Succesvolle strijd tegen gevolgen huidveroudering

0
2844
David Njoo, Skin en Laser Clinics - Fotografie: Marc de Jong

Er bestaan vele manieren om tekenen van huidveroudering tegen te gaan, van anti-rimpel crèmes tot injectables en lasers. Dermatoloog David Njoo van de gelijknamige Skin & Laser Clinics in Amersfoort heeft dit nog breder getrokken en een full-face anti-aging concept ontwikkeld. Lasers en injectables worden daarbij gecombineerd met cosmeuticals en supplementen. Een combinatie die garant staat voor succes en uw huid de tender, love en care (TLC) geeft die hard nodig is. Dr. Njoo werkt uitsluitend volgens de laatste technieken en maakt bovendien gebruik van de meest geavanceerde apparatuur. Hierdoor bent u als cliënt verzekerd van een zorgeloze behandeling door een ervaren dermatoloog.

Expert in pigmentstoornissen

Dr. Njoo is gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met pigmentstoornissen. Hij heeft daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heeft daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. Mensen met allerlei pigmentvlekken zijn welkom. Zowel aangeboren als verworven. Ook is dr. Njoo een expert in de behandeling van mensen met een gekleurd huidtype. De behandeling van de donkere huid is een extra uitdaging voor behandelaars omdat deze vaak anders reageert op behandelingen dan de lichte huid. “Slowly, safely but surely”, luidt zijn aanpak van de donkere huid. Als gerenommeerd allround dermatoloog heeft hij bovendien een grote kennis van de fysiologie en anatomie van de huid, waardoor hij exact weet of uw huid geschikt is voor een (esthetische) behandeling en hoe deze zal reageren. “Uw veiligheid staat bovenaan”, stelt hij. Dr. Njoo is lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, in het bijzonder van de subgroep Domein Pigmentstoornissen, the European Academy of Dermatology and Venereology, en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie. Met regelmaat houdt hij workshops voor dermatologen over esthetische behandelingen met botox, fillers en lasers.

David Njoo, Skin en Laser Clinics

Effectief bij alle huidtypen

Voor de behandeling van pigmentvlekken maakt dr. Njoo gebruik van de meest geavanceerde en snelste pigmentlaser van dit moment, de PicoWay laser. En ú kunt van alle voordelen van deze superlaser profiteren. “De PicoWay laser combineert namelijk een langere golflengte met een ultrakorte pulsduur (picoseconden!) waardoor we nu de pigmenten in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen kunnen bereiken en in kleinere deeltjes kunnen verpulveren. Op deze manier kunnen de deeltjes gemakkelijker en sneller door het lichaam worden opgeruimd. Tegelijkertijd is de behandeling veiliger en minder pijnlijk voor de klant. In vergelijking tot de oudere, zogenoemde ‘Q-switched nanolasers’ zijn er minder behandelingen nodig om pigmentvlekken naar tevredenheid te doen verbleken. De PicoWay is op dit moment ook dé veiligste laser voor mensen met een getinte huid”, benadrukt dr. Njoo. “Aziatische, Hindoestaanse en zelfs negroïde huidtypen kunnen met deze laser worden behandeld met minimale risico’s op verkleuringen en littekenvorming.” De impact van de energiepulsen op de huid kan volgens dr. Njoo worden vergeleken met het afschieten van een elastiekje op de huid.

Multilevel behandeling

Wat veel mensen niet weten is dat bij veel pigmentproblemen, zoals melasma en donkere kringen, het overmatige pigment op meerdere niveaus in de huid ligt, te weten in de hoornlaag, in de opperhuid en ook in de diepere lederhuid. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat het dieper gelegen pigment door speciale ontstekingscellen (melanofagen) worden ingekapseld, net als de situatie bij tatoeagepigmenten. Hierdoor is dit dieper gelegen pigment niet bereikbaar voor plaatselijke middelen zoals een bleekcrème. Peelings of lasers alleen zullen uw pigmentprobleem dus niet kunnen oplossen. Dr. Njoo biedt daarom de multilevel approach’ aan. “De PicoWay laser wordt hierbij ingezet in combinatie met een bleekserum bestaande uit pigmentremmers en antioxidanten plus een speciaal pigment-remmend zonnebrandmiddel spf 50+. Het bleekserum wordt vers voor u bereid tijdens het consult en is houdbaar tot maximaal 12 weken. Reguliere zonnebrandcrème geeft geen afdoende bescherming”, benadrukt dr. Njoo. Als extra optie kan dr. Njoo u ook tabletten voorschrijven die de pigment-aanmaak van binnenuit afremmen. Deze tabletten worden vergoed door uw verzekeraar. “Momenteel ben ik in Nederland de enige die deze unieke combinatie aanbiedt, een combinatie die zich reeds in Azië heeft bewezen”, benadrukt dr. Njoo.

David Njoo, Skin en Laser Clinics

Botox, fillers en CO2 laser

Huid is hot. Zo luidt niet alleen het adagium van dr. Njoo. Het is in de dagelijkse praktijk ook vastgesteld. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bekwaamd in het verbeteren van de gezichtshuid met behulp van injectables – zoals botox en filters – en huidlasers. U kunt daarbij denken aan het wegwerken van rimpels of een verslapte huid. Vrouwen die hun lippen of jukbeenderen van meer volume en structuur willen voorzien vinden in de praktijk van dr. Njoo steeds meer een vast adres. Alle producten voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de beroepsvereniging voor de dermatologie. Uit recent onderzoek is bovendien gebleken dat hoe vaker u een behandeling ondergaat des te langer het effect aanhoudt. Daarbij is het echter van groot belang om kritisch rond te kijken met wie u in zee gaat. Cosmetiek is immers een serieuze zaak. Dr. Njoo raadt iedereen dan ook aan om altijd te kiezen voor een arts die is aangesloten bij de NVDV, NVPC of NVCG. Naast esthetische problematiek kunt u bij dr. Njoo ook terecht voor het behandelen van medische indicaties zoals tandenknarsen, migraine of overmatig zweten. Daarnaast beschikt dr. Njoo over de sensationele CO2 laser waarmee hij goedaardige huidgezwelletjes zoals moedervlekken, ouderdomswratten, fibromen, xanthelasma en syringomen bijna zonder littekens kan doen verdwijnen. Deze indicaties worden immers niet meer door uw verzekeraar vergoed. Met de CO2-laser kunnen tot slot ook diverse zonneschadeplekjes, waaronder de actinische keratose op een cosmetisch superieure wijze worden verwijderd.

Intake en 24/7 nazorg

Bij dr. Njoo kunt u eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met indien gewenst aansluitend de behandeling. Hij zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook na de behandeling is dr Njoo altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service enorm wordt gewaardeerd. De behandelingen bij dr. Njoo vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.

Afspraak maken?

Dr. David Njoo houdt praktijk in het Gezondheidscentrum Vondelplein te Amersfoort. Een afspraak maken kan eenvoudig via telefoon/whatsapp 06-44702873, de website www.davidnjoo.nl, of via e-mail info@davidnjoo.nl.

David Njoo, Skin en Laser Clinics
Vondelplein 4 D, Amersfoort
T. 06-44702873
www.davidnjoo.nl

Fotografie: Marc de Jong