Haarproblemen? Haarinstituut Nederland zoekt de oplossing in maatwerk

0
2950
Haarproblemen? Haarinstituut Nederland zoekt de oplossing in maatwerk

Een mooi kapsel. Het straalt positieve energie uit en het bepaalt voor een groot deel iemands uitstraling. Als om medische of cosmetische redenen haarverlies gaat optreden geeft dat zowel emotioneel als sociaal een wending aan je leven. Voordat iemand een eerste afspraak maakt voor een haarwerk of pruik moeten vaak emotionele barrières worden geslecht. Maar er zijn goede professionals die maatwerkoplossingen bieden. “Wij van Haarinstituut Nederland hebben gelukkig meer dan 25 jaar ervaring in dit vakgebied.”

Uw haar, onze zorg

Dit zegt Hedie Scheeper-Vrieze. Zij is het gezicht en de drijvende kracht van het haarinstituut dat op de tweede verdieping van een bedrijvenpand in het centrum van Bussum is gevestigd. Het is zowel via het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Een belangrijk voordeel voor de klanten. Bovendien is er volop gratis parkeergelegenheid. De afspraak leidt naar een haarkliniek met representatieve praktijkruimtes die discreet, modern en inzichtelijk zijn ingericht. In de ontvangstruimte zit Hedie aan tafel met office manager Tanja Scheeper. Zij opent het gesprek en vertelt direct uit eigen ervaring dat klanten een zekere aarzeling hebben om contact met het instituut op te nemen voor een afspraak.

PERSOONLIJKE ZORG EN INDIVIDUELE AANDACHT

“Natuurlijk is het logisch dat de drempel hoog is voor mensen die op eigen initiatief contact met ons willen hebben of door een dermatoloog naar ons zijn doorverwezen. We zijn graag het luisterend oor en nemen tijdens het telefoongesprek volop de tijd. Zo krijgen we snel een beeld van de desbetreffende persoon. Noem het betrokkenheid. En dat wordt direct door de klant opgepakt en gewaardeerd. Kijk, we hebben drie deskundige medewerkers op de werkvloer. Zij hebben voldoende ervaring om als betrouwbaar en vast aanspreekpunt de klant mee te nemen in het vervolgtraject. We staan open voor de mensen. Elke medewerker heeft zich altijd goed voorbereid op het eerste persoonlijke contact en de kennismaking. Alles wat voor klanten eventueel confronterend zou kunnen zijn, daarmee wordt rekening gehouden. We werken immers met een emotioneel geladen product. Onze deskundigheid en ervaring zetten we altijd in voor een optimaal resultaat. We willen graag dat de klant zich weer goed voelt. En we zijn pas tevreden als de klant zijn of haar zelfvertrouwen heeft herwonnen.”

OP ZOEK NAAR OPLOSSINGEN

De klanten zijn bij Haarinstituut Nederland op zoek naar oplossingen voor hun haarprobleem. Dat kan uiteenlopende oorzaken hebben, zoals alopecia androgenetica, ook wel erfelijke haaruitval genoemd. Dit is een vorm van haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. “Het is geen haarziekte, maar eigenlijk een natuurlijk proces van het lichaam dat onder meer wordt beïnvloed door ras, geslacht, leeftijd, erfelijkheid en hormonen”, aldus Hedie. “Maar wij ontvangen ook klanten met littekens of brandwonden. En uiteraard is haarverlies eveneens een zichtbaar stigma bij mensen die een chemokuur ondergaan. Tijdens een consult van ongeveer een half uur in een privésalonkamer brengt één van onze haarspecialisten alle klantspecifieke wensen en behoeften in kaart. Onze haarspecialist geeft informatie over onze werkwijze, het prijsniveau en de technische opties van een haarstuk en haarwerk. Op deze manier kunnen we de mogelijkheden en onmogelijkheden doorspreken. We geven na het consult informatie mee die thuis op ieders gemak doorgenomen kan worden. Het is logisch om even de tijd te nemen. De beslissing moet weloverwogen zijn.”

Haarproblemen? Haarinstituut Nederland zoekt de oplossing in maatwerk

SPA TREATMENT: MOMENT VOOR JEZELF

“Wanneer mensen kiezen om met Haarinstituut Nederland verder te gaan, dan starten wij altijd met een persoonlijke behandeling”, vervolgt Tanja. “Tijdens een vervolggesprek zal onze haarwerkspecialist dieper op de wensen en behoeften ingaan en een uitgebreide haar- en hoofdhuidanalyse of een haarwortelonderzoek uitvoeren. Doel is om te komen tot de beste oplossing voor elke klant-specifieke situatie. Uiteraard kan onze Spa Treatment-behandeling al veel soelaas bieden. Deze innovatieve behandeling is geschikt voor mensen met haarproblemen, zoals uitdunnend haar of haaruitval. En anderzijds voor mensen die hun haar en hoofdhuid in optima forma willen houden. Bovendien is het een heerlijk moment voor jezelf. Even ontstressen. Vandaar dat veel mensen ons instituut bezoeken om deze behandeling van ongeveer een uur te ondergaan.”

Haarproblemen? Haarinstituut Nederland zoekt de oplossing in maatwerk

HAARWERK VOOR KLANTEN MET CHEMO

Wanneer de analyses uitwijzen dat het dragen van een haarwerk onvermijdelijk is, biedt Haarinstituut Nederland alle denkbare maatwerkoplossingen. Dit kan een maathaarwerk van echt haar of synthetisch haar zijn, maar ook een confectiemaatwerk – pruik – bijvoorbeeld bij tijdelijk haarverlies als gevolg van een chemokuur. “Voor deze klantengroep hebben we een aparte salonkamer ingericht om een deel van de nare gevoelens van het haarvrij maken van het hoofd te kunnen voorkomen”, aldus Hedie. Het gebeurt in een privékamer voor de spiegel. Zij legt uit dat de klant vaak enkele familieleden of vrienden meeneemt om de emotionele pijn tijdens het verwijderen van haar te verzachten. Het knippen hoeft opmerkelijk genoeg niet altijd naargeestig te zijn. “Het gaat er vaak ontspannen aan toe. Omdat ieder mens uniek is, stelt onze haarwerkspecialist samen met de klant een persoonlijk behandelplan op: van het selecteren van een type haarwerk tot aan styling en nazorg. Wij zoeken altijd naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld qua materialen, kleuren en de bevestigingen van de haaraanvulling zodat deze altijd comfortabel is bij elke gewenste lifestyle. De klanten zijn vaak verbaasd over het eindresultaat. Ze staan weer met zelfvertrouwen in het leven. En dat is vanaf het eerste consult altijd het vertrekpunt van Haarinstituut Nederland.”

Haarproblemen? Haarinstituut Nederland zoekt de oplossing in maatwerk

Haarinstituut Nederland
Olmenlaan 44, Bussum
T. 035-6913469
www.haarwerk.nl

Fotografie: Nico Brons, Esther Quelle