Goed slapen is niet vanzelfsprekend

0
2302
Slaaphof Slaapcomfort

We besteden er eenderde van ons leven aan, maar waarom slapen we eigenlijk? Deze vraag stellen we aan Henk van ‘t Hof, eigenaar van Slaaphof Slaapcomfort in Harderwijk. “Goed en voldoende slapen is van groot belang om onze accu weer op te laden. Hoeveel voldoende is, is voor ieder individu weer anders. De één heeft voldoende aan slechts vier uur slaap, de ander functioneert pas bij elf uur nachtrust. Slaaptekort heeft niet alleen grote gevolgen voor onze cognitieve functies, maar ook voor onze emotionele en fysieke gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat 17 uur wakker zijn hetzelfde effect heeft als twee glazen alcohol. Het is dan ook essentieel om een goede nachtrust te hebben en dat begint bij een goed advies bij een beddenspecialist.”

Belang van nachtrust

Bij Slaaphof houden ze niet van mooie verhalen, wel van het geven van persoonlijke en bruikbare adviezen. Immers, de nachtrust is de basis van een gezond leven! “Bij Slaaphof draait het om mensen. Wij gaan verder: wij geven u nachtrust.” Volgens Henk kopen veel mensen pas een ander bed wanneer ze last van hun schouders of rug krijgen. “Maar dan missen ze de essentie van slapen. Want waarom duik je ‘s avonds je bed in? Omdat je moe bent en je hersenen rust en een reset nodig hebben. Ik wel in ieder geval.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons
De wervelscanner wordt gebruikt bij rugklachten

Slaapexperts

Een bed koopt u niet zomaar, daar moet u goed over nadenken. “Maar veel mensen weten niet waar ze op moeten letten. Het is belangrijk dat ze goed advies krijgen. De aankoop van een verkeerd slaapsysteem kan veel klachten geven op korte, maar ook op langere termijn. En dat is natuurlijk niet gewenst. Daarom nemen we voorlichting héél serieus”, zegt Henk. Het logo van Slaaphof toont niet voor niets een koala, een dier dat maar liefst 20 uur per dag slaapt. “De klant vertrouwt ons zijn lichaam en nachtrust toe. Daar moet je dan serieus en profesioneel mee omgaan.”

Advies op maat

Een bed moet liggen alsof het op úw lijf geschreven is. Henk gelooft niet in twee minuutjes proefliggen in een showroom. “Dat zegt namelijk niets over uw daadwerkelijke slaaphouding en -gedrag. “In onze Slaaphof showroom helpen we u in vier stappen aan een goede nachtrust. Bij ontvangst komt u tot rust in onze Sleep Lounge terwijl wij de tijd nemen om u en uw slaapgewoonten te leren kennen. We doorlopen een aantal metingen, inventariseren uw voorkeuren en komen zo tot een persoonlijk advies.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons

Meten is weten

In een speciale testcabine staan twee computergestuurde bedden waar uw slaap-dna wordt gemeten. Tijdens de meting kijkt u naar een video en stelt het bed zich in naar uw lichaam. Dan ontdekt de klant volgens Henk pas echt wat het verschil tussen een standaard bed en een goed bed is. “Doordat wij op basis van de slaaptest kunnen bepalen waar en in welke mate ondersteuning noodzakelijk is, zal uw uniek ingestelde bedbodem zorgen voor een anatomisch correcte lighouding.” Volgens Henk wordt uw slaapcomfort namelijk voor 40% tot 60% bepaald door de bodem en de rest door de matras. “Vergelijk het maar met de fundering van een huis. Als die niet goed is, dan is het hele gebouw instabiel. Vervolgens selecteren we de bedden die het beste bij u passen. Tot slot besteden we aandacht aan materiaal en styling.”

Slaaphof Slaapcomfort - Fotografie Nico Brons
Meting op computergestuurd meetbed

Service

Bij Slaaphof begint de service al bij het advies. En mocht er echt iets zijn, dan is het team van Slaaphof zelfs buiten kantooruren bereikbaar voor de klant. Dan krijgt u niet een freelance monteur, maar een ervaren monteur van Slaaphof. Wel zo fijn als u een probleem hebt. Ook na 18.00 uur.

Slaaphof Slaapcomfort
Deventerweg 2, Harderwijk
T. 0341-410164
www.slaaphof.nl

Fotografie: Nico Brons