Wandelen begint bij een goede voorbereiding

0
2685
Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Of je nu een ‘blokje om gaat’, wandelt om je hoofd leeg te kunnen maken, of meedoet aan een wandeltocht: in principe heb je hier niet veel voor nodig. Een paar schoenen waar je fijn op kunt lopen en kleding die je aanpast aan het weertype, zou voldoende moeten zijn. Dat maakt wandelen één van de meest voordelige en tevens meest populaire sporten van deze tijd. Bij Van Herwijnen op de Dorpsstraat 66 in Zoetermeer weten we dat al langere tijd. Want voor zowel de beginnende als de ervaren – en zowel de recreatieve als de fanatieke wandelaar, hebben wij hier echt alles in huis. Zelfs oplossingen voor veelvoorkomende problemen kun je hier vinden: wandelstokjes tegen opgezette vingers, wandelschoenen voor voeten met een hallux valgus, anti-druk wandelwol, sokken tegen blaren, ga zo maar door. Genoeg om zich met recht wandelspeciaalzaak te noemen.

Nijmeegse Vierdaagse

Het grootste en meest populaire wandelevenement ter wereld is de Nijmeegse Vierdaagse. Hier doen jaarlijks tienduizenden wandelaars aan mee. Een ongekende sfeer en menig wandelaarshart gaat hier sneller van kloppen. De Nijmeegse Vierdaagse is zodoende ook een onderscheidend merk geworden waar menigeen graag mee gezien wil worden. Vanaf dit jaar is het Duitse schoenenmerk Lowa hoofdsponsor en zij brengen hiervoor twee officiële Vierdaagse dames- en herenwandelschoenen uit. Tevens zijn er verschillende t-shirts en polo’s, met onder andere de Waalbrug erop afgebeeld, verkrijgbaar in dames-, heren- en kindermaten in de kleuren groen (bekend van de officiële Nijmeegse Vierdaagse vlag) en roze omdat op roze woensdag vrijwel iedereen in deze kleur is gekleed. De Nijmeegse Vierdaagse, en wandelen op zich, brengt mensen bij elkaar. Dat is óók het mooie van deze sport.

Floravontuur Wandeltocht

Zaterdag 25 mei wordt door Floravontuur Promotie Zoetermeer en de Sportief Wandelgroep Zoetermeer een jaarlijks terugkerende wandeltocht georganiseerd bij Snowworld. Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen is hier aanwezig met de Lowa Experience Trailer: je kunt hier schoenen testen in het Buytenpark. Om te controleren of bepaalde wandelklachten te herleiden zijn, voert Bauerfeind vatenscans uit bij de onderbenen en uiteraard zijn hier ook alle Vierdaagse gerelateerde producten verkrijgbaar.

Wandelen begint met een goede voorbereiding, dus bij Van Herwijnen. Wandel gerust eens binnen voor een groot assortiment wandelschoenen, wandelbroeken, shirts, jassen, heuptassen en rugtassen. Of voor deskundig advies en natuurlijk de officiële Nijmeegse Vierdaagse producten van Lowa.

Fotografie: iStockphoto