Tweede Medisch Centrum geopend: ‘Vathorst verdient goede zorg’

0
3434
Huisartsenpraktijk Vathorst

De Amersfoortse wijk Vathorst is de afgelopen jaren flink gegroeid in het aantal inwoners. Inwoners die allemaal recht hebben op goede basiszorg dichtbij. Huisartsenpraktijk Vathorst heeft daarom besloten om een tweede medisch centrum in deze dynamische wijk te openen. Vanaf 18 maart 2019 kunt u terecht aan rotonde 14 voor basiszorg, aanvullende zorg en bijzondere zorg.

Vathorst is een dynamische wijk die recht heeft op adequate eerstelijns zorg. Huisartsenpraktijk Vathorst voorziet al sinds 2002 in deze basisbehoefte. “Door de groei van Vathorst is onze huidige locatie ‘Arcanum’ aan de Wervershoofstraat echter te klein geworden”, aldus huisarts Jan Pier van Kooten van Huisartsenpraktijk Vathorst. “Toen we in 2011 in het Arcanum trokken, gingen we nog uit van een patiëntenbestand van 15 duizend mensen in 2020, maar we zagen al snel dat de realiteit een stuk weerbarstiger was. Vathorst groeit namelijk vele malen sneller dan verwacht. Daarom hebben wij in 2014 het plan opgevat om een tweede vestiging te openen elders in Vathorst.

Unieke zorg

Jan Pier en zijn collega-huisarts Frans Fluitsma wilden echter wel voortborduren op de visie van het Arcanum, namelijk een multifunctioneel gezondheidscentrum waar meedere disciplines hecht samenwerken om de patiënt de best mogelijke zorg te kunnen garanderen. Het resultaat is een tweede gezondheidscentrum met onder meer een logopediepraktijk, KNO-arts, apotheek, Saltro-priklab, GGZ-instelling PsyMens, Bergman Clinic voor vrouwenzorg. “En natuurlijk onze huisartsenpraktijk”, benadrukt Frans.

Voordelen patiënten

Op basis van hun postcode worden alle patiënten ingedeeld in de dichtstbijzijnde vestiging. “Voor sommige patiënten betekent dit dat zij van huisarts veranderen. Natuurlijk kunt u altijd wisselen, wanneer u toch een andere voorkeur heeft”, aldus Frans. Verder zijn Jan Pier en Frans ervan overtuigd dat het nieuwe centrum alleen maar voordelen met zich meebrengt. “Het zorgaanbod in Vathorst zal vergroot worden met de vestiging van PsyMens en Bergman Clinic. Daarnaast is ook de tweede apotheek een heuse aanwinst. En last, but not least, iedereen gaat er qua reistijd en bereikbaarheid op vooruit. “Het geeft ons voldoening om ook in dit nieuwe centrum samen met meerdere eerstelijns disciplines de kwaliteit van de zorg in Vathorst nog beter te maken”, vertelt Jan Pier. “Want dat verdienen de inwoners van deze fantastische wijk.”

Rotonde 14

Waar de huidige praktijk is gevestigd in het Arcanum bij rotonde 7, zit het nieuwe gezondheidscentrum aan de Heideweg bij rotonde 14 (tegenover Ikea en de hockeyvelden). Frans glimlacht: “Als Vathorst nog verder doorgroeit, moeten we in de toekomst wellicht bij rotonde 21 een derde centrum starten. Maar dat is voorlopig alleen nog maar toekomstmuziek, toch?”

Huisartsenpraktijk Vathorst
Wervershoofstraat 367, Amersfoort
Heideweg 246, Amersfoort
T. 033-2998585
www.huisartsenpraktijkvathorst.nl

Fotografie: Nico Brons