Stel je eens voor: je eigen reisadviseur

0
2687
Ikwilreisadvies.nl - Fotografie Maybelline Koense

Heb je inspiratie of ideeën nodig voor jouw volgende reis? Raak je het spoor bijster door het grote online aanbod? Of heb je gewoonweg geen tijd of inspiratie om je welverdiende vakantie te bedenken en te regelen? Stel je dan eens iemand voor die je alle zorgen uit handen neemt en alles voor je regelt! Zo iemand is Marieken Neijman van ikwilreisadvies.nl uit Rotterdam!

“Wanneer ik vanochtend naar buiten kijk, zie ik het miezeren. Ik pak nog maar een bak koffie en droom even weg bij het weekje Curaçao van vorige week. Het was fijn even weg te zijn alhoewel de lange vliegreis iets te lang was voor een week Curaçao. Of is een weekje gewoon te kort…”, aan het woord is Marieken Neijman van ikwilreisadvies.nl uit Rotterdam. “Terwijl ik mijn handen probeer te warmen aan de mok bekijk ik mijn aantekeningen van gisterenavond. Klanten willen met hun drie kinderen en aanhang eind dit jaar de kerstvakantie doorbrengen in Zuid-Afrika. Ik heb volledige vrijheid gekregen om er een mooie reis van de maken. Inclusief alle excursies, game-drives en reserveringen in goede restaurants. Wat een feest om zo’n gave reis samen te mogen stellen. Ik twijfel nog over de route. Wordt het Johannesburg, safari’s in Sabi Sand Game Reserve, vliegen naar Kaapstad en afsluiten aan de kust? Of direct naar Kaapstad, de Tuinroute rijden, wild spotten in Aquila Game Reserve en eindigen op de Seychellen? Stiekem droom ik weg bij de gedachte aan de Seychellen. Twee leveranciers in Zuid-Afrika stuur ik een mail met het verzoek met me mee te denken en ik begin zelf alvast aan het uitzoeken van de vliegtickets. Volgende week ga ik weer bij ze langs. Dan met een mooi voorstel voor hun reis naar Zuid-Afrika. Wat heb ik toch een ontzettend leuke baan!”

ZOVEEL AANBOD MAAR WELKE REIS PAST BIJ MIJ?

Met de voorjaarsvakantie achter je, zit je waarschijnlijk alweer naar het beeldscherm van je computer te turen. Op zoek naar de volgende droombestemming. Weet je trouwens dat men gemiddeld 17 uur besteedt aan de voorbereiding van één vakantie of reis? Website voor website flitst voorbij met mooie foto’s van bestemmingen. Je bladert door het ongekend ruime aanbod van de talloze touroperators en vergelijkingssites. Je raakt langzaam gefrustreerd! Dezelfde locatie verschijnt op verschillende sites met verschillende prijzen, en op welke site was nu dat leuke hotel? Er bekruipt je het gevoel van ‘door de bomen het bos niet meer zien’en besluit het morgen weer te proberen. Marieken herkent dit direct en moet glimlachen. “Door het internet hebben we tegenwoordig de hele wereld aan onze voeten liggen, maar door het overgrote aanbod wordt het maken van een keuze ook steeds lastiger. Bovendien weten veel mensen niet wat ze eigenlijk tijdens een reis willen doen of waar ze überhaupt naar toe willen. Als jouw persoonlijke reisadviseur denk ik graag met je mee. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden. Voor rondreizen of verre reizen met het gezin, luxe vakanties en ook (zakelijke) groepsreizen. En dat voor dezelfde prijs als die je kunt vinden op internet of het reisbureau. Het enige dat jij moet zelf moet doen is je koffer pakken!”

Ikwilreisadvies.nl

VAKANTIES BOEK JE ONLINE, OF TOCH NIET?

Uren achter de computer op zoek naar jouw ideale reis is leuk! In ieder geval, voor een aantal mensen. “Je alvast online oriënteren heeft zeker voordelen”, meent Marieken. “En als het om een pakketreis gaat, is dat dan wel zo makkelijk. Je ziet gelijk wat je boekt. Voor deze pakketreizen kunnen klanten vanaf half april 2019 ook op ikwilreisadvies.nl terecht. Zij kunnen dan zelf vergelijken en direct boeken. Uiteraard met dezelfde service als ze gewend zijn. Toch merk ik dat klanten voor een complexere of verre reis niet weten waar ze moeten starten. Mensen gaan in eerste instantie op zoek naar voorbeeldreizen maar die zijn niet altijd volledig naar de wens van de klant. Op dat moment komen ze toch weer bij mij. Met contacten in het land van bestemming kan ik de reis zo aanpassen dat deze wel volledig naar wens is. Daarnaast zien we ook ieder jaar weer nieuwe bestemmingen opkomen. De wereld wordt echt steeds kleiner! En daarvoor boeken reizigers ook graag bij een expert. Nieuwe opkomende bestemmingen zijn bijvoorbeeld Taiwan, Patagonië, Colombia en Madagaskar. Een aantal van mijn klanten zoeken juist dat onbekende, maar willen ook de zekerheid en het gemak!”

HOE GAAT DAT DAN?

Cultuur snuiven tijdens een rondreis door Azië, een avontuurlijke familiereis door Zuid-Afrika, of met een luxe camper Amerika doorkruisen. Marieken denkt mee, luistert, adviseert en perfectioneert uiteindelijk je droomreis. “Als persoonlijke reisadviseur stel ik reizen samen die passend zijn voor het gehele reisgezelschap. Er wordt daarom altijd voorafgaand een persoonlijk gesprek gepland en vervolgens leiden ieders specifieke wensen naar een reisadvies op maat. Zonder persoonlijk contact boek ik nooit zomaar een reis, ik wil de mensen echt leren kennen! Dankzij mijn jarenlange ervaring en vele reizen kan ik goed bepalen waar de reizigers perfect op hun plek zullen zijn. Dat betekent echter ook, dat ik soms mensen afraad om een bepaald hotel of reis te boeken, omdat het totaal niet bij hen past.”

Ikwilreisadvies.nl - Fotografie Maybelline Koense

STEEDS WEER NIEUWE ONTDEKKINGEN

Om op de hoogte te blijven van een almaar veranderend landschap van bestemmingen maakt Marieken minimaal vier studiereizen per jaar. Daarnaast is ze constant op zoek naar mooie nieuwe locaties, hotels en bezoekt deze om de sfeer te proeven, te ruiken en te voelen. “Ik wil de reisbestemmingen die ik adviseer goed kennen en niet alleen vanuit de ‘Lonely Planet’. Ik bezoek overal ter wereld kwaliteits-hotels, beschik over een uitgebreid netwerk en weet al snel voor wie van mijn klanten een hotel wel of niet geschikt is.” Door de jaren heen heeft Marieken zich gespecialiseerd in Zuidoost-Azië, Afrika en West- en Midden-Amerika maar ook voor andere bestemmingen ben je bij deze passievolle, enthousiaste reisadviseur op het juiste adres. Ikwilreisadvies.nl is aangesloten bij United Travel en heeft hierdoor toegang tot alle touroperators in binnen- en buitenland maar werkt ook veel samen met lokale reisagenten die het land uitstekend kennen. United Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Zo kun je altijd zonder zorgen op reis.

Interesse in een compleet verzorgde en unieke droomreis? Maak dan eens een afspraak bij ikwiladvies.nl en laat je verrassen door Marieken!

Ikwilreisadvies.nl
Lotte Stam-Beesestraat 108, Rotterdam
T. 06-15360064
www.ikwilreisadvies.nl

Fotografie: Maybelline Koense, e.a.