Sportlijf verhuist naar Health Street Capelle

0
2663
Sportlijf Personal Training - Fotografie Marc de Jong

In deze moderne maatschappij komt u steeds minder aan uzelf toe. De stress neemt toe terwijl we ons lichaam steeds minder aanspreken. Gezond eten, een gezonde levensstijl en sporten houdt u echter fit. En fit, echt fit zijn, zijn betekent geen kwaaltjes, goed in uw vel zitten en bergen energie hebben. Fit zijn betekent investeren in u zelf. Dit is waar een personal trainer van Sportlijf Personal Training het verschil maakt.

Begrip in de regio

Sportlijf is al enkele jaren een begrip in de regio. Na enkele jaren gevestigd te zijn geweest in Capelle XS. besloten Danny Ederzeel en Berry Buis vorig jaar om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. “We zijn de laatste jaren sterk gegroeid in onze activiteiten en leden”, legt Berry uit. “Hierdoor waren we eigenlijk een beetje uit ons jasje gegroeid. Toen we gingen rondkijken kwamen we al snel uit op deze fantastische zichtlocatie direct aan de Hoofdweg. En toen we hoorden dat Marlies Ottevanger haar House of Care eveneens in deze ‘health street’ wilden vestigen, was de keuze snel gemaakt. Door onze disciplines en kennis te delen en intensief samen te werken kunnen we onze cliënten nog beter begeleiden in het bereiken van hun doelen.”

Sportlijf Personal Training - Fotografie Marc de Jong

‘Glamorous’ imago

Dé Personal Trainer heeft volgens Danny van Sportlijf Personal Training uit Capelle aan den IJssel lange tijd een ‘glamourous’ imago gehad als zijnde voor ‘the happy few’. De Personal Trainer is er echter voor iedereen, dus ook voor u. “Je zou Personal Training kunnen zien als een investering in jezelf. Om welke reden dan ook”, legt Danny uit. “De beweegredenen of doelstellingen lopen vaak enorm uiteen. Sommige mensen zitten in een revalidatietraject en hebben intensieve ondersteuning nodig. Anderen willen juist afvallen en schamen zich om naar de sportschool te gaan. Weer anderen, vooral ondernemers, willen hun kostbare tijd efficiënt besteden. In alle gevallen is het echter een investering in uzelf.”

‘Trainen bij Sportlijf is een absolute aanrader!
Gevarieerde trainingen, professionele spullen en gewoon leuke gasten!
Ik kan het iedereen aanbevelen.’

Driedimensionaal

Een échte Personal Trainer werkt volgens Berry niet met apparaten. “We trainen functioneel met gewichten en het eigen lichaam. Zittend, staand of liggend”, vertelt Berry. “Bovendien is elke training een 1-op-1 sessie waarbij ik of één van mijn collega’s je mentaal en fysiek uitdaagt, maar ook je steun en toeverlaat is.” Dat is ook direct het grootste verschil met een fitnessinstructeur op een sportschool die meestal een standaard trainingsschema opstelt en met u meeloopt van apparaat naar apparaat. “Een apparaat traint echter in vlakken”, legt Berry uit. “Maar waarom zou je niet meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen? Daarom zorgen wij bij Sportlijf ervoor dat je driedimensionaal traint waarbij kracht, stabiliteit en balans centraal staan in combinatie met uithoudingsvermogen. Veel vrouwen zijn echter ten onrechte bang dat ze te veel spiermassa opbouwen en er als vrouwelijke Popeye’s gaan uitzien. Naarmate we ouder worden, neemt echter onze spiermassa af en ons vetpercentage toe. Het is dus van groot belang om meer spiermassa op te bouwen. Meer spiermassa betekent een hogere verbranding en dus uiteindelijk een slanker lichaam.”

Sportlijf Personal Training - Fotografie Marc de Jong

De schijf van Sportlijf

De ‘Schijf van Vijf’ kent iedereen, maar bij Sportlijf staat de ‘schijf van Sportlijf’ centraal. “Wij zijn ervan overtuigd dat elke verandering bij jezelf begint. Wie ben je? Wat wil je? Wil je fitter, energieker, sneller of krachtiger worden? Jij staat hierbij aan het roer en wij ondersteunen jou daarbij in het realiseren van je doelstellingen”, aldus Danny. “Tijdens een intake in onze studio brengen we jouw doelen in kaart. Dat kan afvallen zijn, conditieverbetering, of bewuster worden van beweging en / of voeding. Maar ook het ontwikkelen van spieren, het voorkomen van blessures of het revalideren van een blessure of ongeval. Daarnaast maken we een Full Body scan met onze DEXA-scanner. Deze meet per gebied onder meer je vetpercentage, lichaamssamenstelling en botmineraaldichtheid. Op basis van jouw doelen en de uitkomsten van de lichaamsanalyse stellen wij aansluitend een bewegingsplan op maat samen. Dit is dus helemaal afgestemd op jouw wensen en jouw doelstelling.”

Daarbij zorgen de Personal Trainers van Sportlijf ervoor dat de doelen weliswaar uitdagend maar ook reëel en haalbaar zijn. “Maar geloof mij, er zit veel meer in je dan je denkt. Wij blijven je gedurende het gehele traject uitdagen om jezelf te verbeteren.” Bovendien wordt het bewegingsplan periodiek bijgesteld. Personal Training is volgens Berry echter niet alleen een plan maken en samen trainen, maar bestaat ook uit begeleiding en coaching wanneer je niet traint. “Wij kijken naar het hele plaatje. Tijdens elke trainingssessie van 60 minuten met jouw eigen trainer krijg je intensieve begeleiding en na de training een evaluatie en advies over voeding om je lichaam te laten herstellen. Daarnaast hebben we een eigen App en kun je ons 24/7 bereiken voor vragen. En belangrijker nog, elk excuus gaan we te (sport)lijf”, glimlacht Berry. “Zo hebben we voor een deelnemer een coolbox gekocht zodat hij gewoon brood met beleg kon meenemen en niet hoefde te snaaien bij de benzinepomp.” Groot voordeel is bovendien dat u zelf kunt bepalen welke personal trainer het beste bij u past. Personal training kan individueel worden gegeven, maar ook aan duo’s of kleine groepen. Volgens Berry kunnen vrienden en vriendinnen zo een nieuwe dimensie aan hun relatie toevoegen.

Sportlijf Personal Training - Fotografie Marc de Jong

Investeer in uzelf

Wilt u uzelf of uw medewerkers ook tot grote, maar vooral gezonde hoogtes brengen? Gemotiveerd worden, (nog) fitter worden, gewicht verliezen, een lichamelijke klacht verhelpen of gewoon lekker bewegen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van de gedreven Personal Trainers van Sportlijf. Want sporten bij Sportlijf verrijkt je leven!

Sportlijf Personal Training
Hoofdweg 10 M, Capelle aan den IJssel
T. 010-3076321
www.tijdvoorsportlijf.nl

Fotografie: Marc de Jong