Het ‘Nieuwe Varen’ met de Qrafter loungeboot

0
2734
Qrafter - Fotografie Maybelline Koense

Wil jij deze zomer ook genieten op het water? Lekker met vrienden een dagje genieten van de Zevenhuizerplas of de Loosdrechtse Plassen? Dan ben je bij Qrafter loungebootverhuur aan het juiste adres. Op deze innovatieve terrasboot kun je met maar liefst 15 mensen loungen, chillen op het zonnedek of pootjebaden achterop het zwemplateau. Dit alles onder het genot van een heerlijk drankje of een compleet verzorgde BBQ. Dit is het nieuwe varen en wij vinden dat jij dit moet ervaren!

Tijdens een fietstocht op een zonnige dag langs de Loosdrechtse Plassen wordt mijn aandacht getrokken door een opvallend vaartuig met een grote groep vrolijke mensen aan boord. Op het eerste gezicht lijkt het vaartuig op een landingsvaartuig van de marine, maar dan veel stiller en luxueuzer uitgevoerd. Mijn oog volgt geïnteresseerd de richting waarin deze fluisterboot vaart en ik concludeer al snel dat de eindbestemming waarschijnlijk Jachthaven Piet Hein is. Ik stap weer op mijn fiets en besluit om naar et hotel te rijden om deze bijzondere boot nader te bekijken. Omdat ik als redacteur van Gooi- en Vechtstreek Living altijd op zoek ben naar interessant en bijzondere onderwerpen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak met de eigenaar van Qrafter loungebootverhuur gemaakt.

Qrafter - Fotografie Maybelline Koense

Proefvaart

Het is vrijdagmiddag en de zon staat hoog aan de hemel als ik wederom naar Jachthaven Piet Hein in Loosdrecht ga om samen met Tim Six, initiatiefnemer van Qrafter, een proefvaart te maken. Als ik aankom staat Tim al te wachten bij de boot. Ik stap aan boord en even later gaan de trossen los en varen we praktisch geluidloos de Loosdrechtse Plassen op. Tim vertelt ons enthousiast over de Qrafter loungeboot die een nieuwe dimensie aan een boottocht moet geven. Terwijl we flink wat bekijks hebben van mensen op andere vaartuigen en mensen die vanaf de waterkant naar ons wijzen, vertelt Tim over het ontstaan van Qrafter.

Qrafter - Fotografie Maybelline Koense

Ontstaan van Qrafter

Tim gaat al jaren graag uit varen en kwam daarbij op het idee om een nieuw type terrasboot te ontwikkelen als tegenhanger van de sloep waar je vaak maar met een paar mensen mee kunt varen. Bovendien stoorde hij zich mateloos aan de ondoorzichtige en lastige processen rondom het huren van een vaartuig. “In eerste instantie probeerde ik wat met steigerplanken in elkaar te zetten, maar het bleek al snel dat dit praktisch niet haalbaar was. Ik ben toen bij toeval tegen een innovatieve productiemethode met een polyesteropbouw op een catamaran-onderschip aangelopen. Samen met de ontwerper hebben we vervolgens de Qrafter ontworpen.” Het resultaat was een uniek vaartuig met een slim verhuurplatform waar je in enkele eenvoudige stappen kunt bepalen wanneer je wilt varen. Het nieuwe varen, dat is waar Qrafter volgens Tim voor staat.

Luxe loungeboot

Tim schuift weg achter de stuurconsole en maakt plaats voor mij. Het nieuwe varen waar Tim eerder al naar refereerde is goed zichtbaar in de Qrafter loungeboot. Een Qrafter is namelijk een uniek vaartuig. Hij lijkt een beetje op een terrasje op het water met praktische afmetingen. Heel wat anders dan een traditionele boot zoals een sloep of vlet. Je hebt bovendien geen vaarbewijs nodig. Tijdens de proefvaart merk ik dat de vaareigenschappen van de Qrafter erg goed zijn. De boot is niet alleen licht maar ook wendbaar en door de catamaran-constructie is de boot zeer stabiel. Zeeziek worden is daarom erg lastig op de Qrafter, zelfs voor mij. De boot is zeer praktisch ingericht en ideaal voor zowel een kleine als een grote groep. De Qrafter biedt plaats aan maximaal 15 personen, beschikt over een geluidssysteem, een schaduwdoek, een zonnedek, een zwemtrap en zelfs een toilet. Eind juni komt er bovendien een nieuw model Qrafter uit (Qruiser). Deze is geschikt voor groepen tot maximaal tien personen.

Qrafter - Fotografie Maybelline Koense

Arrangementen

“Om je ervaring op de Qrafter helemaal af te maken, stellen wij samen met de locaties heerlijke arrangementen samen die jij tijdens het reserveren bij kunt bestellen. Denk hierbij aan een BBQ-pakket, wijn-arrangement of een speciaalbier-pakket. In combinatie met de arrangementen krijg je er een BBQ en een luxe koelbox bij”, legt Tim ons uit. Hierdoor is de Qrafter ideaal voor gezinnen, groepen en zakelijk gezelschappen.

Twee locaties

De Qrafter is momenteel op twee locaties in Nederland te huren van april tot en met september. Op de Loosdrechtse Plassen, waar ik mijn proefvaart heb gemaakt en op de Zevenhuizerplas. volgens Tim zullen er de komende jaren nog meer locaties bijkomen waar je kunt ‘qrafteren’. Het huren van een Qrafter is doodeenvoudig. Via de website www.qrafter.nl kies je een datum, tijdvak, een locatie en optioneel een arrangement. Een kind kan de was doen. Niets staat jou nog in de weg om een onvergetelijke dag op het water te beleven. Ik ga zelf zeker nog een keer een ‘echte’ tocht maken met deze fantastische loungeboot.

www.qrafter.nl

Fotografie: Maybelline Koense