100% Europees kwaliteitshaarwerk en maatgesneden nazorg

0
2538
Hair Consultancy Bussum

Iedereen wil met een volle haardos door het leven gaan. Het is prettig en het geeft een zelfverzekerd gevoel. En meer. In de bijbelse geschiedenis is het hoofdhaar zelfs het symbool van macht. Zo vertelde Samson dat hij zijn kracht zou verliezen als zijn haar zou worden afgeschoren. Dat gevoel manifesteert zich wanneer tijdelijke of blijvende kaalheid ontstaat. Logisch. Hair Consultancy in Bussum heeft de expertise om op alle vlakken te helpen met een passend haarwerk en maatgesneden nazorg. Voor vrouwen en mannen.

Niemand vindt het leuk om haar te verliezen of zelfs kaal te worden. En zeker vrouwen niet. Volgens statistieken krijgen veel vrouwen te maken met een vorm van haaruitval. Haarverlies heeft allerlei oorzaken. Om te beginnen kan erfelijkheid een rol spelen. Bij vrouwen zijn het vooral de hormonen die zorgen voor veel onrust en verstoringen. Het is ook mogelijk dat haaruitval wordt veroorzaakt door verschillende soorten haarziekten en zeker door vermaledijde bestralingen of chemokuren.

Gelukkig bestaat een groot aantal behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij onder andere aan bijvoorbeeld haargroeimiddelen in de vorm van lotions of anderszins. Aan de andere kant kan het touperen en het aanbrengen van een kleurspoeling of haarextensions soelaas bieden. Al met al blijkt uit de dagelijkse praktijk dat het gewenste haarvolume niet terug zal komen met een persoonlijke teleurstelling als resultaat. Begrijpelijk. Dan is het toch altijd een fijn gevoel om Hair Consultancy in Bussum te consulteren. De praktijk is ondergebracht in een representatief pand aan de rand van Het Spiegel, dat tot een van de oudste villaparken van Nederland behoort. Hier zijn alle disciplines ondergebracht om vrouwen en mannen te helpen aan een haarwerk zodat zijn of haar depressie, boosheid, wanhoop, die nu eenmaal haarverlies of kaalheid kunnen veroorzaken, definitief tot het verleden behoort.

Hair Consultancy Bussum

Kwaliteitsprocedures

Hair Consultancy is specialist op het gebied van haarwerken voor vrouwen en mannen. Dankzij het gebruik van het mooiste haar, hebben de specialisten passende oplossingen om aan alle haarwensen te voldoen. Daar komt bij dat het dagelijks werk binnen de praktijk berust op vier ‘company values’: ontzorgen, kwaliteit, transparant en betrouwbaarheid. Om de laatste waarde gelijk te accentueren is Hair Consultancy aangesloten bij de SEMH. Dit is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie die kwaliteitserkenningen afgeeft aan aanbieders van medische zorg, zoals leveranciers van hulpmiddelenzorg. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteitseisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteitsprocedures, krijgen deze erkenning. Daar komt bij dat de praktijk ook is aangesloten bij de Haarwerk Specialist Brancheorganisatie Nederland (HSBN). Dit is de brancheorganisatie voor de echte haarwerkspecialist. Hier is een grote behoefte aan onder de haarwerkspecialisten die gedreven worden door vakmanschap en zich daarmee willen onderscheiden. Jaarlijks toont de organisatie via audits aan dat zij aan de vastgestelde verwachtingen en strenge eisen voldoet.

Europees haar

Onderscheidend. Dat is Hair Consultancy ten voeten uit. Bij binnenkomst is dit al duidelijk zichtbaar en voelbaar. De cliënt wordt ontvangen in een ambiance die een comfortabel bijna Goois huiskamergevoel opwekt. Prettig en ontspannen. Uiteraard heeft de cliënt in een eerder stadium telefonisch contact gehad met Rosa of Jeffrey. Zij zijn binnen deze praktijk gepokt en gemazeld om het haarprobleem van de cliënt via een telefonisch contact nauwgezet en zorgvuldig in beeld te brengen. De betrokkenheid bij de cliënten is groot. Vandaar dat veel tijd en aandacht wordt besteed aan het telefonisch consult, de ontvangst, de behandeling en de nazorg. Er wordt dus gelijk een afspraak gemaakt.

“In de meeste gevallen proberen we cliënten, die haaruitval hebben ten gevolge van een chemokuur, zo snel mogelijk te helpen”, aldus Eline. Zij is het geweten en een van de representatieve haarwerkspecialisten en adviseuses binnen Hair Consultancy die de cliënten ontvangt en begeleidt naar een van de salonruimten. “We stellen de cliënten op hun gemak en brengen de mogelijkheden op het gebied van haarwerken in alle rust in kaart. Er is een keuze uit verschillende haarsoorten. Europees haar welteverstaan met haartypen in verschillende dikte, textuur, kleur en dichtheid. Het 100% Europese haar valt altijd mooi. Ook in het eigen haar indien de cliënt een haarwerk wenst. Hierdoor zie je de overgang van het haarwerk in het eigen haar niet als het goed wordt ingeknipt. Het echte haar is makkelijk te stylen, blijft goed in model en geeft altijd een natuurlijke look. Een ander voordeel van echt Europees haar is dat de verzorging bijna gelijk staat aan het verzorgen van het eigen haar.”

Als de keuze is gemaakt, kan Hair Consultancy het haarwerk afhankelijk van de complexiteit binnen vijf tot twaalf weken klaar zijn. Een groot gedeelte van het werk wordt verricht in een eigen atelier. Hier is een viertal haarwerkspecialisten werkzaam dat behalve voor het haarwerk ook het periodieke onderhoud verricht. “Wij kunnen om de zes weken het haarwerk en hoofdhuid cleanen en het eigen hoofdhaar in model brengen zodat het weer een eenheid vormt met het haarwerk en de gewenste lifestyle. De keuze is aan de cliënt.”

Dankzij de naamsbekendheid en de hoge service- en kwaliteitsgraad weten veel cliënten uit Nederland maar ook elders uit Europa het gerenommeerd Hair Consultancy te vinden. Haarwerkspecialisten die elke dag gedreven zijn door vakmanschap. “Wij zijn pas tevreden als de klant ook tevreden is”, voegt Eline tenslotte aan haar verhaal toe. “Kopje koffie?”

Hair Consultancy Bussum

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan 2, Bussum
T. 035-6930442
www.hairconsultancy.nl

Fotografie: Nico Brons