Groen, groener, groenst

0
2221
Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Hyundai betekent eigentijds en modern. Bovendien heeft het Zuid-Koreaanse merk de ambitie uit te willen groeien tot de groenste autofabrikant te wereld. De eerste successen worden reeds geboekt met de elektrisch aangedreven Hyundai KONA Electric, Hyundai IONIQ en Hyundai NEXO met brandstofcel. Maar de ambitie van Hyundai gaat verder met de lancering van maar liefst 18 groene modellen tot 2025.

Dit zegt Steven Koelewijn. Hij is vestigingsmanager bij Hyundai Wittenberg in Amersfoort. “Veel mensen weten niet dat Hyundai de op drie na grootste autofabrikant ter wereld is. Er rollen dagelijks maar liefst 27,5 duizend nieuwe auto’s van de productielijnen waarvan een steeds groter deel van de auto’s een groene uitstraling heeft. Zo is Hyundai een pionier op het gebied van waterstofauto’s en wordt de brandstofceltechnologie als dé oplossing voor emissieloze auto’s beschouwd. Al sinds 1998 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel en in 2013 begon Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld de serieproductie van een waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Inmiddels geldt Hyundai wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van brandstofceltechnologie.”

Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Modellengamma

Wie de showroom in Amersfoort bezoekt, staat oog in oog met het modellengamma waarmee het Koreaanse merk in Nederland succes oogst. Dat begint met de kleine Hyundai i10. Dit instapmodel is alleen beschikbaar met vijf deuren en is meer gericht op gezinnen dan je zou denken. “Vier volwassenen voelen zich op hun gemak en bovendien is de toegang vlot.” Het Zuid-Koreaanse automerk gaat voorts met de Hyundai i20 in de aanval tegen de armada van de nieuwe of recent vernieuwde Europese en Japanse auto’s. De nieuwe i20 bewijst dat compacte hatchbacks zijn uitgegroeid tot stijlvolle, volwassen auto’s met veel binnenruimte. Dat Hyundai voortdurend in beweging is bewijst ook de Hyundai i30, de derde Hyundai in de rij. Dit model is verkrijgbaar in een Wagon, Fastback en een N-raceuitvoering en het toonbeeld van voorwaartse stappen op het gebied van design, kwaliteit en duurzaamheid. Fraaie dubbele koplampen, stoere zwarte wielkastranden, een krachtige body met mooie golvende lijnen: met zijn gedurfde styling is de Hyundai KONA een opvallende verschijning in de klasse van de compacte SUV’s. Ondanks de relatief compacte afmetingen biedt de KONA heel wat plaats aan zijn passagiers: de interieurruimte vooraan en achteraan is meer dan voldoende. Hyundai heeft geleerd hoe het een chassis moet ontwerpen. De KONA rijdt plezierig en levendig, en kan vlot mee met het verkeer. Alternatieven voor de KONA binnen het Hyundai aanbod zijn de Hyundai Tucson en de Hyundai Santa Fe. “Sommigen noemen de nieuwe Tucson de mooiste SUV die er bestaat. Anderen waarderen zijn veelzijdigheid en prijzen zijn gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Er zijn talloze redenen om te kiezen voor de Tucson, maar het trefwoord ‘stoer’ is volgens ons de beste omschrijving voor de Tucson. Voor wie nog groter en stoerder wil, is de Santa Fe een heuse aanrader. De Hyundai Santa Fe is een krachtige, elegante SUV met toonaangevende ruimte en veiligheidsvoorzieningen. Het uiterlijk is stoer, atletisch en gedurfd. Bijzonder is zijn krachtige voorzijde met de Cascade-grille en de opvallende twin-koplampen met LED-dagrijverlichting. Daarnaast beschikt Hyundai over drie elektrisch aangedreven auto’s: de IONIQ, KONA en de NEXO.

Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden begint volgens Steven bij Hyundai. “We zijn het enige automerk ter wereld dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing u dus zoekt, Hyundai heeft hem. Nu en in de toekomst! Hyundai maakt er geen geheim van de groenste autofabrikant ter wereld te willen worden. Daarom lanceren wij de komende jaren nog veel meer groene modellen.”

Vijf jaar garantie

Hyundai biedt standaard op alle modellen vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking. De garantie die Hyundai biedt, is niet alleen gebaseerd op de beste materialen en de modernste technieken, maar zit vooral in puur zorgeloos rijplezier. Iedere dag weer, voor iedereen die Hyundai rijdt, ongeacht de hoeveelheid kilometers. “De elektrische modellen krijgen overigens nog een extra garantie op de krachtige batterij van in totaal acht jaar/200.000 km. Zo’n garantie is ongekend en weerspiegelt het grenzeloze vertrouwen dat Hyundai heeft in zijn producten”, benadrukt Steven.

Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Private lease is hot

Private lease heeft een enorme vlucht genomen. Vooral traditionele occasionkopers, starters en 50-plussers kiezen nu voor een nieuwe auto die zij via private lease betalen. “Met private lease rijdt u namelijk zonder zorgen en voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe Hyundai”, legt Steven uit. “Bovendien kunt u ervan op aan dat een private leasecontract via Hyundai Wittenberg altijd zeer compleet is. Of het nu gaat om onderhoud, reparatie, banden, 24/7 pechhulp, een complete all-risk verzekering, wegenbelasting, alles is inbegrepen in het maandtarief. U hoeft alleen nog maar te tanken. Zo weet u waar u aan toe bent en is uw mobiliteit verzekerd. Ook kunt u direct uw huidige auto inruilen, zodat u nergens omkijken naar heeft.” Private lease is overigens ook zeer interessant voor de zakelijke rijder met een mobiliteitsbudget.

Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Ruim aanbod occasions

Met vier vestigingen in de regio heeft Hyundai Wittenberg altijd een ruime voorraad nieuwe Hyundai’s en tweedehands auto’s waardoor er altijd wel een auto bij zit die voldoet aan uw wensen en behoeftes. “Een proefrit in één van onze demo-auto’s kunt u eenvoudig aanvragen via onze website. Onze ervaren verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze”, aldus Steven.

Hyundai Wittenberg - Fotografie Nico Brons

Service en onderhoud

Bij Hyundai Wittenberg staat uw rijplezier centraal. “Ook na de aankoop van uw auto kunt u bij ons terecht voor onderhoud aan uw auto. Alle voorkomende reparaties worden verricht met BOVAG-garantie”, aldus Steven. “U heeft een vertrouwd adres voor onderhoud en reparatie aan uw auto. We overleggen samen met u wat we mogen uitvoeren en u ontvangt altijd vooraf een overzicht van de onderhoudskosten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Bovendien kunt u kosten op onderhoud en reparatie besparen met de Hyundai Wittenberg VIP-pas.” Kortom Hyundai Wittenberg staat voor groen, gemak, service, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hyundai Wittenberg
Xenonweg 15, Amersfoort
T. 033-4635535
www.hyundaiwittenberg.nl

Fotografie: Nico Brons