House for Care opent deuren aan Health Street Capelle

0
2656
House for Care - Fotografie Marc de Jong

Één plek waar u terecht kunt voor een breed aanbod van health- en wellnessactiviteiten. Waar bedrijven intensief met elkaar samenwerken om u naar een hoger level te tillen. Dat is nu mogelijk op de ‘health street’ aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel. Maak kennis met de mensen achter House for Care en Sportlijf Personal Training.

House for Care is een multifunctioneel centrum waar zorg en wellbeing elkaar ontmoeten. Een centrum gericht op vrouwen van elke leeftijd, maar ook mannen zijn meer dan welkom. Waar een multidisciplinair team van gecertificeerde specialisten en therapeuten samenwerkt en jou naar een hoger level wil tillen. Een ‘huis’ waar jouw behoeften centraal staan. Maar bovenal een plek waar je je welkom en thuis voelt. House for Care is een uniek initiatief van Marlies Ottevanger en huisvest zeven gecertificeerde specialisten en therapeuten op het gebied van Women’s Health, Voeding & Lifestyle, Fysiotherapie, Sportmassage, Personal Training, Kinesiologie en last but not least Wellness. Het unieke centrum opende in medio juni haar deuren aan de nieuwe ‘health street’ aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel en sindsdien hebben velen uit de hele regio de weg naar dit multidisciplinaire centrum gevonden. “De drempel is bewust laag gehouden, zodat een ieder zonder verwijzing kan binnenlopen. Bovendien worden de meeste behandelingen door de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekeringen vergoed.”

Alles onder één dak

Marlies koos bewust voor een unieke multidisciplinaire aanpak gericht op gezondheid en welzijn. “In dit centrum vind je zorg en wellbeing onder één dak”, zegt Stephanie van der Does, gepassioneerd personal en EMS trainer. “Door onze intensieve samenwerking kunnen wij onze cliënten optimale zorg verlenen.” Daarnaast vind je hier ook een oase van rust tijdens een Yoga-sessie, een detox-voetenbad of een pedicure.

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Women’s Health

Binnen House for Care is Sarah Binnekamp er als Trainer Hormoonfactor en Creatrix transformologist. “Ik help vrouwen om weer te gaan leven vanuit hun hart en intuïtie en met het in balans brengen van hun hormonen, op een snelle en doeltreffende manier. Mijn programma’s zijn zo gemaakt dat je in een korte tijd enorme stappen zet richting het leven waar jij naar verlangt. Rust in je hoofd en rust in je lijf. ReflaxMe is ontstaan vanuit de urgentie die ik zelf voelde voor transformatie en is een samenvatting van alles wat ik de laatste 5 jaar bij mijzelf in de praktijk heb gebracht. Ik heb mijzelf geholpen naar de allerbeste versie van mijzelf en het was eigenlijk niet meer dan logisch om met mijn kennis al die andere vrouwen te gaan helpen. Het is zo cool om de vrouwen te zien transformeren voor mijn ogen, steeds weer opnieuw.”

Voeding & Lifestyle

Een andere pijler van het gezondheids- en welzijnscentrum is Orthomoleculair Therapie. Therapeute Henny Wendels geeft voeding- en leefstijl richtlijnen die bij klachten of ziekten kunnen worden ingezet, eventueel ondersteund met supplementen. Haar specialisatie ligt op het gebied van Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH), waaronder de Ziekte van Parkinson. Maar ook voor andere (chronische) klachten kunt u bij haar terecht. Voetreflex therapie, lymfedrainage en cupping kunnen als ondersteuning voor de therapie worden ingezet, maar ook als aparte behandeling. Na ruim 24 jaar als verpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt te hebben, vond Henny het tijd voor wat anders. Ze werd gemotiveerd om de opleiding orthomoleculaire therapeut en aansluitend tot kPNI therapeut te gaan volgen. “Hier kreeg ik inzicht in de werkingsmechanismen die het lichaam heeft. Deze werkingsmechanismen zijn er om de balans te houden in de belasting en gezondheid van het lichaam. En wat er gebeurt met de werkingsmechanismen als er onbalans ontstaat.”

