw kind zich anders ontwikkelt dan leeftijdsgenootjes?

Kinderfysiotherapie is een vak apart! Kinderfysiotherapie M en M is volledig gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en jongeren met motorische problemen. Onze praktijk richt zich op kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, hun ouders/verzorgers en hun omgeving. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Daarom heeft ieder motorisch probleem zijn eigen ontwikkeling en een eigen hulpvraag, en vraagt dit een specifieke behandeling. Kinderfysiotherapie M en M levert maatwerk bij ieder kind, passend bij zijn of haar leeftijd.

Zuigelingen

Zuigelingen leren zichzelf en hun omgeving kennen door te bewegen. De ontwikkeling in de eerste twee levensjaren is enorm. Zuigelingen ontwikkelen zich van een hulpbehoevende baby tot een ondernemende peuter. Het op tijd signaleren van ontwikkelingsstoornissen is van groot belang.

Kinderfysiotherapie M en M

Peuters & kleuters

Op peuter- en kleuterleeftijd wordt motoriek een steeds belangrijker deel van het sociale gebeuren. Denk bijvoorbeeld eens aan het samenspelen op het kinderdagverblijf, in de speeltuin, op het schoolplein of tijdens de gymles. In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar kan een achterstand in de motoriek steeds duidelijker worden.

Schoolkinderen

Kinderen worden ouder en hun lichaam verandert snel. In periodes van groeispurten en lichamelijke veranderingen komen houdings- en bewegingsproblemen geregeld voor. Ook wordt hun sociale en sensorische omgeving steeds complexer en het coördineren van bewegingen ingewikkelder. Denk bijvoorbeeld aan leren schrijven en sporten. Hoofdpijn-, nek- en rugklachten zijn geen onbekenden in deze leeftijdsgroep. Net als overbelastingsklachten of prikkelverwerkingsproblemen.

Kinderfysiotherapie M en M

Met de nieuwe behandellocatie in een prachtige ruimte van Kinderopvang Toverkunst (BijDeHand) zijn de kindertherapeuten van Kinderfysiotherapie M en M nu nog dichterbij alle kinderen, ouders en leerkrachten in Nesselande. Vragen of zorgen over uw kind? Bel gerust en wij denken met u mee.

Kinderfysiotherapie M en M
Kerklaan 81 A, Nieuwerkerk aan den IJssel
Donge 9 B, Nieuwerkerk aan den IJssel
Marcel Duchampplein 130, Rotterdam
T. 0180-313045
www.kinderfysiotherapiemenm.nl