Parijse brasserie in hartje Hilversum

0
3018
Brasserie22 - Parijse brasserie in hartje Hilversum

Wie na een dagje shoppen in Hilversum op zoek is naar een goed restaurant, is bij Brasserie22 aan de Kampstraat aan het juiste adres. Bij deze ‘Parijse’ brasserie draait namelijk alles om kwaliteit en gastvrijheid. Heerlijk dineren met een goed glas wijn of lekker aan de ruime bar een kleine hap met een verfrissend drankje nuttigen. Het kan hier allemaal. Je kunt hier heerlijk eten in een ontspannen, vriendelijke, stijlvolle en intieme sfeer. De keuken is klassiek Frans georiënteerd en werkt uitsluitend met dagverse en seizoensgebonden producten. Veel van de producten worden zelfs drie keer per week speciaal ‘ingevlogen’ vanuit Parijs.

HISTORIE BRASSERIE22

Brasserie22 opende twee jaar geleden de deuren en wordt geleid door Timo Hollak en chefkok Joost van Duinhoven. Het tweetal was al jaren actief in de horeca en besloot om de handen ineen te slaan. Het resultaat is dit gezellige restaurant op loopafstand van CS Hilversum en winkelcentrum Hilvertshof. “Alles is huisgemaakt en wordt met veel passie bereid”, legt Joost uit. “Door de ruime keuze in zowel onze gerechten als in onze wijnen is er voor ieder wat te kiezen.” Bij binnenkomst neemt gastheer Timo onze jassen aan en wijst ons naar een gezellig tafeltje bij het raam. Het kleinschalige restaurant telt 50 couverts en zit al redelijk vol, maar gelukkig hadden we op advies van vrienden gereserveerd. Terwijl wij rustig de menukaart bekijken, zet Timo een karaf water en wat vers afgebakken brood met smeersels op tafel.

Brasserie22 - Parijse brasserie in hartje Hilversum

WIJNKAART

De wijnkaart van Brasserie22 is door Timo en Joost met zorg samengesteld en bestaat uit ruim 60 Franse, kwalitatief zeer goede wijnen die allemaal per glas te bestellen zijn. Daardoor is volgens Timo iedere wijn- spijscombinatie te creëren zonder dat je een hele fles hoeft te bestellen. Zo kun je genieten van een passend goed glas wijn bij iedere gang. Waar veel mensen eerst hun maaltijd selecteren, adviseert Timo ons eens gek te doen en per gang een wijn te kiezen en daar onze gerechten op af te stemmen. “Je zult zien dat je daardoor van gebaande paden afwijkt en een compleet ander menu selecteert.” Omdat ik zelf niet drink, besluit ik om voor het vijfgangen verrassingsmenu te gaan en ook mijn partner sluit zich hierbij aan. Om ons heen zijn er echter diverse mensen die zich door Timo willen laten verrassen en de wijnkeuze centraal stellen voor de rest van de avond. Gezien de gezellige sfeer die de rest van de avond heerst, pakt die ‘gekke’ keuze uitstekend uit.

Brasserie22 - Parijse brasserie in hartje Hilversum

CONCLUSIE: EEN HEERLIJK BLIJVERTJE

Brasserie22 is een echte Parijse Brasserie zonder poespas waar u zich direct thuisvoelt. Klassieke Franse gerechten met een eigentijdse touch worden geserveerd in een informele setting. Door de ruime keuze in vis-, vlees- en vegetarische gerechten en tal van Franse wijnen is er voor ieder wat te kiezen voor zowel de grote- en de kleine trek. En dat tegen keurige prijzen. Hoewel reserveren niet verplicht is, wordt het wel aanbevolen, want Brasserie22 telt veel vaste gasten.

Brasserie22 - Parijse brasserie in hartje Hilversum

Brasserie22
Kampstraat 22, Hilversum
T. 035-6231478
www.brasserie22.nl

Fotografie: Nico Brons