Fysiotherapie

Bij initiatiefneemster Marlies kunt u terecht voor zeer uiteenlopende behandelingen. U kunt daarbij denken aan reguliere fysiotherapie voor klachten aan het bewegingsapparaat. Specialisaties zijn dry needling, high power laser therapie bij onder andere peesontstekingen, wonden en littekens. Maar ook visceral manipulation bij emotionele en of orgaan blokkades. Tevens kunt u bij Marlies terecht voor de cryosauna en detox voetenbaden. Ik stem mijn behandelkeuze altijd zorgvuldig af op de exacte aard van de klachten van mijn cliënten. Iedere cliënt heeft namelijk een unieke hulpvraag en verdient een advies en behandeling op maat.” Daarbij wordt niet alleen aan symptoombestrijding (jouw klacht wordt behandeld) gedaan, maar gaat Marlies ook op zoek naar de onderliggende oorzaak van jouw klachten. Het samen met de cliënt de ‘puzzel’ (oorzaak en klacht) oplossen geeft volgens Marlies de meeste voldoening.

Personal Training

Personal Trainer Stephanie werkt al vijf jaar intensief samen met Marlies en de combinatie van onze expertise heeft al veel dankbare cliënten opgeleverd. Als gecertificeerd en gepassioneerd personal en EMS (electric muscle stimulation) trainer zal zij het team van House of Care één dag in de week versterken. Met Miha Bodytec ofwel EMS training worden door middel van elektronische spierstimulatie alle spieren tegelijk intensief en effectief getraind. Hierdoor blijven gewrichten onbelast. EMS training is tevens inzetbaar om ontspanning en doorbloeding te verhogen. Het volgens Stephanie daarom multifunctioneel inzetbaar en hiermee perfect als aanvulling op fysiotherapie. “Als personal trainer kom ik veel mensen tegen met niet alleen fysieke maar ook mentale problematiek. In veel van deze gevallen biedt personal training hulp om van deze ongemakken af te komen of te ontspannen. Helaas is personal of EMS training niet altijd een (volledige) oplossing. Dit geldt ook voor fysiotherapie. Marlies en ik zijn hierin elkaars verlengstuk waardoor wij onze cliënten optimaal resultaat kunnen bieden.”

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Sportmassage

(Sport)masseuse Maureen Peters is al van jongs af aan geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. “Na meerdere inspirerende massagecursussen, heb ik besloten om mij meer te verdiepen in massagetherapie. Ik vind het ontzettend mooi dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.” Als gediplomeerd sportmasseuse streeft zij ernaar om de lichamelijke conditie van haar cliënten te verbeteren. “Door de korte lijnen binnen House for Care kan ik altijd met mijn collega’s sparren om tot de meest optimale behandeling te komen. Dat kan sportmassage an sich zijn, maar eventueel ook gecombineerd met EMS of yoga.”

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Kinesiologie

Kinesiologe Tamara van Oers is de ontstress-specialist van het House for Care. “In ons dagelijks leven ervaren we allemaal wel eens stress. Het hebben van stress is niet altijd ongezond, een beetje stress is zelfs gezond. Maar als de stress zich teveel opbouwt, raak je uit balans en lukt het niet meer om te herstellen. Deze langdurige stress kost het lichaam een hoop energie wat vaak ten koste gaat van onze vitamine en mineralen. Hierdoor kan je vatbaar worden voor allerlei gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, pijn in het lichaam en burn-out. Kinesiologie is een natuurlijke methode die zowel de gezondheid van lichaam als geest versterkt door blokkades die door stress veroorzaakt zijn op te sporen en de stress af te voeren. Als kinesiologe benader ik de mens in zijn totaliteit. Door weer balans te krijgen in lichaam en geest kom je lekkerder in je vel te zitten.” Volgens Tamara ligt de grote kracht van House for Care in het gebruik maken van elkaars kennis en indien noodzakelijk cliënten door te verwijzen.

