Al 35 jaar een begrip in ’t Gooi

0
2580
Van Haren Sport & Wellness

Eigenaren Inge en Bert van Haren zijn nog dagelijks in het sportcentrum te vinden. Zij zijn naast ondernemer ook liefhebber van de sporten en de sportlessen die bij Van Haren Sport & Wellness worden gegeven. Inge van Haren startte in 1983 de nationale aerobic bond en was meerdere jaren naast voorzitter ook jurylid bij Europese en Wereldkampioenschappen. Aanvankelijk was zij zelfs deelnemer tijdens de verschillende kampioenschappen. Bert van Haren is jarenlang (20 jaar) bondscoach van de Judo Bond Nederland geweest. Hij was verantwoordelijk voor de afdeling Jiu-Jitsu en onder zijn leiding heeft Nederland veel prijzen gewonnen, waaronder meer dan twintig titels tijdens EK’s en WK’s.

Multifunctioneel Sportcentrum

Op dit moment richt het sportieve echtpaar zich op het welzijn van het sportcentrum. Dit uit zich onder meer in de metamorfose die de fitnesszaal heeft ondergaan, “Zo is er de afgelopen jaren sterk ingezet op het investeren in de modernste fitnessapparatuur”, aldus Inge. “Via computergestuurde modellen kunnen de deelnemers zien wat ze moeten doen en wat het resultaat is van hun inspanningen.” Van Haren Sport & Wellness heeft het volste vertrouwen in deze werkwijze en hanteert voor dit deel van de fitness-activiteiten dan ook ‘niet goed, geld terug’ garantie. Een andere verandering is de look en feel van het sportcentrum. De inrichting is flink aangepast. Je treft hier geen koude inrichting. aan met rijen van toestellen en gewichten. “We hebben bewust gekozen voor een sfeervol onderkomen waar je werkelijk op je gemak kunt zijn en toch uitdagend genoeg kunt trainen.”

Van Haren Sport & Wellness

Topinstructeurs

Waar niet aan is gesleuteld zijn de groepslessen. Deze zijn namelijk van oudsher top. Dit komt volgens Inge voornamelijk doordat een groot deel van de leerkrachten – topinstructeurs zoals zij ze noemt – al vele jaren aan het sportcentrum zijn verbonden. “Waar je in veel sportcentra ziet dat er een groot verloop is bij de medewerkers, zijn wij erin geslaagd om het team stabiel te houden. Hierdoor kunnen we een langdurige en sportieve band opbouwen met de sporters. Regelmaat is immers onontbeerlijk voor een goede training en natuurlijk de juiste know-how. Maar bovenal is stabiliteit een toverwoord en dat kunnen deze instructeurs die ook nog uit de nodige les- en wedstrijdervaring kunnen putten je als geen ander geven.”

Breed aanbod

Van Haren Sport & Wellness heeft een breed aanbod. Van Body & Mind activiteiten die zich primair richten op ontspanning en ontstressen, zoals Yoga en Pilates tot aan High Energy activiteiten zoals Body Pump en Zumba en vechtsporten. Het sportcentrum maakt het plaatje echter compleet door een unieke Wellness-component. Zo kun je na het sporten ook nog eens genieten van de gescheiden sauna’s en stoomcabines. “Dit is wat veel sporters als ‘Het Toetje’ ervaren”, glimlacht Inge.

Van Haren Sport & Wellness

Interesse?

Wil je meer weten over dit unieke sportcentrum in Hilversum, dan is een bezoek zeer aan te raden. Neem contact op voor een gratis proefles en proef de sfeer bij deze bijzondere club.


Van Haren Sport & Wellness
Franciscusweg 247, Hilversum
T. 035-6237144
www.vanharensport.nl