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Yoga

“Bij House for Care verzorgen en ontzorgen we, want onze focus is immers zorg én wellbeing”, aldus Sigrid Fluit. “Daarom past yoga hier zo goed bij en kun je er terecht voor Yin en YinYang yoga. Elke yogales begint en eindigt met een moment van rust. Het idee hierachter is, dat je de hectiek van de dag achter je laat en je to do list even ‘on hold’ zet. Je bent dus 75 minuten echt alleen even met je lichaam & geest bezig. Bij House for Care vind je geen grote studio, maar een intieme rustgevende ruimte voor maximaal 5 personen, waardoor er veel persoonlijke aandacht is.” Sigrid is sinds jaar en dag in beweging. Waar haar ‘vrije’ uren vroeger met aerobics, steps en BBB werden ingevuld, beoefent zij sinds vijf jaar verschillende yoga-stijlen. “Daarnaast doe ik aan krachttraining, want naast soepele spieren, vind ik conditie en spierkracht ook belangrijk.”

Intensieve samenwerking

Alle specialisten en therapeuten binnen het House for Care zijn gecertificeerd in hun specifieke vakgebied. “We doen veel aan interne kennisoverdracht, intervisie en onderling overleg en continue scholing. Wij hebben hier maar één doel en dat is jou helpen met de vraag waar jij mee zit en je naar een hoger level te tillen. Er wordt gezocht naar een oplossing die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. House for Care is immers opgericht dóór en vóór vrouwen, maar ook mannen zijn van harte welkom.

House for Care - Fotografie Marc de Jong

Warme uitnodigende sfeer

Het House for Care in Capelle aan den IJssel is sfeervol ingericht. Marlies wilde nadrukkelijk geen steriele, medische omgeving. “Cliënten willen immers als gast behandeld worden in een prettige ambiance. Deze vertrouwelijke, warme sfeer in combinatie met de persoonlijke aandacht stelt onze gasten op hun gemak. Hierdoor voelt iedereen zich veilig en begrepen. House for Care geeft onze cliënten het gevoel mens te zijn, omdat de medewerkers hun vragen begrijpen en als individu belangrijk vinden’. Daar doen we het allemaal voor.”

House for Care - Fotografie Marc de Jong

House for Care
Hoofdweg 10 E, Capelle aan den IJssel
T. 06-22114500
www.houseforcare.nl

Fotografie: Marc de Jong

Kruisbestuiving in Health Street Capelle

Daarnaast werkt House for Care intensief samen met Sportlijf Personal training dat eveneens aan de ‘health street’ is gevestigd. Volgens Berry Buis is exclusiviteit één van de speerpunten van Sportlijf. “Dit vertaalt zich in 1-op-1 trainingen, maar ook op smallgroup trainingen. Daarnaast gaan we ons meer richten op de zakelijke markt. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we werkgevers en werknemers topfit kunnen maken. Hierdoor krijgen ze nieuwe energie en zijn ze in staat hun gewenste veranderingen waar te maken.” Binnen Sportlijf houdt sportfysiotherapeute Karlijn Bleeker zich met veel passie, empathie en enthousiasme bezig met het herstel van de klanten. Daarnaast richt zij zich op correct bewegen met als doel betere prestaties en blessurepreventie. Haar expertise is volgens Berry een aanvulling op de specialiteiten van Marlies (fysiotherapie) en Maureen (sportmassage). Verder uit de kruisbestuiving van de ‘health street’ zich ondermeer doordat Sportlijf in samenwerking met House for Care Yoga-sessies aanbiedt aan hun eigen cliënten.